Vakıf Katılımın Batman'daki şubesi açıldı

Vali Ahmet Deniz, Şirinevler Mahallesi Turgut Özal Bulvarı'nda hizmet verecek şubenin açılış töreninde yaptığı konuşmada, bölgeye yatırım yapılması çağrısında bulundu.

Vakıf Katılımın Batman'daki şubesi açıldı
Vakıf Katılımın Batman'daki şubesi açıldı
GİRİŞ 04.04.2018 14:47 GÜNCELLEME 04.04.2018 14:47

Bölgede artık huzurun hakim olduğunu vurgulayan Deniz, "İlimizde yeni bir kuruluşun açılmış olması çok önemli, özellikle de istihdam açısından. Şehrin güveni ve huzuru açısından yatırım yapılıyor olması da güzel bir mesaj. Bütün yatırımcılara, 'geç kalmayın' diyoruz. Fabrika olsun, sanayi olsun, banka olsun şu an tam zamanı." dedi.

Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş da artık bölgenin kaynaklarının bölgede yatırıma dönüşeceğini söyledi. 

"Vakıf Katılım olarak temel prensibimiz, ilde, yörede topladığımız kaynakları ve fazlasını o yöreye kullandırmaktır. Geçmişte bu bölgede toplanan paralar batıda değerlendirilirdi. Bu yavaş yavaş dönüşüyor ve bunu görmek memnuniyet verici. Artık bölgenin kaynakları bölgeye değer katmak üzere kullanılıyor hatta bölge dışından toplanan kaynakların da buraya doğru akması söz konusu. Son gelişmeler de gösteriyor ki bölgenin, cazibe merkezi olması yönünde gittikçe artan bir değeri var. Bunu çok net görüyor, bu nedenle Batman'da ilk şubemizi açıyoruz. Bunu yakın zamanda inşallah Adıyaman ve Siirt şubeleri de takip edecek." 

"Hükümetin her türlü projesini desteklemek istiyoruz" 

"Hükümetimizin belli alanlarda belirlediği planlar var. Sanayi, eğitim, ithal ikamesi, enerji gibi alanlarda ülkemizin çok ciddi yatırımları var ve çok ciddi de ihtiyaç ve açığı var. Bu açığı kapatmak adına hükümetin her türlü projesini desteklemek istiyoruz." diyen Göktaş, bölgede de bu tür konularda projeler olması durumunda destek sunacaklarını aktardı.

Göktaş, "Bu aslında hükümetin bölgeye duyduğu güveni de gösteren bir husus. Bir kamu bankası olarak doğudaki illerde şubeleşmeyi göze aldığımıza göre devletin burada endişesi Elhamdülillah kalmadı." şeklinde konuştu. 

"Erken kalkan yol alır" 

Komşu ülkelerdeki iç savaşların bitmesi ile bölgede ciddi yatırımların gündeme geleceğine dikkati çeken Göktaş, bölgeye yatırım yapmanın tam zamanı olduğunu dile getirdi.

Göktaş, şöyle konuştu:

"İnşallah çevremizdeki bu savaş bittiğinde bu bölgeler çok çok değerlenecek ve oradaki her şeyi inşa edecek olan buraların insanları olacaktır. Bölge şu anki haliyle de yatırımcılar için çok büyük fırsatı içinde barındırıyor. Erken kalkan yol alır, erken gelen de bu fırsattan daha çok yararlanacaktır."

Konuşmaların ardından Vali Deniz, Vakıf Katılım Genel Müdürü Göktaş, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, şubenin açılışını gerçekleştirdi.