Dolar kritik seviyeyi aştı

Bankalararası piyasada dolar 4,01, euro 4,93 seviyesinden işlem görüyor.

Dolar kritik seviyeyi aştı
Dolar kritik seviyeyi aştı
GİRİŞ 04.04.2018 17:36 GÜNCELLEME 04.04.2018 17:39
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Son birkaç haftada yaşanan sert yükselişlerin ardından sınırlı gerileyerek 4 liranın altında işlem gören dolar/TL, yeniden bu seviyeyi aştı. 

Güne 3,99 seviyesinde başlayan dolar, gelişmekte olan ülke para birimleri genelinde görülen satış baskısının da etkisiyle 4,0271'le yaklaşık iki haftanın zirvesini gördü. Dolar pazartesi günü 3,95 düzeyindeydi.

 

Güne 3,89 seviyesinde başlayan euro/TL de 4,9470'e kadar yükseldi. 

Dışarıda küresel ticaret savaşı endişeleri içeride ise makroekonomik, jeopolitik ve siyasi gelişmelerin baskıladığı TL, küresel riskten kaçış eğilimlerinde bugün de olduğu gibi benzer para birimlerinden daha çok satış baskısı altında kalıyor.

ABD ile Çin arasındaki uluslararası ticaret politikası kaynaklı gerilim ileriye yönelik belirsizlik yaratıyor.

Uzmanlar, bugün yurt içinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin gerçekleştireceği "Suriye" konulu zirvenin izleneceğini belirtti.

Yurt dışında ise Trump'ın ve Çin'den gelebilecek açıklamalar ile Euro Bölgesi mart ayı TÜFE, şubat ayı işsizlik, ABD'de ADP mart ayı özel sektör istihdamı ve mart ayı hizmet sektörü PMI verilerinin takip edileceğini dile getiren uzmanlar, teknik açıdan 4,00 seviyesinin psikoloji direnç, 3,9750 ve 3,9550 seviyelerinin destek konumunda bulunduğunu kaydetti.

YORUMLAR 12
  • nikilikss 6 yıl önce Şikayet Et
    şimdi dölar düşünsünn..
    Cevapla
  • Mehmet Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    MB ne zaman müdahale edecek iflas etmemizi mi bekliyorlar. Dolar borcumuz var zaten 3,80 den ödeyemiyorduk şimdi ne yapacağız.
    Cevapla
  • mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    dolar 3.76 da iken merkez bankası bu sene 4.10 olarak tahmin ediyoruz diye açıklama yaptı 2 hafta da 4.01 e geldik bir kaç gün sonra 4.10 olur da merkez bankasının başı göğe erer.
    Cevapla
  • Smiz 6 yıl önce Şikayet Et
    Kim düzeltecek bu ekonomiyi , Vietnam düzeltecek değil ya , dolar artıyor ama hükümetimiz sanki hiçbişey yokmuş gibi davranıyor
    Cevapla
  • .... 6 yıl önce Şikayet Et
    Bakın bu seçimler öncesi politikadır. Açık ve net, bu milletin canını sıkan fikrini değiştiren tek şey ekonomik duzeydir. Diğerleri fason fiso, bunu bilen faiz lobileri döviz oyunları ile şimdiden hükümete yıldırma politikası yapmaktadır. Halkımız bunu görüp devletin yanında durursa hep birlikte kazanacağız.
    Cevapla
  • vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    zaten kimsenin başka zerre kadar suçu hep lobi işi bunlar. sen üretme, çılgınlar gibi tüket, özelleştir betona yatır parayı. sonra efendim lobiler yaptı. Allah akıl fikir versin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle