Dedikodu yapan tazminatsız atılır

Çalışanların iş yerinin düzenine uyma zorunluluğu bulunuyor. Dedikodu yaparak huzuru kaçıranlar, çalışmanın işleyişini bozanlar tazminatsız olarak işten atılabiliyor

Dedikodu yapan tazminatsız atılır
Dedikodu yapan tazminatsız atılır
GİRİŞ 04.04.2018 07:27 GÜNCELLEME 04.04.2018 08:30
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Çalışma hayatımızı düzenleyen kurallar işçiler kadar işverenleri de koruyor. İşini iyi yapmayan, şirketine zarar veren çalışanlar haklarından mahrum olarak işlerinden olabiliyor. Dedikodu yapmak da tazminatsız kovulmaya sebep olan eylemlerden birisi. İş Kanunu'nda işverenin işçiyi tazminatsız olarak işten çıkarma halleri sıralanırken 'dedikodu yapmak' fiili açıkça zikredilmese de birçok madde bu konuyu düzenliyor. Örneğin, "İşçinin, işveren yahut bunların aile üyelerinden birinin şeref ve namusuna dokunacak sözler sarf etmesi veya davranışlarda bulunması" maddesi ile "İşçinin, işverene yahut onun aile üyelerinden birine yahut işverenin başka işçisine sataşması" maddeleri dedikodu sonucunu da ortaya çıkartıyor. Dedikodu yaparak iş yerinde huzurun kaçırılması işin yapılmasını engelleyici ortam oluşturulması da tazminatsız kovulmaya sebep olabiliyor. Birçok Yargıtay kararında da dedikodu yapmanın işten çıkartma için 'haklı neden' sayıldığı da görülüyor. Dedikodu bazen konuşarak yapılabileceği gibi mail ortamında da yapılabilir.

Faruk Erdem'in haberine göre; Konuşarak yapılanın şahitlerle ispatlanması ortaya çıkarken mailler de delil olarak kullanılabilir.

Çalışanların haklı nedenle işten çıkartılması durumunda işveren tazminatını ödüyor. Ancak işçi geri dönüş imkanını bulamıyor.

MÜDÜR DE OLSA ATILIR

Ancak yukarıda kanundan verdiğimiz örneklerde olduğu gibi dedikodunun ve işverene verdiği zararın artmasıyla birlikte tazminatsız atma da gündeme geliyor. Yapılan dedikodu iftira sınırlarına ulaştığında sadece işten atılmak değil bu kez ceza davaları da gündeme gelebilir. Dedikodu sadece aynı seviyedeki çalışanlar arasında değil üst ast arasında da gerçekleşebilir. Yani müdür pozisyonundaki birisi yanında çalışanlar hakkında dedikodu yapmışsa aynı kurallar onun içinde geçerli olacaktır. Bu yüzden çalışanların arkadaşlarıyla konuşurken ya da yazışırken dikkatli olmaları gerekiyor.

 

 

YORUMLAR 3
  • kasım 5 yıl önce Şikayet Et
    aile sağlığı merkezlerinde doktor ebe ve hemşire sigara içiyorlar bu durumda her zaman işçi len karşı karşıya geliyorlar kim haksız acaba
    Cevapla
  • cemil 5 yıl önce Şikayet Et
    memurlarada var mı... çok gıybet edilyo devlet kurumlarında.. özellikle bazıları hiç iş yapmaz gıybetten başka.. işi memur yapar işiyapıyo görünen müdürdür... Hasbunallah..
    Cevapla
  • sst 5 yıl önce Şikayet Et
    şu saçmalığa bakın ya KUTUPLAŞMA BAŞLANGICI siyasi olan bir kurumda neler olabilir düşünebiliyormusunuz saçmalık
    Cevapla