Bin aile mağdur oldu bakanlık el attı

İstanbul Fikirtepe'deki kentsel dönüşümde bazı inşaat şirketleriyle hak sahipleri arasında anlaşmazlık yaşandığı yönündeki iddialar üzerine harekete geçen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bölgede irtibat ofisi açtı.

Bin aile mağdur oldu bakanlık el attı
Bin aile mağdur oldu bakanlık el attı
GİRİŞ 09.04.2018 14:54 GÜNCELLEME 09.04.2018 14:54

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Fikirtepe'de hak sahipleri ile firmalar arasındaki iletişimin sağlanması ve bölgede yaşanan sorunların çözümüne yönelik atılacak adımların değerlendirilmesi amacıyla kurduğu irtibat ofisinin hizmet vermeye başladığı bildirildi.

FİRMA VE HAK SAHİPLERİ İLE BULUŞMALAR BAŞLADI

 

İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Veli Böke ile müdürlük yetkililerinin irtibat ofisindeki çalışmaları yerinde inceleyerek, firma temsilcileri ve hak sahipleri ile bir araya geldiği ifade edildi.

BİN AİLE MAĞDUR!

Kadıköy Fikirtepe’de mali sorunlar nedeniyle iki şantiyede işlerin durduğu, inşaatların durması ile ise mağdur olan bin ailenin Pana Yapı hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğu gündeme gelmişti. Pana Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Raci Şaşmaz da projede üstlenici firma olan Selimoğlu İnşaat’ı dolandırıcılıkla suçlayarak savcılığa başvurduğunu aktarmıştı.

ÜNLÜ BASKETBOLCU DA MAĞDUR

Bakanlık mağduriyetlerin hızlı şekilde çözüme kavuşturulması amacıyla irtibat ofisi açarken mağdurlardan birinin de Fenerbahçe forması giyen milli basketbolcu Ahmet Duverioğlu olduğu ortaya çıkmıştı.

Ahmet Duverioğlu, 2007’nin mart ayında Selimoğlu İnşaat’ın Brooklyn Life projesinden 140 bin TL peşinat ödeyerek 2 daire satın aldı. Ardından aylık taksitleri ödemeye başlayan ünlü basketbolcu, toplam 450 bin TL ödeme yaptı. Ancak proje temel aşamasında kaldı. Ekonomik sıkıntılar yaşan Selimoğlu İnşaat Pana Yapı ile ortak olsa da inşaatta bir ilerleme olmadı. Taksitleri ödemeye devam eden Duverioğlu, avukatları aracılığıyla tüketici mahkemesine başvurdu. Basketbolcu ödediği 450 bin TL'yi firmadan geri istiyor.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK