Dolar, euro ve altından yeni rekor

Döviz piyasasında sabahki sakin hava yerini alım eğilimine bıraktı. Dolar 4.0826, euro ise 5.0316 ile yeni rekorlarını kırdı.

Dolar, euro ve altından yeni rekor
Dolar, euro ve altından yeni rekor
GİRİŞ 10.04.2018 11:37 GÜNCELLEME 10.04.2018 12:16
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Suriye'de kimyasal silah kullanımı iddialarına ABD'nin tepki vereceğini açıklaması askeri bir hareketlilik yaratacağı öngörüleriyle jeopolitik endişeleri tetiklerken, dün Rus rublesinin dolar karşısında yüzde 2 civarında değer kaybı da dolar/TL'yi baskılayan bir başka unsur oldu.

Küresel satış baskısının yanında iç siyaset, yüksek cari açık ve yüksek enflasyona ilişkin endişelerle Türkiye piyasaları daha satış baskısından daha da kuvvetli etkileniyor.

 

Tüm bu gelişmeler yaşanırken bankacılar bugün gerçekleşecek Hazine'nin 10 yıllık gösterge tahvili yeniden ihracına gelecek talebin yakından izleneceğini belirtiyorlar. Öte yandan bugün TCMB Başkanı Murat Çetinkaya'nın da TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bir sunum yapması bekleniyor.

Hazine bugün mart ayı başından düne getirisi 150 baz puana yakın yükselen ve 8 Mart 2028 vadeli 10 yıllık gösterge tahvilin yeniden ihracını gerçekleştirecek.

Dolar ve euro güne sakin başlamasına karşın öğleye doğrı gelen alımlarla yükselişe geçti. Dolar 4.0826, euro ise 5.0316 ile yeni rekorlarını kırdı.

Saat 11.30 itibariyle dolar 4.0819, euro ise 5.0290 TL'den işlem gördü.

BİR REKOR DA ALTINDAN

Dolar kuru ve altının ons fiyatından bulduğu destekle yılbaşından bu yana yükseliş eğilimde hareket eden gram altın, bugün günün ilk saatlerinde 175,5 lira ile yeni bir rekora imza attı. Bu yıla 158 lira seviyesinden başlayan altının gram fiyatı, dolar kuru ve altının ons fiyatından bulduğu destekle alış ağırlıklı bir seyir izledi. Uzmanlar, gram fiyatında 180-185 lira seviyelerinin yeni hedef olabileceğini belirtti.

Martta 168 lira ile en yüksek aylık kapanışını gerçekleştiren altının gram fiyatı, bugün günün ilk saatlerinde tarihinin en yüksek seviyesi olan 175,5 lirayı gördü. 

Yılın ilk çeyreğinde yatırımcısına yüzde 6,2 getiri sağlayan altının gram fiyatı, yılbaşından bu yana da yatırımcısına yaklaşık yüzde 10 prim sağladı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Dolar euro 6 yıl önce Şikayet Et
    Burası türkiye dolar euro ile işimiz yok ne kadar abarttınız 15 tl olsa ne olur.
    Cevapla
  • emre 6 yıl önce Şikayet Et
    Trolsen sorun yok ama ciddi ciddi inanarak söylüyorsan yazık. Tüm benzin mazot fiyatını dolar belirler. Ülke içi nakliyeyi benzin mazot belirler. Nakliye ücreti doğrudan gıda fiyatlarına yansır. Dahası da var. Köprü ücretleri dolar üzerinden anlaşıldı, geçmeyen her araç için devlet daha çok ödeme yapacak. Bak bunlar ilk aklıma gelenler. Bunun daha özel şirket dış borçları var, üretimde ithal mal kullananı var.. var da var. yazık.
    Cevapla