İşte teşvik verilen firma ve projeler

Proje Bazlı Teşvik Sistemi'nden yararlanacak 19 firmaya ait 23 proje belli oldu. Ekonomi Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, sistem kapsamında desteklenecek yatırımların toplam tutarı 135 milyar lirayı buluyor. İşte teşvik alan firmalar ve projeler...

GİRİŞ 10.04.2018 08:08 GÜNCELLEME 10.04.2018 09:46
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

BMC'nin 4, SASA'nın 2 projesinin destekleneceği sistem kapsamında 23 yatırım projesi için teşvik belgesi düzenlenecek. Alvi Medica, Assan, Atayurt, CFS, Dow Aksa, Ekore, Ersan, İpek Mobilya, Most Makine, Siirt Bakır, Metcap Enerji, TUSAŞ, Oyak Renault, Yıldız Metalurji, Vestel, Sütaş ve Tosyalı'nın yatırımları teşviklerden yararlandırılacak.

Yatırım teşviklerinden yararlandırılacak en büyük yatırıma, elektrikli araç enerji depolama sistemlerine yönelik 28 milyar 396 milyon liralık projeyle Vestel imza atacak.

 

Proje Bazlı Teşvik Sistemi'yle desteklenecek projeler, yatırım yerleri, yatırım tutarları ve istihdama katkıları şöyle:



VERİLECEK TEŞVİKLER

Proje Bazlı Teşvik Sistemi'yle yatırımcılar; Gümrük Vergisi muafiyeti, KDV istisnası, bina inşaat harcamaları için KDV iadesi, yatırım tutarının 2 katına kadar Kurumlar Vergisi indirimi veya 10 yıla kadar Kurumlar Vergisi istisnası, 10 yıla kadar sigorta primi işveren hissesi desteği, 10 yıl süreyle Gelir Vergisi stopajı desteği, nitelikli personel desteği, yatırımın finansmanında kullanılan yatırım kredisi için 10 yıla kadar faiz veya kar payı desteği, sermaye katkısı, 10 yıla kadar enerji desteği, yatırım yeri tahsisi ve belirli şartlarda söz konusu taşınmazın bedelsiz yatırımcıya devredilmesi, altyapı desteği, kamu alım garantisi gibi desteklerden yararlanacak.

Sistem kapsamında geçen yıl desteklenen Mardin’in Mazıdağı ilçesindeki Metal Geri Kazanım ve Entegre Gübre Tesisi de dahil edildiğinde teşviklerden yararlanacak toplam proje sayısı 24, yatırım tutarı ise 137,4 milyar lira oldu.

YORUMLAR 15
  • hakkı 6 yıl önce Şikayet Et
    bu teşvikler milletin parasını birilerine vermektir. Kul hakkı, vebal büyüktür. Kime verileceğine dikkat edilmeli.
    Cevapla
  • haksızlık 6 yıl önce Şikayet Et
    Adam fabrikatör ve tonla para kazanıyor.Sonra teşvik alıp üretiyor.Sonra satarken bir daha kazanıyor,sonra vergi muafiyetini balla yiyiyor.Bari önce fabrikatör bu teşviğe dair konularda kendi cebinden yatırım yapsın,faturasını devlete göstersin sonra teşvik alsın.Benim vergimle zengin daha bir zengin olurken yapılan zamlar da garibanın belini büksün.
    Cevapla
  • demirkoy 6 yıl önce Şikayet Et
    bravo.. hayırlara vesile olsun, bir bu kadar daha proje olması gerek.. hani koçlar sabancılar ve diğerleri. yoksa onların devri kapandı mı..
    Cevapla
  • düşünceli 6 yıl önce Şikayet Et
    vestelin hangi malı kaliteli ki bu kadar teşvik almaya hak kazanıyor?
    Cevapla
  • dertt 6 yıl önce Şikayet Et
    kucuk esnafa nerde hep buyuklere veriliyor bu buyle gitmez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle