Yeterlilik sınavını geçene ek ödeme

Sağlık Bakanlığı ve uzmanlık dernekleri tarafından, gönüllük esasına dayalı ve her 5 yılda bir yapılacak yeterlilik (board) sınavı için çalışma başlatıldı

Yeterlilik sınavını geçene ek ödeme
Yeterlilik sınavını geçene ek ödeme
GİRİŞ 10.04.2018 05:59 GÜNCELLEME 10.04.2018 07:19
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

. Uygulamanın hayata geçmesi halinde, uzmanlık derneklerince hazırlanacak yeterlilik sınavında, bilgilerini güncelleme fırsatı bulacak hekimlerden başarılı olanlara, döner sermayeden çeşitli avantajlar sağlanması gündeme gelecek. Konu, Sağlık Bakanlığı'nın 150 uzmanlık derneği temsilcisiyle yaptığı toplantıda ele alındı. Toplantıda, başarılı hekimlerin döner sermayeden ek katkı alması ve buna ilişkin çalışmanın da uzman dernekleriyle birlikte yürütülmesi konusu toplantıda görüşüldü. Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, tıbbın sürekli geliştiğini ve yeniliklerin takip edilmesinin önemli olduğunu belirterek, "Bir bakıma hizmet içi eğitim niteliği taşıyacak. Biz de sağlıkta yeni dönemde 'kalite' diyoruz. Hem hizmette hem de hizmeti verenlerde kaliteyi artırmayı amaçlıyoruz" ifadelerini kullandı..

YORUMLAR 1
  • HAK 6 yıl önce Şikayet Et
    Sadece hekimlerin faydalanması hakkaniyete sığar mı? O döner sermayede diğer sağlık personellerinin de hakkı var.. Doktor zaten diğer personelin 10+/- katı döner alıyor. Bir de böyle bir kılıf bulup döner vermek kul hakkıdır.. Bu döner sermayeyi bu kadar adaletsiz dağıtan sorumluların ahirette çekeceği var.. ALLAH büyüktür!!
    Cevapla