Otokar, Güney Amerika'ya askeri çıkarma yaptı

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, 'Zeytin Dalı' operasyonunda Afrin'i teröristlere dar eden yerli üretim savunma silahlarımız arasında yer alan Otokar, ürettiği Altay tankları ve diğer teçhizatlar ile Güney Amerika'ya çıkarma yapıyor.

GİRİŞ 02.04.2018 17:10 GÜNCELLEME 02.04.2018 20:01
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Otokar'dan yapılan açıklamaya göre, Şili'nin başkenti Santiago'da düzenlenen ve 8 Nisan'a kadar sürecek olan fuarda Otokar, kullanıcıları, kendi tasarımı ve üretimi olan zırhlı araçlarının yanı sıra kule sistemleri hakkında bilgilendirecek. 

HEDEF LATİN AMERİKA

Açıklamada görüşlerine yer verilen Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, Otokar tasarımı ve üretimi askeri araçların 5 kıtada aktif görev yaptığını belirterek, "Savunma sanayi alanında Latin Amerika bölgesi hedef pazarlarımız arasında yer alıyor. Bölgenin önemli fuarları arasında yer alan FIDAE 2018'i mevcut kullanıcılarımızla bir araya gelmek ve potansiyel kullanıcılar ile iş birlikleri geliştirerek Latin Amerika pazarında varlığımızı artırmamız için iyi bir fırsat olarak değerlendiriyoruz." ifadelerini kullandı.

 

 

Şili başta olmak üzere Arjantin, Brezilya, Kolombiya ve Peru gibi bölge ülkelerine Otokar’ı, kabiliyetlerini ve geniş ürün ailelerini tanıtacaklarını bildiren Görgüç, "Halihazırda bu bölgede başarıyla hizmet veren araçlarımız, bize bölgenin ihtiyaçlarına cevap verme anlamında önemli bir bilgi birikimi ve deneyim kazandırdı. Bu pazardaki kullanıcıların beklentilerini karşılama konusundaki en büyük referansımız, bu bilgi birikimimiz olacak." değerlendirmesinde bulundu.

TEHDİTLERE KARŞI GENİŞ ÜRÜN GAMI

Görgüç, Otokar'ın dünya çapında toplam 30 binden fazla askeri aracının 50'den fazla kullanıcının envanterinde yer aldığını, 55'inci yılını kutlayan Otokar'ın, günümüz ve gelecek tehditlerine yönelik geliştirdiği ve ürettiği geniş ürün gamı ile global bir marka konumuna ulaştığını kaydetti.

Savunma sanayisinde kara sistemleri alanında her türlü ihtiyaca cevap verebilecek geniş ürün yelpazesi ile modern ordulara farklı konfigürasyonlarda donanımlar sunabildiklerini belirten Görgüç, "Altay Türk Milli Ana Muharebe Tankı Dönem 1 Projesi’nin ana yüklenicisi olan Otokar, aynı zamanda tescilli NATO ve Birleşmiş Milletler tedarikçisi konumunda. Hedefimiz, modern orduların ihtiyaçları doğrultusunda beklentilere cevap veren, yüksek teknolojiye sahip en iyi araçları üretmek." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 12
  • dogrucu 5 yıl önce Şikayet Et
    altay tankının ne motoru var ne kendi ama satılıyor dalgamı geçiyorsunuz kardeşim arfinde bile daha m 48 a 5 t 1 ler varken
    Cevapla
  • yolcu 5 yıl önce Şikayet Et
    abd gücü kabettiği ortada daha kıta amerikasında hükmü geçmiyo
    Cevapla
  • jeans 5 yıl önce Şikayet Et
    gavura silah satmak caiz degildir. latino da olsa hispanic de olsa sonucta hristiyan birgun hepsi birlesir o silahlari sana kullanir.
    Cevapla
  • Can 5 yıl önce Şikayet Et
    güney amerikadaki adam nasil sana karsi kullanacak silahi? ne sacmaliyorsun?
    Cevapla
  • Kenan 5 yıl önce Şikayet Et
    Baya sacmalamıssın bırak cizgi roman okumayı
    Cevapla
  • İstanbullu 5 yıl önce Şikayet Et
    Birincisi Altay tankını Otokar üretmiyor umarımda üretemez. İkincisi Arma dediğimiz aracın adı yerli ,aslen Singapur menşei Terrex 8x8 aracın lisanslı kopyası , cobra 2 de amerikan lisanslı bir ürün , açıkçası Ejder Yalçın ve Hızır için yerli ve milli diyebiliriz.
    Cevapla
  • eleştirenadam 5 yıl önce Şikayet Et
    cobra yerli bir üründür. delilin ne acaba?
    Cevapla
  • ali 5 yıl önce Şikayet Et
    ALTAY tankı SSM tarafında 1 adet protatip olarak OTOKAR'a milletimizin verdiği vergilerle yaptırılmıştır. OTOKAR'ın değil milletimizin malıdır. ALTAY'ın Motor ve güç aktarım ünitesine gelecek olursak orası halen kanayan yaramız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle