ASKON: ‘’ 50 YILLIK SERÜVEN SON BULDU’’

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Hasan Ali Cesur, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından temeli atılacak olan Akkuyu nükleer santrali ile ilgili açıklamada bulundu.

ASKON: ‘’ 50 YILLIK SERÜVEN SON BULDU’’
ASKON: ‘’ 50 YILLIK SERÜVEN SON BULDU’’
GİRİŞ 03.04.2018 17:38 GÜNCELLEME 03.04.2018 17:38

‘’ Türkiye’nin 50 yıllık nükleer enerji santrali serüveninin gerçeğe dönüşmesini büyük bir memnuniyetler karşıladıklarını belirten Cesur, nükleer enerji,  Türkiye için enerji arz güvenliğinin sağlanması, enerjide ithalat bağımlılığını ve cari açığının azaltılması bakımından büyük bir önem taşıyor. Bu tarz yatırımlarla enerjide dışa bağımlılığımızı azaltmamız gerekiyor dedi.

Nükleer Enerji Bizim Gibi Ülkeler İçin Zorunluluktur

Türkiye’nin enerji kaynakları bakımından zengin bir ülke olmadığını belirten ASKON Başkanı Cesur, nükleer enerji santralleri sayesinde Türkiye’nin elektrik taleplerine karşılık bulacağını belirterek, ‘hedeflenen üç santral ile bu talebi yüzde 30 civarında karşılayacağız. 

Gelişmiş ülkeler bir yana Ermenistan, İran ve Bulgaristan gibi ülkeler bu santrallere sahip. Geç kaldığımız bir yatırımdı, hepimizce malum bugünlere kolay gelmedik, 50 yıllık bir serüvendi.  

Hayata geçirilmesinden çok memnun olduk. Ekonomiye 7 milyar dolarlık bir katkı sağlamasını bekliyoruz. Emeği geçenlere iş dünyası adına teşekkür ediyoruz, ülkemize ve milletimize hayırlı olsun’’ dileklerini iletti.