Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çok sert faiz tepkisi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Fakiri daha fakir zengini daha zengin yapar. Bunun da lobisi finans kuruluşlarıdır. Açık söylüyorum, devletin bankaları da bunun içindedir. Bunu er geç çözeceğiz" dedi

GİRİŞ 31.03.2018 17:21 GÜNCELLEME 31.03.2018 17:31
Bu Habere 70 Yorum Yapılmış

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin ilçe kongresinde konuştu. Pendik'te yaptığı konuşmada faizle ilgili eleştirilerde bulundu. 

Erdoğan, buradaki konuşmasında "Birileri çıkıp garip garip konuşuyor, 'Ekonomi şöyle, dikkatli olmak lazım' falan... Tabii dikkatli olacaksın. Ama kendi ayağına da kurşun sıkamazsın. Bu faiz belasından Türkiye'yi, faizi aşağı indirmek suretiyle enflasyondan kurtaracağız. Enflasyonun anası da babası da faizdir. Bunu bilmeyenler bilsin. Bunun aksini yapmaya kalkanlar da kusura bakmasın karşılarında beni bulur. Ekonomide her kötülüğün anası faizdir. Fakiri daha fakir zengini daha zengin yapar. Bunun da lobisi finans kuruluşlarıdır. Açık söylüyorum, devletin bankaları da bunun içindedir. Bunu er geç çözeceğiz" dedi.

 

BİZİ BUNLARDAN KURTARANLAR NEREDESİNİZ?

Biz durmayacağız bakınız 16 yıl önce görevi devraldık. Türkiye'nin IMF'e olan borcu neydi? 23.5 milyar dolar ve 2013 yılına geldik Türkiye'nin IMF'e borcu kaldı mı? Hayır. Bizi bunlardan kurtarın diyenler hani neredesiniz? Bizden borç istediler 5 milyar dolar, arkadaşlara hemen dedim verin. Baktık ciddiyiz, bunlar veriyor dediler. hemen vazgeçtiler. Geldik merkez bankamızın döviz rezervi 27 milyar dolar. Şu anda ise 120 milyar dolar rezervimiz var.

BATSIN SİZİN FAİZİNİZ BATSIN SİZİN KURUNUZ

Bazıları atıp tutuyor. Yok ekonomi şöyle yok ekonomi böyle..Batsın sizin kurunuz. Biz inandığımız yolda dimdik devam ediyoruz. Şu anda alt yapısıyla her şeyiyle yoluna devam eden bir Türkiye var. Sadece Cumhuriyet tarihinde 79 senede 6 bin 900 kilometre bölünmüş yol yapılmış biz bunu 26 bin kilometreye çıkarmışız. Biz Türkiye'yi daha ileri götüreceğiz. Biz hiç bir zaman kendimize inancımızı kaybetmediK. Kaybetmediğimiz için de Rabbim bize buralara gelmeyi nasip etti. 

YORUMLAR 70
  • cahit57 6 yıl önce Şikayet Et
    Ağam bizimle eğleniyi.
    Cevapla
  • Nuray erdem 6 yıl önce Şikayet Et
    Sayın reisimiz hadi bakalım şu faizi bitir sen bitirirsin biliyorum inanıyorum sana . Tez bir zamanda çıkarırdı bitirirsin faizi sıfıra çekersin inşallah
    Cevapla
  • HAKAN BAYKAL 6 yıl önce Şikayet Et
    12 YILDIR HEP AYNI LAFLARI DUYAR OLDUK ama İCRAAT GÖREMİYORUZ.
    Cevapla
  • irfan 6 yıl önce Şikayet Et
    sistem seni hep borç almaya yönlendirir.ve seni paranıda bankaya yatırtırıp bu haksız kazancı ve zulmü seni de dahil etmeye çalışır.bireyler alışkanlıklarını değiştirse bu kapitalistlerin kölesi olmaz.mecbur sana göre davranmak zorunda ama bu bir kaç kişi ile deği çoğunlukla olması gerekiyor.
    Cevapla
  • irfan 6 yıl önce Şikayet Et
    osmanlı hanedanı bu kapitalist sisteme cevaz verseydi ingiliz hanedanı gibi başımızda idi.ama bize cumhuriyet adı altında ekonomik olarak cumhuriyet olmayan bu kapitalist sistemi ali cengiz oyunu ile savaştan yeni çıkmış bütün akıllı ve güçlü insanlarını kaybetmiş topluma kabul ettirdiler kölelik sistemini kurdular en önemli nokta bu..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle