4/C'den 4/B'ye geçen taşeron işçinin maaşı ne kadar olacak? Net zam belli oldu!

4/B statüsüne geçerek sürekli işçi kadrosu alacak olan taşeron işçileri maaşlarında ne kadar zam olacağını merak ediyorlar. Taşeron işçilerin mevcut maaşları ile geçiş yapacakları düşünülüyordu. Ancak Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu'ndan son dakika taşeron maaşına zam açıklaması geldi. Peki, 2 Nisan'dan sonra kadrolu olacak olan işçilerin maaşı ne kadar olacak?

4/C'den 4/B'ye geçen taşeron işçinin maaşı ne kadar olacak? Net zam belli oldu!
4/C'den 4/B'ye geçen taşeron işçinin maaşı ne kadar olacak? Net zam belli oldu!
GİRİŞ 05.05.2018 11:16 GÜNCELLEME 05.05.2018 11:16
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Uzun süredir kadro bekleyen taşeronlar nihayet 2 Nisan sonrasında muratlarına eriyorlar. Taşeron işçilerin kadro sonrası için en merak ettikleri konu ise maaşlarında herhangi bir artışın olup olmayacağıydı. Taşeron işçilerin mevcut hakları ile geçiş yapacakları ifade edilmiş ve maaş zammından yana beklentiler tükenmişti. Ancak Çalışma Bakanı Sarıeroğlu'ndan flaş maaş zammı açıklaması geldi. Peki, kadrolu olan taşeron işçinin maaşı ne kadar olacak? Sürekli kamu işçisi statüsü ile istihdam edilecek olan taşeron işçilerin maaşına ne kadar zam gelecek? İşte, 4/C'den 4/B'ye geçiş yapan taşeron işçinin maaşına gelecek zam oranı ve Bakandan gelen son dakika zam açıklaması...

4/B'YE GEÇEN İŞÇİYE YÜZDE 10 ZAM MÜJDESİ!

 

2 Nisan itibariyle kadroya geçişleri tamamlanacak olan taşeron işçilerine müjdeyi veren Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu , Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen "TİSK Kurumsal Sosyal Sorumluluk 2017 Ödül Töreni"nde konuştu.

Çalışmalarda son viraja girildiğini ifade eden Sarıeroğlu,  4C'den 4B'ye geçen işçilere müjdeyi verdi, "Dün akşam itibariyle 4/C'den 4/B'ye geçecek kardeşlerimizle ilgili de kararnamemiz Resmi Gazetede yayınlanmış durumda. Yüzde 10 ücret artışı ile izin sürelerini düzenleyerek 4/C'den 4/B'ye emekçi kardeşlerimizin geçişi de 2 Nisan itibariyle gerçekleştirmiş olacağız."

Ücretlerde yapılan bu artış ile beraber izin sürelerinde de düzenleme yapılacağını belirten Bakan Sarıeroğlu, dün gerçekleştirilen Kamu Personel Danışma Kurulu'nda konuyla ilgili adımları attıklarını ifade etti. 

BİLGİ KİRLİLİKLERİNE MARUZ KALDIK

Taşerona kadro sürecinde katkı sağlayanlara teşekkür eden Bakan Sarıeroğlu, "Çalışmalarımızda Allah'a çok şükür büyük bir aksaklık yaşamadık. Biraz algı operasyonlarına, bilgi kirliliklerine maruz kaldık ama sağlıklı bir şekilde yürütmüş durumdayız." diye konuştu.

MAAŞLARININ 1.5 KATI PROMOSYON

Sosyal Güvenlikte yaşanan dönüşüm ve yeniliklerden bahseden Bakan Sarıeroğlu, taşeron işçilere kadro sonrasında verilecek olan promosyonun miktarına da değindi. Yapılan açıklamaya göre, kadroya geçen taşeron işçiler geçmişte aldıkları maaşın 1.5 katı kadar promosyon alacaklar. 

2 NİSAN'DA TÜM TAŞERONLAR KADROLU

11 Ocak'a kadar istihdam edilecekleri kurumlara başvuruda bulunan taşeron işçiler için kadro sürecinin 90 günde sona ereceği taahhüt edildi. Sonrasında başvuru kabul listeleri ve sınav süreci geldi. Tüm bunların ardından ise güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasının da ardından 2 Nisan kadro için son tarih olarak belirlenmişti. Kamuda çalışan tüm işçiler kadroya alınırken emekli olan taşeronlara kadro hakkı tanınmadı. Kadro için herhangi bir yaş ve eğitim şartı da aranmadı. Sınavın uygulanmasının ardından sınav kuruluna itiraz 23-26 Mart, itiraz incelemesi ve kesin listenin ilanını ise 27-31 Mart tarihlerinde yapıldı. 4 Aralık tarihinden evvel taşeron işçisi olarak işe başlayan herkes 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na göre 2 Nisan'da artık kadrolu olacaklar.

BAKAN SARIEROĞLU'NUN AÇIKLAMASININ DİĞER SATIR BAŞLARI;

- Son 3 yıllık primlerini zamanında ödeyip de zora düşen işletmelerin, esnafın talepte bulunması durumunda ödemelerde kolaylık sağlanacak.

- Hastanelerin sicil karnesi çıkarılacak. Tetkik tahlil projesi yaşama geçirilecek.

- Ameliyat, organ nakli, laboratuvarda vatandaşa kolaylık sağlanacak.

- 291 ilaç Türkiye'de üretilecek.

- Kolay işverenlik sistemi yaygınlaştırılacak.

YORUMLAR 11
  • Necati 5 yıl önce Şikayet Et
    Sevgili Hükümet Yetkililerine sesleniyorum Taşeronların Kadro sıkıntısına çözüm bulundu, 4c liler 4b li oldu .Peki 4b liler neden 5 senedir kadro hasreti çekiyor. Sizden ricam bu ramazan arifesindede 4bli kardeşlerimizide hak ettikleri 4a kadrosuna geçirerek mutlu edin. Saygılarımla
    Cevapla
  • iskender 5 yıl önce Şikayet Et
    sayın büyüklerim hizmet alımıyla çalışırken 4d kadrosuna geçenler yaz aylarında boştamı kalacak neden bizler daimi kadroya alınmadık bu konuda bizlere yardımcı olmanızı siz değerli büyüklerimizden çok rica ediyorum saygılarımla
    Cevapla
  • Çakma 4/B li 5 yıl önce Şikayet Et
    özelikle su yanlışı düzeltin 4-c den 4-b ye gecenler taşeron işcileri degil özeleştirme durumunda dolayı magdur olan calışanlar ayrıca aylarca biz gercek 4-bli olmak icin bekledik cakma 4-b li olmak icin degil
    Cevapla
  • belediye taseronlari 5 yıl önce Şikayet Et
    belediye sirketine geçirdim tamam ya sonrası hiçbir açıklama yok resmen akil oyunları bunlar ama siz fakat siz kadro denildi 450 bin kişiye 4d li kadro 400 bin belediye ve il özel çalışanına şirket helal size çok güzel oyuna getirdiniz ikramiye gibi hiçbir sosyal hak yok belediye yöneticilerini insafına kaldık şirketi iflas gösterse kapı önündeyiz bunun adına çakma kadro bile femme olsa olsa çin mali uyduruk kadro bide kadro diyorlar hiçbir güvence ve sosyal hak yok ya herkese tam kadro verilecekti yada 900 bin kişi kurum sirketine getirilecekti hakkını helal etmiyorum 400 bin kişinin hakkını yediniz allaha havale ediyoruz sizi
    Cevapla
  • hükümlü 5 yıl önce Şikayet Et
    sayin bakanım ne olur buna önce beledyelere bi açıklama yapın yoksa işsiz kalacaz allah rızası için size guveniyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle