Yeni teslimat yapıldı! İşte toplam İHA sayısı

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yurt içi ve sınır ötesi operasyonlar büyük katkı sağlayan İnsansız Hava Araçlarının (İHA) sayısı artıyor. Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TAI) tarafından geliştirilen uydu kontrollü iki adet ANKA-S daha Türk Silahlı Kuvvetlerine teslim edildi.

GİRİŞ 08.04.2018 11:07 GÜNCELLEME 08.04.2018 11:28
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Güvenlik güçlerimizin yurt içi ve sınır ötesi operasyonlarında adeta gökyüzündeki gözü ve vurucu gücü olan milli İHA'lar, operasyonlarda önemli rol üstleniyor. 2 adet ANKA-S'in teslimatı ile birlikte, güvenlik güçlerimizin envanterindeki İHA sayısı 52'ye yükseldi.

 
İHA'ların teslimatını Savunma Sanayii Müsteşarlığı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. Açıklamada, ''Uydudan kontrol edilebilme özelliği sayesinde çok uzak mesafelerde görev icra edebilme kabiliyetine sahip iki adet Anka-S daha HvKK’ya teslim edildi. Böylelikle güvenlik güçlerimizin envanterlerindeki İHA sayısı 52’ye ulaştı.” bilgisine yer verildi.

 

 

 

MESAFE BAĞIMSIZ KONTROL YETENEĞİ

Uydu ve Türk Silahlı Kuvvetleri Muhabere Sistemi (TAFICS) üzerinden kontrol edilebilen ANKA-S'in, 'mesafe bağımsız kontrol yeteneği' ile görev menzili binlerce kilometreye ulaşacak. ANK-S Bu özelliğinin yanı sıra, yeni nesil milli yüksek çözünürlüklü (HD) gece/gündüz kamerası ve faydalı yükleri ile TSK'ya stratejik anlamda yetenek sağlıyor.

 

YORUMLAR 49
  • Ihsan. 6 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl bir üretim bu. Neden bu kadar az. Seri üretim olmuyor mu?
    Cevapla
  • hayırlı olsun 6 yıl önce Şikayet Et
    Anka'yı tek geçerim.
    Cevapla
  • adem 6 yıl önce Şikayet Et
    hem daha fazla olmalı hemde teknolojik bakımdan dahada ileri seviyelere çıkmalı bence birazdaha ileri gürüşle düşünürlerimize kulak verilsin mesela nacizane olurmu bilmem ama vurucu lazer teknolojisi eklesin derim belkide daha farklı ve daha güçlüsü olsu..
    Cevapla
  • Cengiz B. 6 yıl önce Şikayet Et
    Yapandan, yapılmasına imkan sağlayandan destek verene kadar Allah razı olsun. Ancak sayı bunca reklama teşvike rağmen komik denecek kadar az. 600 bine varan sayılarda askeri barındıran bir orduda, yüzlerce km boyunca terör olan sınırlara ve düşmanlara sahip, 80m nufuslu ülkede 52 iha bu kadar övünülecek değil, neden daha fazla yapamıyoruz diye hayıflanacak bir sayıdır.
    Cevapla
  • Uzay ve silah?! 6 yıl önce Şikayet Et
    Uzay silahlanamaz denildi ama iş zora girerse kefereden herşey beklenir mi, evet beklenir, sadece batı için demiyorum, kefere veya kâfir veya küffar müslüman olmayan herkese denir. Abd, Rusya franclsa İngiltere vs gibi Hindistan Çin vs oralarda küffar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle