MAM-C'nin seri üretimi başlıyor

ROKETSAN, ATAK taarruz helikopterlerine entegre edilen Cirit füzesini modifiye ederek insansız hava araçları için geliştirdiği Mini Akıllı Mühimmat’ın (MAM) yeni varyantının seri üretimine başlıyor.

GİRİŞ 05.04.2018 06:12 GÜNCELLEME 05.04.2018 09:29
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Milli Akıllı Mühimmat’ın seri üretimi başlıyor. ROKETSAN, ATAK taarruz helikopterlerine entegre edilen Cirit füzesini modifiye ederek insansız hava araçları için özel olarak geliştirdiği Mini Akıllı Mühimmat’ın (MAM) yeni varyantının seri üretimine başlıyor.

NOKTA ATIŞI YAPIYOR

MAM-C adını taşıyan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) yeni vurucu gücü, lazer arayıcı başlığı sayesinde yüksek vuruş hassasiyetine sahip bulunuyor.

 

MAM-C’nin Cirit füzesi gibi harp başlığı çeşitliliğine de sahip olması sayesinde, ROKETSAN’ın ürün ailesini kullanan TSK, MAM-L ve MAM-C ile farklı hedeflere karşı en etkili olacak alternatifi seçebilme şansına kavuşacak.

MAM-C ile özellikle hafif yapılar, zırhsız kara araçları, radar antenleri, silah mevzileri gibi yumuşak hedeflerin, ayrıca 25 metre çaptan daha geniş alana dağılmış terörist ve düşman askerlerinin imha edilmesi hedefleniyor. MAM-C’nin yüksek infilaklı parçacık etkili harp başlığı hedefe ulaşmasına kısa mesafe kala patlayarak geniş bir sahada etki yaratmasını sağlıyor.

MAM-C’nin üzerindeki kanatçılar, füzenin insansız hava aracından bırakıldıktan sonra hedefine doğru dengeli bir şekilde süzülmesine yardımcı oluyor. MAM-C için 3 farklı lançer geliştirildi. SİHA’ların kanat altlarına tekli, ikili ya da üçlü MAM-C lançeri entegre edilebilecek. MAM-C’nin “silahlı HÜRKUŞ” gibi hafif taarruz uçaklarına da entegre edilmesi düşünülüyor.

MAM-C

Boy: 80 cm
Çap: 70 mm
Ağırlık: 8.5 kg
Harp başlığı: 2.5 kg
Menzil: 8 km

YORUMLAR 11
  • enes 5 yıl önce Şikayet Et
    2.5 kl harp başlığımı droneler bile daha fazlasını taşır kimse kusura bakmasın doğruya doğru yanlışa yanlış
    Cevapla
  • burhan 5 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel bu silahlar ve boyutları ideal terörle mücadele silahları. Asıl savaş silahlarını da gizlice yapıyoruzdur mutlaka.
    Cevapla
  • köylü 5 yıl önce Şikayet Et
    silahlarımızı neden ifşa ediyorsunuz ya bu askeri mühimmatın ancak yüzde birini düşman bilmeli gerisi gizli olmalı ya ne zaman akıllanacağız bu konuda ingiliz yüzlerce yıldır dünyayı yönetiyor dünyanın bundan haberi yok biraz bu alçakların bu yönünü alsak fena olmazzzzzzzzzzzzz
    Cevapla
  • nevzat 5 yıl önce Şikayet Et
    Dosta güven düşmana korku salacaksın.
    Cevapla
  • Ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Asgari ücretle çalışan bir kişinin 2.500 TL sinin doğrudan dolaylı olarak 1.500 TL sine ( vergi vb. olarak) el konuluyor. Bu kanuni olduğu için sorun yok tabi
    Cevapla
  • milletin ferdi 5 yıl önce Şikayet Et
    2018 yılı için Asgari ücret Brüt 2.029,5 TL, Net 1.603,12 TL yani Devlet 1500 TL’sine değil sadece 426,38 TL’sine senin deyişinle “el koyuyor” Bunun da çoğunu oluşturan 284,13 TL SSK Primi İşçi Hissesi ve 20,30 TL İşsizlik Sigortası Primi İşçi Hissesidir. Ne yani emekli olmak istemiyor musun? Hastalanınca Devlet tarafından bakılmak istemiyorsan, işsiz kalınca maaş almak istemiyorsan, terörden zarar görmediğini iddia edebiliyorsan ve devletine zerre katkı yapmayı düşünmek yerine teröre ve dış tehditlere karşı bu haberde yaptığın gibi gelişmeleri eleştirebiliyorsan bu durumdan şikâyet edebilirsin.
    Cevapla
  • avesx 5 yıl önce Şikayet Et
    Almanlarin verdigim silahlari ben onay vermeden kullanamazsin dedigi gunleri unuttun galiba.
    Cevapla
  • pasa bey 5 yıl önce Şikayet Et
    yahu arkadaş soylemeyin dost var düşman var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle