Sahil Güvenlik Komutanlığı lise-önlisans mezunu 240 personel alımı! Yaş şartı...

Sahil Güvenlik Komutanlığı Kamu Personeli Seçme Sınavından 60 puan alma şartı ile farklı pozisyonlara toplamda 240 kişilik sözleşmeli personel alımı yapacaklarını duyurdu. Söz konusu ilana lise ve önlisans mezunları başvuru yapabilecek. Peki başvuru şartları nelerdir? İşte detaylar...

Sahil Güvenlik Komutanlığı lise-önlisans mezunu 240 personel alımı! Yaş şartı...
Sahil Güvenlik Komutanlığı lise-önlisans mezunu 240 personel alımı! Yaş şartı...
GİRİŞ 24.04.2018 09:08 GÜNCELLEME 24.04.2018 09:09

Devlet Personel Başkanlığının yayımladığı ilana göre, Sahil Güvenlik Komutanlığı lise ve önlisans mezunu olmak üzere toplamda 240 kişi alacak. Nisan ayı içerisinde alınacak başvurular merkez ve taşra teşkilatında istihdam edilecek. Alınacak olan 240 kişilik sözleşmeli personelin 92’si büro personeli, 80 destek personeli, 30 teknisyen ve 38 tekniker olarak değerlendirilecek. Başvuru yapacak adayların KPSS en az 60 KPSS puanına sahip olmaları gerekiyor. Peki detaylar nelerdir? Yaş şartı esnetildi mi? İşte haberimizin detayları...

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Söz konusu ilana başvuru yapacak adayların, Sahil Güvenlik Komutanlığının belirlemiş olduğu şartları taşımaları gerekmektedir. Öncelikle adayların 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından En Az 60 puan almış olmaları gereklidir. Lise mezunları için KPSSP94 ve Önlisans mezunları için KPSSP93 puan türleri esas alınacaktır. Eğitim olarak ise, Lise mezunları için ilgili eğitim liselerinden ve Önlisans mezunları için İlgili Meslek Yüksekokullarından mezun olmaları şarttır. Peki başvuru özel şartları nelerdir?

- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinde belirtilen genel şartlara sahip olmak.

- İlan edilen unvanlar için mezun olunan okul itibarıyla öğrenim şartını taşımak ve bu öğrenimle ilgili olarak KPSS'ye girmiş olmak.

- Alım yapılacak unvanların karşısındaki puan türlerinden, belirtilen asgari KPSS notunu almış olmak.

- Yapılacak başvurularda; 2016 yılı KPSS sınavına ait KPSSP93 ve KPSSP94 puan türü kullanılacaktır.

- Başvuru bitiş tarihi itibarıyla düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 18 yaşını tamamlamış (30 Nisan 2000 ve daha önce doğanlar başvurabilir.) 01 Ocak 2018 tarihi itibariyle 36 yaşından gün almamış olmak (01 Ocak 1983 ve daha sonra doğanlar başvurabilir.).

- Daha önceden sözleşmeli personel statüsünde çalışanlar için, başvuru yapacağı tarih itibariyle sözleşme fesih tarihinin üzerinden en az bir yıl geçmiş olmak.

- Askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak.

- İlan edilen kadro unvanının hizasında belirtilen niteliklere sahip olmak. NOT: Başvuruda doldurulacak bilgilerin doğruluğundan ve sonrasında doğabilecek hukuki sorumluluklardan adaylar sorumludur. Başvuru şartlarını taşımadıkları anlaşılan veya evraklarının eksik/yanlış olduğu tespit edilen adayların başvuruları (ataması yapılmış olsa dâhi) hangi aşamada olursa olsun geçersiz sayılmaktadır.

ALIM YAPILACAK POZİSYONLAR NELERDİR?

BAŞVURULAR 9 NİSAN’DA BAŞLIYOR!

Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın ilanına başvuru yapacak adaylar, başvurularına 09 Nisan 2018 tarihi saat 15:00 itibari ile başlayabilirler. Son başvuru tarihi ise 30 Nisan 2018 saat 14:00 olarak belirlenmiştir. Başvurular sadece Sahil Güvenlik Komutanlığı resmi internet sayfası olan www.sahilguvenlik.gov.tr adresinden yapılacaktır.

İlanın Tam Metnini Görmek İçin Tıklayınız...