Işığın görünmesine son 500 metre

Yapımı süren Ovit ve Yeni Zigana Tüneli'nden sonra çift tüpte toplam 11 bin 900 metre uzunluğu ile Türkiye'nin en uzun 3. tüneli olacak olan Giresun'daki Eğribel Tüneli’nde kazı işlemlerinin bitmesine toplam 500 metre kaldı.

Işığın görünmesine son 500 metre
Işığın görünmesine son 500 metre
GİRİŞ 09.04.2018 17:05 GÜNCELLEME 09.04.2018 17:07
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Kış aylarında sürücülerin korkulu rüyası olan ve Giresun’u Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk ilçeleriyle İç Anadolu Bölgesi'ne bağlayan 2 bin 200 rakımlı Eğribel Geçidi’ndeki tünelin yapım çalışmaları sürüyor.

SON 500 METRE

 

Yapımı süren Rize-Erzurum karayolu üzerindeki Ovit Tüneli, yine yapımı süren Trabzon-Gümüşhane karayolu üzerindeki Yeni Zigana Tüneli'nden sonra çift tüpte toplam 11 bin 900 metre uzunluğu ile Türkiye'nin en uzun 3. tüneli olacak olan Giresun-Sivas karayolu üzerindeki Eğribel Tüneli’nde kazı işlemlerinin bitmesine çift tüpte toplam 500 metre kaldı.

KARASAL İKLİME GEÇİŞ

Karadeniz ikliminden karasal iklime geçişin buluşma noktasında yer alan tünel hizmete girdiğinde Giresun istikametinden giriş yapan araç Şebinkarahisar topraklarına girdiğinde karasal iklim karşılayacak.

45 DAKİKA AZALTACAK

Yeşilden bir anda bozkıra girişin noktası olan tünel ayrıca Giresun’un iç kesiminde bulunan Alucra, Şebinkarahisar ve Çamoluk ilçelerine mesafeyi 45 dakika azaltacak.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 7
  • garip 5 yıl önce Şikayet Et
    mızmızda mızmız. ne yaparsanız yapın, ne yaptıysanız yaptınız, ne yapacaksanız yapın, yine de mızmız. Bizim sizden daha akıllıca önerileriniz, sizinkilerden önemli önceliklerimiz var.
    Cevapla
  • didi 5 yıl önce Şikayet Et
    tünel geçiş ücreti 7.5 dolar mış şunu bedava yapın kardeşim
    Cevapla
  • İFK 5 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah dağları delerek Giresun'a dünyanın en uzun tünellerini kazıyoruz. Denizin ortasını doldurarak Rize'ye hava alanı yapıyoruz. İyi hoş da onlarca yıl geçti Tarsus Mersin arası sahil yolu ve Tarsus hava alanı düz ovaya yapılamadı. Pamuklu barajı yılan hikayesi oldu. İnsaf ya hu.
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Buraya değil bimere yaz şikayetini veya cimere
    Cevapla
  • xxx 5 yıl önce Şikayet Et
    karayolları trafik hacim haritasına bakmak farz oldu ahanda bakıyorum, harcamayın arkadaş paraları şu fantezi projelerine, yapacaz yapacaz da 10 sene sonra yapacaz, şimdi o para lazım bize.
    Cevapla
  • milletin ferdi 5 yıl önce Şikayet Et
    Biri arkadaşımızın dediği gibi bu köprülerin tünellerin hem insanların kaza ile can ve mal kayıplarının önlenmesine katkısı var hem de insanların yolda lüzumsuz zaman geçirmesine engel olarak hayatını daha güzel, daha verimli ve daha üretken değerlendirme imkânı sağlanıyor. Hem de ekonomik olarak daha az akaryakıt tüketilmesini temin ederek hem vatandaşın cebine katkısı hem de yapılacak döviz tasarrufuyla cari açığın azaltılmasına katkısı var.
    Cevapla
  • biri 5 yıl önce Şikayet Et
    Bir de trafik hacmine oranla yaşanan can kaybı oranlarına bak bakalım veya bu yolun kapanması nedeniyle hastaneye yetişemeyip ölenlerin sayısına! her şey para değil.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle