UBER'e benzetip 'hazır olun' diye uyardı

İsteyen her vatandaşın çatısında vergiden muaf elektrik üretip yılda 10 bin TL'ye varan kazanç elde etmesine imkan tanıyan düzenlemenin ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Alparslan Bayraktar'dan çarpıcı bir çıkış geldi.

UBER'e benzetip 'hazır olun' diye uyardı
UBER'e benzetip 'hazır olun' diye uyardı
GİRİŞ 31.03.2018 15:30 GÜNCELLEME 31.03.2018 15:30
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Bayraktar yeni sistemi UBER'e benzeterek, dağıtım şirketlerine ''çatı santralleri için hazır olun" uyarısında bulundu.

Türkiye'de de yerli kömürün yanı sıra yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üretiminin giderek arttığına işaret eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Alparslan Bayraktar, torba yasa ile vergi muafiyeti getirilen çatı güneş santrallerinin gelecek dönemin önemli konularından olacağını belirtti.

''KARA KARA DÜŞÜNDÜRECEK GÜNLER BEKLİYOR''

Bayraktar, söz konusu çatı santralleriyle elektrik üretiminin daha dağıtık hale geleceğine dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği ve dağıtım şirketlerini kara kara düşündürecek günler bekliyor. Şirketler, artık dağıtık bir enerji üretim sistemini devreye almaya başlayacaklar.

UBER'E BENZETTİ

Bildiğimiz tüm iş modeli değişecek. Bunu UBER'e benzetiyorum. Nasıl UBER 'yıkıcı inovasyon' dediğimiz şeyi yaptıysa, dağıtım şirketleri de çatılarla birlikte yıkıcı bir inovasyonla karşılaşabilir. Buna hazırlananlar ayakta kalabilir, hazırlanamayanlar sıkıntı yaşayabilir. Bugün artık üreticilerin de rolü değişiyor. Herkes bin megavatlık elektrik üretim santrali yapmak zorunda değil. Elektrikli araçların da sisteme entegrasyonu yapılacak. Tabii burada önemli araçlardan biri dijitalleşme ama dijitalleşmede de en önemli riskler siber güvenlik. O yüzden, dijitalleşmede doğru teknolojiyi seçip, doğru regülasyon ve zamanlamayı yakalamak gerekiyor."

YORUMLAR 5
  • Mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Daldan doruktan konuşmuş. Gündeme de gelmiş. Maşallah!
    Cevapla
  • Mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Saçmalama Müsteşar, ben kendi evimde kendi elektriğimi üreteceksem kime ne. Satacaksam da devlet vergisini alsın. Güneş enerjisi kimsenin tapulu mülkü değil ki.
    Cevapla
  • h sukru 5 yıl önce Şikayet Et
    siz uberi taniyip bu kadar insanin ekmegine siyonist abd ve hollanda şirketine helalmi sayacaksiniz yazik ki ne yazik allah mazlumu korur zulum ile abad olunmaz
    Cevapla
  • Türkoğlu Türk 5 yıl önce Şikayet Et
    Söylemesi kolay bir evin ihtiyacını görecek kadar bir güneş paneli sisteminin kurulum maliyeti 30 bin lira halk bu parayı nasıl verecek. Halktan zorla alınan kayıp ve kaçak olayını çözün. Adam Batmanda arkasını bile kışın kaçak elektrikle ısıtacak yazın soğutacak parasını halk verecek
    Cevapla
  • vatansever 5 yıl önce Şikayet Et
    insallah saglam yapilir birilerin kafasina dusmesin yuksek binalarda izin verilmesin cunku ulkemizde ruzgar hizi yuksek tek katli cati tipi evlerde yapilsin gerekirse devlet yaptirsin
    Cevapla