Vergi ödemeyene caydırıcı ceza

Vergi Usul Kanunu’nda planlanan değişiklikleri anlatan Maliye Bakanı Ağbal, “Bir taraftan vergiye gönüllü uyuma destek olsun ama öbür taraftan da vergisini ödemek istemeyen ve bu amaçla birtakım fiiller işleyenlere de gerçekten caydırıcı cezalar gelsin istiyoruz” dedi

Vergi ödemeyene caydırıcı ceza
Vergi ödemeyene caydırıcı ceza
GİRİŞ 11.04.2018 06:54 GÜNCELLEME 11.04.2018 06:54
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Türk vergi sisteminin temel taşlarından biri olan Vergi Usul Kanunu sil baştan değişiyor. Yapılması planlanan değişiklikleri Gazete Habertürk'ten Esra Nehir'e anlatan Maliye Bakanı Naci Ağbal, “Mükellef haklarını güçlendiren, vergi uygulamalarını kolaylaştıran, özellikle iktisadi işletmeler bakımından önemli olan değerleme hükümleri var. Yatırımı, üretimi etkileyen faktörler bunlar. Orada ekonomiyi destekleyen düzenlemeler yapılacak” dedi.

‘MODERN SİSTEM BÖYLE’

İşlenen fiil ile cezalar arasında doğru orantı kuran yeni bir ceza sistemi üzerinde çalıştıklarını kaydeden Ağbal, şu bilgileri verdi: “Vergi ceza hukuku alanında gönüllü uyumu teşvik eden, vergide işlenen fiille ceza arasında doğru orantı kuran yeni bir ceza sistemi üzerinde çalışıyoruz. Bir taraftan vergiye gönüllü uyuma destek olsun ama öbür taraftan da vergisini ödemek istemeyen ve bu amaçla birtakım fiiller işleyenlere de gerçekten etkili, caydırıcı düzeyde cezalar gelsin istiyoruz. Modern vergi sistemleri böyle. Bu çalışmalar belli bir noktaya gelince paylaşacağız.”

‘MAYISIN İLK HAFTASI TASARI GELMİŞ OLUR’

Vergi Konseyi’nin bugün toplanacağını ve toplantıda bu konuyla ilgili çalışmanın birinci gündem maddesi olduğunu belirten Ağbal, ay ortasında toplantıların sona ereceğini söyledi. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (GİB) da kendi çalışmalarını yürüttüğünü belirten Ağbal, “Nisan ayının ortasından sonra ben de toplantılara katılacağım. Ay sonuna kadar inşallah sivil toplum örgütleriyle de istişareler yapmak suretiyle çalışmalarımızı bitireceğiz. Herhalde mayıs ayının ilk haftasında Bakanlar Kurulu’na kanun tasarısını getirmiş olacağız” diye konuştu.

15 YILDA 60 MİLYAR DOLARLIK ÖZELLEŞTİRME

Bakan Ağbal, 2003-2017 yılları arasında Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ile 4046 sayılı Kanunun 4’üncü maddesi kapsamında, gerçekleştirilen özelleştirmelerin 60 milyar dolar olduğunu açıkladı.

YORUMLAR 3
  • KDV ÖTV 6 yıl önce Şikayet Et
    KDV ÖTV kalksa ekonomi Dubai yi geçer
    Cevapla
  • Yoklama 6 yıl önce Şikayet Et
    Işyeri için mersin vergi dairesine başvuru yaptım. Onbeş günü geçti hala yoklama memurlarını bekliyorum.Umidim hala var bekliyorum..=:)
    Cevapla
  • Gariban 6 yıl önce Şikayet Et
    100 yumurta tavuğu besleyip, yumurtalarını satarak, kimseye muhtaç olmadan yaşamak istedim. Meğer yumurtaları etiketleme, paketleme makinası almam gerekiyormuş. Açık yumurta satmak yasakmış. Ayrıca muhasebe, vergi, sigorta, oda üyeliği vs. vs. yaptırmam gerekiyormuş. Bunları yapacak sermayem olsa, 100 tavukla ne işim olur? 100 tavuğun maliyeti (iki bin) 2.000 tl. Aylık yem masrafı 150 tl. Aylık yumurta verimi 2500 civarı. 50 kuruştan 1250 tl eder. 150 tl masrafını düş. 1150 tl net kar. Ama devlet bunu bile garibana çok görüyor. Bu kadarcık geliri vergiden muaf tutmuyor. Karnını doyurabilirsin demiyor. Hevesim kaçtı. Vazgeçtim.
    Cevapla