Aydın Doğan çalışanlardan helallik istemiş

Doğan Medya Grubu'nun Demirören Medya Grubu'na satılması medyada bin yılın satış olayı olarak tarihe geçti. Satış sonrasında Aydın Doğan'ın çalışanlardan helallik aldığı öğrenildi.

Aydın Doğan çalışanlardan helallik istemiş
Aydın Doğan çalışanlardan helallik istemiş
GİRİŞ 31.03.2018 09:45 GÜNCELLEME 31.03.2018 09:45
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Aydın Doğan'ın sahibi olduğu Doğan Medya Grubu, Erdoğan Demirören'in sahipliğindeki Demirören Medya Grubu'na satıldı. KAP'a açıklama veren Doğan Holding, iki medya şirketi arasında satış ve devir konusunda görüşmelere başlandığını belirtti.

Bu önemli gelişmeyle birlikte Doğan Grubu çatısı altında bulunan Yaysat, Posta, Fanatik, DHA, Doğan TV, Kanal D, CNN Türk, Hürriyet ve D Smart artık Demirören Medya Grubu'na bağlanacak.

 

SATIŞ İPTAL Mİ OLDU?

Doğan Medya Grubu kulislerine göre imzalar için hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Normalde iki grubun arasında devir teslim töreni yapılması bekleniyordu ancak bu tören ertelendi. Bu durum "Acaba satış iptal mi edilecek?" sorularına neden oldu. Ancak alınan bilgilere göre, devir teslim töreninin pazartesi günü yapılacak.

AYDIN DOĞAN HELALLİK ALMIŞ

Doğan Medya Grubu kulislerine göre, Aydın Doğan'ın tüm çalışanlardan helallik aldığı söyleniyor. Buna ilişkin bir cümle de Radyo D'de program yapan bir sunucunun programında kaydedildi. Sabah programı yapan sunucu, uzun zamandır Doğan Medya Grubu'nda olduğunu söyleyerek, Aydın Doğan'ın tüm çalışanlardan helallik aldığını dile getiren bir konuşma yaptı.

VEDA EDECEKLER

Doğan Medya Grubu'nun ile Demirören Medya Grubu ile satış için imza attıktan sonra Doğan Grubu Onursal Başkanı Aydın Doğan ile Doğan TV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ'ın, hem Doğan TV hem de Hürriyet binasında çalışanlarla helalleşecekleri öğrenildi. Bu vedanın ardından da Demirören Medya Grubu yönetiminin Hürriyet ve Doğan TV binalarına gelerek 'resmen' görevi devralmaları bekleniyor.

DOĞAN MEDYA GRUBU'NUN KAP AÇIKLAMASI

Doğan Holding, KAP'a gönderdiği açıklamada şu ifadeleri kullandı: Şirketimiz'in aralarında Doğan Dağıtım Satış Pazarlama Matbaacılık Ödeme Aracılık ve Tahsilat Sistemleri A.Ş. ("Yaysat"), Doğan Gazetecilik A.Ş. ( Posta, Fanatik), Doğan Haber Ajansı A.Ş., Doğan TV Holding A.Ş., DTV Haber ve Görsel Yayıncılık A.Ş. (" Kanal D" TV), Doruk Televizyon ve Radyo Yayıncılık A.Ş. (" CNN Türk" TV), Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş. ve Mozaik İletişim Hizmetleri A.Ş. ("D Smart")'nin de bulunduğu, yazılı ve görsel medya bölümünde faaliyet gösteren doğrudan ve dolaylı bağlı ortaklıklarımızdan önemli bir kısmının sermayelerinde sahip olduğumuz paylarımızın tamamının satışı ve devri konusunda, 1.100.000.000$ (Bir milyar yüz milyon Amerikan Doları) "işletme değeri"nden, ilgili finansal borçların indirim konusu yapılması suretiyle, 890.000.000$ (Sekiz yüz doksan milyon Amerikan Doları) "hisse değeri" üzerinden, Demirören Holding A.Ş. ile görüşmelere başlanmıştır. Konuya ilişkin gelişmeler oldukça, ilgili mevzuat kapsamında ayrıca kamuya açıklama yapılacaktır.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 5
  • cukka cukka 6 yıl önce Şikayet Et
    Kanal D ve Cnn Türk adam gibi yayınlar yapar umarım.Ahmet Hakan her akşam yanlı haberler yapıyor,hükümeti gizliden gizliye köşeye sıkıştırıyor ve iyi partiyi parlatıyor.Ne kadar hain varsa kovulsun.Hele Şirin Payzın'dan nefret ediyorum.
    Cevapla
  • erdal 65 6 yıl önce Şikayet Et
    aldığı faizlerin acısı çıkacaktır elbet
    Cevapla
  • bilge 6 yıl önce Şikayet Et
    kandırdığı , algı operasyonu yaptığı vatandaşlardan da istemiş mi ???
    Cevapla
  • Fırtına 6 yıl önce Şikayet Et
    Peki,Müslüman Türk halkından da helallik alabilecekmi ???Allah'u Tealanın huzurunda bu kadar insanın hakkını nasıl verecek? O milyar dolarlar onu kurtaramayacak...
    Cevapla
  • ilcanes 6 yıl önce Şikayet Et
    Demek sadece çalışanların hakkı varmış millettin hakkı ne olacak ....
    Cevapla