Bakan'dan asgari ücret açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, asgari ücretle çalışanlarla ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu. Sarıeroğlu, "Bundan sonra asgari ücretlinin gelir vergisi dilimine girme gibi bir sorunu olmayacak" dedi.

Bakan'dan asgari ücret açıklaması
Bakan'dan asgari ücret açıklaması
GİRİŞ 08.04.2018 10:24 GÜNCELLEME 08.04.2018 15:07
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Büyüme rakamlarıyla ilgili konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, "Şu anda 28 milyon istihdam oranına ulaşmışız. 31 milyon kişi iş gücüne katılmış, son 1 sene içerisinde 250 bin yeni iş yeri açılmış. 2002 yılında 900 binmiş işleri sayısı bugün 1 milyon 800 bine ulaşmış, emekli sayımız şu anda 12 milyon 125 bin kişiye ulaşmış durumda. Bu rakamlar çok büyük rakamlar dünyayla kıyasladığımız zaman" dedi.

ASGARİ ÜCRET DESTEĞİNE DEVAM EDİLECEK

 

Türkiye Gazetesi'ndeki habere göre, "Şimdi daha da güçlü bir paketle tüm çalışanların asgari ücret üzerinden desteklerini bu yıl da devam ettiriyoruz işverenlerimiz açısından" diyen Sarıeroğlu, "Asgari ücretle ilgili yılın başında yılın sonunda gelir vergisi dilimi sebebiyle ortaya çıkan kayıpları bundan sonra kesin olarak önlemek için istihdam paketimizde kesin hüküm kondu. Bundan sonra asgari ücretlinin gelir vergisi dilimine girme gibi bir sorunu olmayacak" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 2
  • Murat 5 yıl önce Şikayet Et
    Her gün haberlerde emeklilikte yaşa takılanların haklarını vereceğiz haberinin umudu ile bekliyorum. Sayın Bakanım adalet mi bu. Yaş oldu 46 Özel sektör yaşlısın diyor işe almıyor. Sizde gençsiniz diye emekli etmiyorsunuz. Eeee biz yokuz o zaman biz ölelim. Lütfen biraz empati yapın. Hiç bir kanun geriye dönük işlemez. Bu durumu düzeltmenizi rica eder, saygılarımı sunarım.
    Cevapla
  • ibrahim 5 yıl önce Şikayet Et
    Yaşa takılanların erken emeklilik haklarını için yardımcısı olursanız iyi olur sonuç da kazanılmış haklar sizler bizlerin yerinde olsanız aynısını düşünürsünüz
    Cevapla