İstanbul’da seçim heyecanı zirvede

Türkiye ekonomisinin yaklaşık yarısını sırtlayan İstanbul’da oda seçimleri heyecanı sürüyor.

İstanbul’da seçim heyecanı zirvede
İstanbul’da seçim heyecanı zirvede
GİRİŞ 08.04.2018 09:45 GÜNCELLEME 08.04.2018 09:46

İstanbul Sanayi Odası’nda Erdal Bahçıvan dün yeniden başkan seçildi. İstanbul Ticaret Odası’nda ise 81 komite, meclis üyelerini belirlemek için yarın sandık başına gidiyor. İTO Platformu adayı Şekip Avdagiç, favodi isim olarak görünüyor. Deniz Ticaret Odası’nda Yönetim Kurulu bugün seçilecek.

Geçen yıl ertelenen oda ve borsa seçimleri heyecanı iyice arttı. Nisan ayında yoğunlaşan seçimlerde büyük heyecanın yaşandığı illerden biri de Türkiye ekonomisin yaklaşık yarısını sırtlayan İstanbul. İstanbul Sanayi Odası (İSO)nun geçtiğimiz hafta sonu yapılan meslek komiteleri seçiminin ardından dün yönetimi belirlendi. Seçime tek liste ile katılan İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, 120 meclis üyesinden 108’inin desteği ile ikinci kez Başkan seçildi. 2022’ye kadar görev yapacak Bahçıvan, seçimlerin ardından şu değerlendirmede bulundu: “İstanbul Sanayi Odası, kurumsal çimentosunun ve kültürünün güçlenerek devam ettiğini örnek bir şekilde bir kez daha kanıtladı. Ne mutlu bizlere.”

 

İTO'DA AVDAGİÇ İSMİ ÖNDE

İstanbul Ticaret Odası (İTO) ise Meslek Komiteleri seçimi için yarın sandık başına gidecek. 230 kişilik İTO Meclisi’nin oluşturulmasının ardından yönetim kurulu ve Oda Meclis Başkanı seçilecek. Favori isim olarak görülen İTO Platformu adayı Şevkip Avdagiç’in iş dünyasının desteğini alma girişimleri sürüyor. MÜSİAD, TÜMSİAD, ASKON VE İGİAD başta olmak üzere iş dünyası temsilcisi STK’ların desteğini arkasına alan Avdagiç’in seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor. İTO'da 81 komite için de kıyasıya bir yarış var. Dün 38 nolu Hazır Giyim ve Konfeksiyon komitesi başkanlığı için yarışan Yusuf Gecu, basın mensupları ile bir araya geldi. Gecu, sektörün daha da tabana yayılarak sorunlarının anlaşılması ve daha çok teşvik için mücadele edeceklerini söyledi.

DENİZ TİCARET ODASI’NDA ERTELENEN SEÇİMLER BUGÜN

Deniz Ticaret Odası’nda ertelenen seçimler ise bugün yapılacak. Meslek komiteleri ve meclis üyeliği seçimi daha önce yapılan Deniz Ticaret Odası, bugün yönetim kurulu başkanı, üyeleri, disiplin kurulu üyeleri ve TOBB Genel Kurulu delegelerinin seçimini gerçekleştirecek. İstanbul Ticaret Borsası seçimleri ise önümüzdeki günlerde yapılacak. İstanbul Ticaret Borsası Meslek Komiteleri asil ve yedek üye seçimi ile meclis asil ve yedek üye seçimi 14 Nisan 2018 tarihinde gerçekleştirilecek.

İşte yeni İSO yönetimi

İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Erdal Bahçıvan, Adnan Dalgakıran, İrfan Özhamaratlı, Sadık Ayhan Saruhan, Sultan Tepe, Bekir Yelken, Kemal Akar, İsmail Cenk Çimen, Vehbi Canpolat, Cemal Keleş ve Mustafa Tacir. İSO Yönetim Kuruluna yeni giren üyeler Akar, Çimen, Canpolat, Keleş ve Tacir oldu. İSO Yönetim Kurulu ile aynı gün yapılan yeni dönemin ilk Meclis toplantısında, İSO Meclis Başkanlık Divanı da belirlendi. Zeynep Bodur Okyay, İSO Meclis Başkanlığı’na yeniden seçildi. Meclis Başkan Vekilleri Hasan Büyükdede ile Ayhan Yavrucu olurken, Katip Üye ise Serdar Urfalılar olarak belirlendi.

BTSO’DA BURKAY RAHAT

Bursa Ticaret Sanayi Odası’nda (BTSO) komite seçimleri tamamlandı. 3 Nisan tarihinde gerçekleşen Meslek Komiteleri ve Meclis Üyeleri seçimlerinde 12 bin 388 üyenin oy kullandı. Seçimlerde mevcut Başkan İbrahim Burkay’ı destekleyen mavi liste sandalyelerin yüzde 80’ini kazandı. 10 Nisan Salı günü BTSO’nun yeni oluşan meclisi, yönetim kurulunu ve meclis divanı için sandık başına gidecek.

ATO’DA SEÇİM YARIŞI

Ankara Ticaret Odası (ATO)’da oda seçim takvimi netleşti. ATO Meslek Komitesi asıl ve yedek üyeliği ile meclis asıl ve yedek üyeliği seçimi 14 Nisan Cumartesi günü Ankara Ticaret Odası Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılacak. Meslek komitesi seçimleriyle belirlenecek yeni ATO Meclisi 20 Nisan’da ise Yönetim Kurulunu seçecek. ATO’da Mevcut Başkan Gürsel Baran’a favori aday gözüyle bakılıyor.

GSO’DA YENİ YÖNETİM

Önemli sanayi kentlerinden Gaziantep’te ise Sanayi Odası başkanlığına Adnan Ünverdi seçildi. Seçime tek aday olarak giren Adnan Ünverdi, 65 meclis üyesinden 61’inin oyunu aldi. Sorumluluklarını bildiklerini, kentin ve ülkenin ekonomisini geliştirmek için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Ünverdi, GSO olarak çok önemli projelere imza attıklarını ifade etti. Ünverdi, kentin sanayisini yönlendirmek için çalışacaklarını ifade etti.

31 YILLIK BAŞKAN GİTTİ

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası’nda (İTSO) ise 31 yıl aradan sonra başkan değişti. İki listenin yarıştığı seçimlerde İTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ oldu. Turuncu listenin destekleriyle mavi listenin başkan adayı Yavuz Uğurdağ, 47 meclis üyesi içinde 25 oy alarak İTSO’nun yeni başkanı seçilirken, mevcut başkan ve beyaz listenin başkan adayı Metin Anıl 22 oy aldı. 1987 yılında başkanlığa seçilen Metin Anıl, 31 yılın ardından İTSO saşkanlığını bıraktı.

UTİB'İN İLK KADIN BAŞKANI

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) başkanlığına Pınar Taşdelen Engin seçildi. 8 yıldır UTİB yönetiminde çeşitli görevlerde bulunan Engin, tekstil ihracatçılarının ilk kadın başkanı oldu. Engin, genel kurulda kullanılan 77 oyun tamamını aldı. Geçen dönem başkanlık görevini yürüten İbrahim Burkay yönetiminde başkan yardımcısı olarak görev yapan Engin, Türkiye’nin ikinci, tekstil sektörünün ise ilk kadın ihracatçı birliği başkanı oldu.