Aziz Sancar, nükleeri anlattı

Türkiye’nin dünyaca tanınan iki ünlü bilim insanı nükleer enerjinin önemini anlatmak için kamera karşısına geçti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından hazırlanan kamu spotunda Nobel ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar ve UNESCO ödüllü Prof. Dr. Bilge Demirköz’ün rol aldı.

GİRİŞ 03.04.2018 07:52 GÜNCELLEME 03.04.2018 08:34
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, nükleer santral için çok özel bir kamu spotu hazırladı. 

Nobel ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar ve UNESCO ödüllü Prof. Dr. Bilge Demirköz’ün oynadığı kamu spotunun yönetmenliğini Mc Donald’s, Nissan ve Renault gibi markaların reklamlarını çeken Eric Will; görüntü yönetmenliğini ise Ray-Ban, Nivea gibi markalarla çalışan Joel Cartier gerçekleştirdi.

 


Bakan Albayrak, hazırlanan videoyu sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Prof Dr Aziz Sancar’ın çekimleri Kuzey Carolina’nın Raleigh kentinde (Dorton Arena ve James Hunt Kütüphanesi) gerçekleştirilirken, Prof Dr Melahat Bilge Demirköz’ün çekimleri Ankara’da TAEK’te ve İstanbul’da Beyazıt Kütüphanesi ile Cağaloğlu Lisesi’nde, diğer çekimler ise yine İstanbul’da çeşitli mekanlarda gerçekleştirildi.

ÇEKİMLER 4 GÜN SÜRDÜ

Çekimleri toplam 4 gün süren kamu spotunun post prodüksiyonu 1,5 ay sürdü.

Son teknoloji prodüksiyon tekniklerinin kullanıldığı filmin yapımcılığını bir Türk şirketi üstlendi.

Akkuyu Nükleer Santralı'nın temel atma töreni yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in katılımıyla gerçekleştirilecek. 

YORUMLAR 56
  • Osman 5 yıl önce Şikayet Et
    Islama ve devletimize Aziz Sancar gibi cok insanlara muhtac.
    Cevapla
  • Zeki 5 yıl önce Şikayet Et
    ilim ogrenmek farz.atom enerjisinde gelismeliyiz.InsAllahuteala santralerimizi kendimizde yapariz.
    Cevapla
  • Ddd 5 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun sozde aydınlar gibi müslüman ve türkiye düşmanı değil.. seni doğuran anaya rahmet
    Cevapla
  • QuaresmaR7 5 yıl önce Şikayet Et
    herkes atom mühendisi olmuş
    Cevapla
  • nevzat 5 yıl önce Şikayet Et
    Emperyalistler ne diyorsa iyi ezberlemişsiniz sayın nükleer uzmanları . Yaktığın kömürde bile düşük oranda radyoaktivite var. Binaların bodrum katlarında oturanlarda her gün dünya kadar Radon gazına maruz kalıyor. Bu meretin atığı tonlarca olmuyor sizin dediğiniz gibi. Bi araştır bakalım bir kg uranyumla kaç aylık enerji elde ediliyor.
    Cevapla
  • Adsiz 5 yıl önce Şikayet Et
    sen o konusan sahisin kim oldugunu bilmiyormusun galiba? iste sizin en buyuk sorununu bu, klavyeden devlet kurar devlet yonetir ilim bilimi bile klavyeden yaparsiniz..azicik minnacik bilgin olsaydi Nukkleer gucun ne oldugunu bilirdin..kazanimlarini cok daha iyi bilirdin..Nukleer duyunca hemen bombasi gelir akliniza..ama lafta pehhhh ..ya bi susun ya bi susun ya
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle