Pasaport, ehliyet ve kimlik kartı nasıl alınır? Nüfus Müdürlüğü randevu işlem...

2 Nisan 2018 tarihi itibariyle pasaport, yeni kimlik kartı ve ehliyet alacak vatandaşlar, işlemlerini artık nüfus müdürlüklerinden yapacak. Peki yeni düzenleme ile birlikte kimlik, pasaport ve sürücü belgesi başvuru işlemleri nasıl yapılır, nereden alınır? Harç bedelleri ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Pasaport, ehliyet ve kimlik kartı nasıl alınır? Nüfus Müdürlüğü randevu işlem...
Pasaport, ehliyet ve kimlik kartı nasıl alınır? Nüfus Müdürlüğü randevu işlem...
GİRİŞ 14.08.2018 13:32 GÜNCELLEME 14.08.2018 13:32
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Yeni düzenleme ile birlikte pasaport, çipli kimlik kartı, sürücü belgesi çıkarma ve yenileme işlemleri 2 Nisan 2018 tarihi itibariyle nüfus müdürlüklerinden yapılacak. Artık bu işlemler için saatlerce sıra beklenilmeyecek ve tek bir adresten yapılacak. Emniyet Genel Müdürlüğünce yürütülen pasaport ve sürücü belgesi hizmetlerine ilişkin iş ve işlemler, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne devredildi. Artık randevu ve gerekli belgelerle gidilerek, kısa sürede işlem yapılacak. Peki pasaport, ehliyet ve yeni kimlik kartı için randevu nasıl alınır? Harç ücretleri kaç TL ve hangi bankalara yatırılır? Başvurular nasıl yapılır? Detaylar haberimizde...

İŞLEMLER ARTIK ÇOK KOLAY!

Geçen hafta pasaport ve sürücü belgelerine ilişkin iş ve işlemlerin devir töreninde konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "2 Nisan'dan itibaren tüm bu işlemler için ilçe nüfus müdürlüklerimize başvuru yapılacaktır. Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı, pasaport ve sürücü belgesi işlemleri aynı yerde yapılacağından vatandaşımızın birden fazla belge için başvuru yapması gerektiğinde ayrı ayrı belge sunmak zorunda kalmayacaktır. Ayrıca ehliyetin, nüfusun, pasaportun verilerini bilgi için kullanabilme imkanına da sahip olabilecektir. Biz vatandaşımızdan belge istemeyeceğiz. Çünkü, birçok kurumla yapmış olduğumuz entegrasyonla vatandaşlarımızın bilgilerini bilişim üstünden temin edeceğiz ve vatandaşımıza büyük bir kolaylık sağlayacağız. Biyometrik veriler, yani el ve parmak izleri, şimdi nüfus idaresinde de yepyeni sisteme geçiyoruz. Bu el ve parmak izleriyle ilgili olarak da bu yeni geçtiğimiz sistemde vatandaşımız bir kere bu parmak izini ehliyete, pasaporta veya nüfus kağıdına verdiğinde, bunun sadece bir sonra geldiğinde teyidi yeterlidir. Teyidi yeterli olduğu andan itibaren depoda olan bilgisini alacak, getirecek ve onun üzerinden de eşleştirecektir. Bu modern bir hizmettir, esas itibariyle vatandaşımızın olağan hayat akışını kolaylaştıran bir hizmettir" demişti.

PASAPORT, SÜRÜCÜ BELGESİ VE YENİ KİMLİK KARTI İÇİN RANDEVU NASIL ALINIR?

Pasaport, sürücü belgesi ve yeni çipli kimlik kartı işlemleri için randevular 2 Nisan’dan itibaren nüfus müdürlüklerinden verilecek. Nüfus müdürlüklerine verilen fotoğraf, parmak izi ve imza, bütün işlemler için geçerli olacak. Randevu alacak vatandaşlar ALO 199 Vatandaş Etkileşim Merkezi'nden veya 'randevu.nvi.gov.tr' internet adresinden işlemleri için kolayca randevu alabilecek.

Randevu Almak İçin Tıklayınız…

SÜRÜCÜ BELGESİ (EHLİYET) BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Yeni düzenleme ile birlikte nüfus müdürlükleri sürücü belgesi başvurularını kabul etmeye başladı. Nüfus müdürlüğüne yeni ehliyet için başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlar öncelikle internetten kendilerine en yakın nüfus müdürlüğünden randevu almaları gerekiyor. Daha sonra gerekli belgelerle birlikte randevu saatinde ilgili nüfus müdürlüğüne başvurmaları gerekiyor. Öte yandan nüfus müdürlüğünden yeni ehliyet alacak yahut ehliyet yenileme işlemi için başvuracak vatandaşların aşağıdaki belgeleri de yanlarında bulundurmaları gerekiyor.

-Kimlik Belgesi

-Sürücü Sertifikası (Elektronik ortamda sistemden kontrol edilmektedir.)

-Öğrenim Belgesi, yurtdışından alınan öğrenim belgelerinin noter tasdikli tercümesi• Sürücü Sağlık Raporu

-Sürücü belgesi değerli kâğıt ve harç bedeli, vakıf payı

-1 adet biyometrik fotoğraf

-Kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan

-Adli Sicil Belgesi (Elektronik ortamda sistemden kontrol edilmektedir.)

2018 Sürücü Belgesi Harç Bedeli Kaç TL?

PASAPORT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Yeni düzenleme ile birlikte 2 Nisan tarihinden itibaren nüfus müdürlükleri sürücü belgesi başvurularını kabul etmeye başladı. Bordo pasaport başvurusunda bulunacak vatandaşlar, kendilerine en yakın il ya da ilçe nüfus müdürlüğüne başvuruda bulunarak işlemlerini yapabilirler. Yeşil pasaport veya hizmet pasaportu için başvurular il nüfus müdürlüklerine yapılır. Başvurusu tamamlanan pasaportlar tanzim merkezinde düzenlendikten sonra başvuru sahibinin adresine 7 – 10 gön içinde PTT ile teslim edilir.. Peki bordo pasaport başvurusu için gerekli belgeler nelerdir??

-Nüfus Cüzdanı, T.C. Kimlik Kartı veya geçici kimlik belgesinin aslı

-Harç ve cüzdan bedeli makbuzu

-2 adet biyometrik fotoğraf

-Öğrenci belgesi (Harçsız pasaport talep edenler için)

-18 yaşını doldurmayan veya kısıtlılar için muvafakat belgesi

-Varsa eski pasaport

2018 Pasaport Harç Bedeli Kaç TL?

YENİ (ÇİPLİ) KİMLİK KARTI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Eski tip nüfus cüzdanları 2020 yılı sonuna kadar yeni kimlik kartı ile değiştirilmesi gerekmektedir.. Yeni kimlik kartı başvuruları internet üzerinden randevu alınarak ya da doğrudan randevusuz  olarak yapılır. İnternet üzerinden randevu alarak başvuruda bulunacak vatandaşlar , kişisel veya aile için toplu olarak kimlik kartı talebinde bulunabilirler. Başvuru işlemleri tamamlanan kimlik kartları başvuru esnasında belirtilen adrese PTT posta ile teslim edilir. Yeni kimlik kartı başvuruları 10-15 gün arasında sonuçlandırılır.

Kimlik Kartı Ücreti Kaç TL?

Yeni Kimlik Kartı Başvurusu İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

İlk defa kimlik kartı başvurusu;

-Nüfus cüzdanı,

-Uluslararası aile cüzdanı,

-Pasaport,

-Sürücü belgesi,

-Memur cüzdanı,

-Avukat kimlik kartı,

-Askeri kimlik kartı,

-Basın kartı veya muhtarlıkça düzenlenmiş talep belgesi gibi kimlik belgesi yerine geçen fotoğraflı belge ve bir adet son altı ay içerisinde çekilmiş biyometrik fotoğraf ile yapılır

PASAPORT, SÜRÜCÜ BELGESİ VE KİMLİK KARTI ÜCRETLERİ HANGİ BANKALARA YATIRILIR?

Pasaport, sürücü belgesi ve yeni çipli kimlik kartı işlemleri için başvuru yapmadan önce belirtilen  bankalara ücretlerin yatırılması gerekmektedir. İşte anlaşmalı bankalar:

-AKBANK T.A.Ş.

-AKTİF YATIRIM BANKASI A.Ş.

-ALBARAKA TÜRK KATILIM BANKASI A.Ş.

-ALTERNATİFBANK A.Ş.

-ANADOLUBANK A.Ş.

-ARAP TÜRK BANKASI A.Ş.

-CITIBANK A.Ş.

-DENİZBANK A.Ş.

-BURGAN BANK A.Ş.

-FİBABANKA A.Ş.

-FİNANSBANK A.Ş.

-HSBC BANK A.Ş.

-ICBC TURKEY BANK A.Ş.

-ING BANK A.Ş.

-KUVEYT TÜRK KATILIM BANKASI A.Ş.

-ODEA BANK A.Ş.

-ŞEKERBANK T.A.Ş.

-T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş.

-TURKISHBANK A.Ş.

-TURKLAND BANK A.Ş.

-TÜRK EKONOMİ BANKASI A.Ş.

-TÜRKİYE FİNANS KATILIM BANKASI A.Ş.

-TÜRKİYE GARANTİ BANKASI A.Ş.

-TÜRKİYE HALK BANKASI A.Ş.

-TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş.

-TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI T.A.O.

-VAKIF KATILIM BANKASI A.Ş.

-YAPI VE KREDİ BANKASI A.Ş.

-ZİRAAT KATILIM BANKASI A.Ş.

YORUMLAR 10
  • halil 4 yıl önce Şikayet Et
    ben dosyamı aldım ehliyet harcımıda yatırdım sadece nüfüs müdürlüğüne gitmek kaldı onun için herhangi bir ücret alıyorlar mı
    Cevapla
  • osman 5 yıl önce Şikayet Et
    Nüfus cuzdanıznızı kaybedip yenisini çıkartırken yenileme parası değil sadece kayıp parası ödenir. oda 22,5 tl dir.
    Cevapla
  • Antalyali 5 yıl önce Şikayet Et
    Ehliyet ücret suresini kaldirin duyan varsa vatandasi sure icin milletin ehliyeti catir catir yakiyolar
    Cevapla
  • 2033 5 yıl önce Şikayet Et
    hani ehliyet ve kimlik bir olcaktı,??
    Cevapla
  • mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    Ehliyet alirkan.15 gunluk belgeden baska birsey aliyormuyuz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle