Türkiye ile Gürcistan arasında iş birliği

İki ülke arasında ulaştırma alanında bir koordinasyon mekanizması oluşturulmasına ilişkin mutabakat zaptı imzalandı

Türkiye ile Gürcistan arasında iş birliği
Türkiye ile Gürcistan arasında iş birliği
GİRİŞ 03.04.2018 16:16 GÜNCELLEME 03.04.2018 16:16

Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te, Türkiye ve Gürcistan arasında, ulaştırma alanında araştırma ve geliştirme (Ar-Ge) formatı çerçevesinde bir koordinasyon mekanizması oluşturulmasına ilişkin mutabakat zaptı imzalandı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı (UDH) Araştırmaları Merkezi Başkanı Dr. Ali Arıduru ve beraberindeki heyet, Gürcistan Ekonomik ve Sürdürebilir Kalkınma Bakanlığının Ulaştırma ve Lojistik Geliştirme Politikası Bölüm Başkanı Ketevan Salukvadze ve diğer Gürcü yetkililerle bakanlık binasında bir araya geldi.

İKİ ÜLKE ARASINDA KOORDİNASYON MEKANİZMASI OLUŞTURULACAK

Basına kapalı toplantıda, Türkiye ile Gürcistan arasında ulaştırma alanındaki mevcut iş birliği ve gelecekte de bu yöndeki ortak projelerin yürütülmesi gibi konular ele alındı. Daha sonra Arıduru ve Salukvadze, iki ülke arasında Ar-Ge formatı çerçevesinde bir koordinasyon mekanizması oluşturulmasına ilişkin mutabakat zaptını imzaladı.

Mutabakat zaptı, teknolojinin karşılıklı paylaşılması, ortak sanayi potansiyeli ve modern finans modellerinin her iki ülkenin lehine geliştirilmesi gibi maddeleri içeriyor.

Bu kapsamda, Türkiye ile Gürcistan'a arasında Ar-Ge potansiyeli olan projeler belirlenecek ve Ar-Ge ve modernizasyonu teşvik edilmesi için belli alanlarda devlet, eğitim ve sanayi sektörleri arasındaki iş birliğinin geliştirilmesi ile eğitim programlarının planlanması yapılacak.

KAYNAK: AA