Alman devi krizde

Lufthansa, iş bırakma çağrısı nedeniyle 800’den fazla uçuşun iptal edileceğini ve bundan yaklaşık 90 bin yolcunun etkileneceğini duyurdu

Alman devi krizde
Alman devi krizde
GİRİŞ 10.04.2018 07:40 GÜNCELLEME 10.04.2018 07:40
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Alman havayolu şirketi Lufthansa'dan yapılan açıklamada, Ver.di sendikasının 10 Nisan Salı günü ülke genelindeki grevinden Frankfurt, Münih, Köln ve Bremen havalimanlarının etkileneceği aktarıldı.

90 BİN YOLCU MAĞDUR

Söz konusu grevden 05.00-18.00 saatlerinde yer hizmetleri, destek hizmetleri ve bazı durumlarda havalimanı itfaiyesinin de etkileneceği belirtilen açıklamada, “Yarın grev nedeniyle Lufthansa, 58 uzun mesafe uçuşu da dahil olmak üzere planlı bin 600 uçuşun 800'den fazlasını iptal etmek zorunda kalacak. Uçuş iptalleri 90 bin yolcuyu etkileyecek.” ifadeleri kullanıldı.

Yolculara havalimanına gitmeden önce, uçuş durumları hakkında bilgi almaları konusunda uyarıda bulunulan açıklamada, ayrıca yolcuların hava alanı güvenlik kontrol noktalarında yaşanabilecek gecikmeleri de dikkate almaları gerektiğini vurgulandı.

PARA YÜZÜNDEN İŞ BIRAKIYORLAR

Ver.di yarın ülke genelinde kamu çalışanlarının uyarı grevine gideceğini bildirmişti.

Sendika 2,3 milyon kamu çalışanı için ayda en az 200 avro olmak üzere yüzde 6 ücret artışı talep ediyor.

İşverenler ise yüksek olduğu gerekçesiyle bu talebi kabul etmiyor.

YORUMLAR 3
  • Emrah 5 yıl önce Şikayet Et
    yolcular etkilenmez canım THY sizin iş bıraktıgınız yerde devreye girer siz meraklanmayın ;p
    Cevapla
  • Demokrat 5 yıl önce Şikayet Et
    Alman pilotlarin begenmedikleri maaslari ile bizim Turk pilotlarin maaslarini karsilastirirsak herhalde Almanlarinki bizimkilerin en az iki kati cikardi. Ama bir de paranin satinalma gucune bakarak mukayese edilse, mesela Almanya'da ve Turkiye'de ev kiralari ne kadar, Almanya'da domatesin TANEsi (Avrupa'da kilo ile degil tane ile, karpuz kavun da dilimle satiliyor) ve Turkiye'de ise KILOsu kac para oldugunu kiyaslasak, Turkiye'nin maas miktari bakimindan degil ama Turkiye'de kazanilan paranin bereketi (ekonomistler buna "satin alma paritesi" diyor) bakamindan Almanya gibi ulkeleri yakalamak uzereyiz diyebilirim. (halen Ingiltere'de yasayan ve Avrupa'yi gezmis biri olarak.)
    Cevapla
  • abdullah 5 yıl önce Şikayet Et
    beter olsunlar.
    Cevapla