Gençlere çift maaş

Torba yasayla gençlerin istihdamına ekstra destekler geldi. Vergi ve prim destekleriyle gençler daha kolay iş bulacak. Çalışan gençlerin yetim maaşı ise devam edecek

Gençlere çift maaş
Gençlere çift maaş
GİRİŞ 07.04.2018 08:50 GÜNCELLEME 07.04.2018 09:42
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren torba yasada gençler için de çok önemli müjdeler bulunuyor.

İşte torbadan çıkan müjdeler:

1 Ocak 2018-31 Aralık 2020 döneminde işe alınan yeni elemanlar için 12 ay süreyle, gelir vergisi stopajı, damga vergisi ve sosyal güvenlik primi desteği verilecek.

 

Yeni işe alınan eleman genç ve kadın için ise süre 12 aydan 18 aya kadar çıkacak.

İmalat sektöründeki küçük işletmelere ve esnafa, 2018'de uygulanmak üzere, 18 yaşından büyük ve 25 yaşından küçük en fazla 2 kişi ilave istihdam sağlamaları halinde gelir vergisi stopajı, damga vergisi, sosyal güvenlik primi ve asgari ücret üzerinden 2 ayda bir ücret desteği verilecek.

Ölüm aylığı alan hak sahibi çocuklardan, lise ve dengi öğrenim görmesi halinde 20 yaş, yüksek öğrenim görmesi halinde 25 yaşını doldurmayan ve öğrencilik nitelikleri devam edenler, hizmet akdine tabi çalışmaları durumunda ölüm aylığı hakkından yararlanabilecek.

İlgili kanunlara göre gelir veya aylık bağlanan hak sahibi çocuklardan 18 yaş, lise ve dengi öğrenim görmesi halinde 20 yaş, yüksek öğrenim yapması halinde 25 yaşını doldurmayanlardan kanun kapsamında sigortalı sayılmaları, ödenmekte olan gelir ve aylıkların kesilmesini gerektirmeyecek.

MAAŞ 1 NİSAN 2018'DE BAŞLAYACAK

Çalışmaları nedeniyle gelir veya aylıkları kesilenlerin ödemeleri yeniden başlatılacak ancak geriye yönelik herhangi bir ödeme yapılmayacak. Maaşın başlatılması için SGK'ya müracaat gerekecek.

Böylece maaşı 1 Nisan 2018'den itibaren yeniden başlatılacak.

Gençlerin istihdam edilebilirliklerini artırmak ve parttime işe girişleri kolaylaştırmak amacıyla 18-25 yaş arasındaki sigortalılara ait sigortalı işe giriş bildirgesinin, çalışılmaya başlanılan tarih itibarıyla verilmesine imkân sağlandı.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 6
  • hüseyin 5 yıl önce Şikayet Et
    bir evde çalışan babanın tek maaşına biraz az vergi koymayı deneyin mesai yaparız yarısı vergi maaş alırız yarısı vergi gelir vergisi çok 6. aydan sonra kaldıramıyoruz bu vergiyi adil olun artık üç kuruş maaşımız var her tarafı vergi buna bir çözüm bulun artık
    Cevapla
  • Md1983 5 yıl önce Şikayet Et
    Gözünüzu seveyim hep patronlara verip durmayin arkadaş adamlar super zengin oldular ciktilar fakir iyice fakirleşti.
    Cevapla
  • Adem Yıldırım 5 yıl önce Şikayet Et
    Calısıyorum keskin oğlu daçalışyorum
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Güldürmeyim adamı yahu. 26 yaşındayım, işsiz olduğum için ''işsizlere zorunlu'' olan GSS primi ödüyorum. Her ay 61 tl ödemezsem 400 tl gibi bir borç yazacaklarmış. Gelirim yok. İş bulmak kolay değil. Fabrikalar Tuzla gibi yerlere kaçıyor İstanbul'da. İş bulabilseniz bile 8 saat asgari ücretle çalış mesai yap. Ne ara uyuyacak yiyecek bu adam? Bu teşvikler sadece işverenlerin işine yarıyor. Zekat olmalı, zenginden alınıp fakire verilmeli.
    Cevapla
  • murat 5 yıl önce Şikayet Et
    evli 3 cocuklu tek calisan cani ciksin yuzde 27 vergi mi olur.....bizde hersey genclere deniyor 40 yaz uzeri ne olacak cocuk okutcam deyi canim cikiyor.....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle