200 KM'de bir araç şarj istasyonu geliyor!

Zorlu Enerji Grup Başkanı Sinan Ak, "Bu yaz başı itibarıyla Adana'ya kadar, yıl sonu itibarıyla ise tüm Türkiye'yi kapsayacak şekilde ve 200 kilometreye bir şarj istasyonu yerleştireceğiz." dedi.

200 KM'de bir araç şarj istasyonu geliyor!
200 KM'de bir araç şarj istasyonu geliyor!
GİRİŞ 09.04.2018 17:30 GÜNCELLEME 09.04.2018 17:30
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Ak, 3. Enerji Ticareti ve Tedariki Zirvesi'nin (ISTRADE 2018) açılışında yaptığı konuşmada, elektrik şirketlerinin kullanıcılarına bir banka gibi hizmet ve destek vermesi gerektiğini söyledi.

Bu kapsamda müşterileriyle uzun vadeli kontratlar yaptıklarını ve bu alanda eğitimler vermeye çalıştıklarını ifade eden Ak, "Yenilenebilir Enerji Kaynakları Destekleme Mekanizması'nın (YEKDEM) 2020'de sona ereceğini düşündüğümüzde, yeni yenilenebilir enerji santrallerinin üretim yapabilmesi için uzun dönemli kontratlara ihtiyaç olacak, aksi takdirde bu santraller de üretim yapamayacaklar." diye konuştu.

Ak, enerji sektöründe akıllı teknolojiler ve şarj istasyonlarının öneminin giderek arttığına işaret etti. 

Türkiye'de şu an yaklaşık 800 elektrikli araç bulunduğunu kaydeden Ak, şöyle konuştu:

"Yaptığım görüşmelerden bu yılın ikinci yarısında elektrikli araç ithalatının hızlanacağını ve 2020'ye geldiğimizde ciddi bir sayıya ulaşacağını görüyorum. Elektriğin büyük kısmı evlerde tüketiliyor, o yüzden bu şarj istasyonları da çoğunlukla evlere kurulacak. Yani artık karşımızdaki müşteri profili değişiyor. Biz de Zorlu Enerji olarak mayısta hızlı şarj istasyonlarıyla ilgili bir lansman yapacağız. Bu yaz başı itibarıyla Adana'ya kadar, yıl sonu itibarıyla ise tüm Türkiye'yi kapsayacak şekilde ve 200 kilometreye bir şarj istasyonu yerleştireceğiz. Bütün Türkiye'yi kapsayacak şekilde yaptığımızda 5-10 milyon dolarlık bir yatırıma denk geliyor. 2-5 yıl içinde dönüşünü alacağımız bir yatırım ama biz bu alanda pazar gelişsin diye bu yatırımı yapıyoruz." 

YORUMLAR 22
  • ercüment 5 yıl önce Şikayet Et
    heni gerel yapacakti tesla ile ön antlasma yapmisti. ayrica su an teslanin araclari 800 km yol kat ediyor fakat türkiyede bir araca 6 kisilik aile kullaniyor ve daglik bölgelerde mesafe kisalir.
    Cevapla
  • ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    elektirikli arabalar 100km zor gidiyor 200km nasil gidecek .
    Cevapla
  • Abdurrahman 5 yıl önce Şikayet Et
    volvo artik diezel otomoil uretmeyecek
    Cevapla
  • ahmet kemal 5 yıl önce Şikayet Et
    en güvenli yakıt dizel. 10 numara yağ en çok yangın çıkaranı.. benzin nadir de olsa patlayabilir. lpg zaten tehlikeli.. gelelim elektrikli bataryalı arabaya. ufacık cep telefonu bataryaları bile bazen şarj sırasında bazen basınca maruz kalınca patlayabiliyor.. o kadar büyük araba bataryası çok güvenli hale getirilmezse yüksek risk taşır..
    Cevapla
  • zuppüürr 5 yıl önce Şikayet Et
    doğudakilerin faturalarını mazlum türklere yüklemeye devam ederler yine.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle