UMED Sinema Akademisi’nde eğitimler başladı

Uluslararası Medya ve Enformasyon Derneği’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle hayata geçirdiği UMED Sinema Akademisi’nde eğitimler başladı.

UMED Sinema Akademisi’nde eğitimler başladı
UMED Sinema Akademisi’nde eğitimler başladı
GİRİŞ 08.04.2018 12:25 GÜNCELLEME 08.04.2018 12:25

Eyüp Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ilk derse UMED Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Güngör, UMED Yönetim Kurulu Üyesi Burak Öztürk ve Akademi Koordinatörü Abdulhamit Güler katıldı.

Ders öncesi konuşan UMED Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Güngör, gençlere ulaşmanın ve kültür sanat alanın faaliyet göstermenin önemine vurgu yaptı. “UMED olarak bugüne kadar Ankara, İstanbul ve Diyarbakır’da ücretsiz 5 medya okulu açtık.  Onlarca ilde medya ve algı yönetimi panelleri düzenledik. İlk kez sinema akademisi yapıyoruz ama son olmayacak” diyen Güngör, “Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın verdiği destek ile güzel işlere imza atarak daha verimli çalışmalar yapacağız inşallah. Genelde sanatın, özeldeyse sinemanın ne kadar önemli olduğunu zaman bize gösteriyor. Zamanın gerisinde kalmadan doğru adımlar atabilme gayesindeyiz. Bu bağlamda UMED Sinema Akademisi’ni çok önemsiyoruz. Başvuru yoğunluğu ve seçilen katılımcıların profili bizi ziyadesiyle mutlu etti. Hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.

İlk ders öncesi söz alan akademi koordinatörü Abduhamit Güler de UMED Sinema Akademisi’nde eğitimlerin uygulama ağırlıklı yürütüleceğini ifade etti. Bugüne kadar çok kıymetli çalışmalara imza atan UMED’in sinema akademisi ile yeni bir kulvarda yer almaya başladığını vurgulayan Güler, şunları söyledi: “6 haftalık yoğunlaştırılmış bir programla temel sinema eğitimi vereceğiz. Alanında uzman isimlerin gerekli teçhizat ile sunacağı uygulamalı eğitim sonrasında filmler çekilecek. Kapanış programında da izleyeceğimiz çalışmaların, sonraki faaliyetler için umut ışığı olacağına inanıyorum.”

6 hafta sürecek UMED Sinema Akademisi’nde yoğunlaştırılmış uygulamalı eğitimler cumartesi ve pazar günleri yapılacak. Toplam 100 saat teorik ve uygulamalı eğitimin yapılacağı akademide yönetmenlik dersine Sinan Sertel, oyunculuk dersine Mehmet Önder, senaryo dersine Fatih Özcan, sinema yazarlığı ve film okuması derslerine Yeşim Tonbaz, kurgu dersine Naim Kanat ve sinema tarihi dersineyse Abdulhamit Güler giriyor.