Emekliye Ramazan Bayramı ikramiyesi kaç TL? (Tüm gelişmeler)

2018 yılı itibariyle emeklinin merakla beklediği Ramazan Bayramı emekli ikramiyesinde son durum ne? Milyonlarca emekli bayram ikramiyesi kaç TL olarak alacak? İşte son günlerde büyük merak konusu haline gelen ikramiye haberleri ile ilgili detaylar...

GİRİŞ 30.05.2018 09:00 GÜNCELLEME 30.05.2018 13:08
Bu Habere 110 Yorum Yapılmış

Son günlerin en çok merak edilen konularından biri emekli bayram ikramiyesi oldu. 2018 yılı Ramazan Bayramında ikramiye bekleyen emekliler gözünü resmi açıklamalara çevirdi. Peki bu sene emekliye bayram ikramiyesi verilirse kaç TL olarak verilecek? Kamu Personeli Denetleme Kurulu (KPDK) toplantısı Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu önderliğinde düzenlendi. Peki emekli bayram ikramiyesinde son durum ne? Ödemelere kimlere olacak? İşte tüm merak edilen detaylar...

2018 Fitre miktarı kaç TL? Diyanet en az ne kadar verileceğini açıkladı!

EMEKLİYE BAYRAM İKRAMİYESİ AÇIKLAMASI

Bakanlar Kurulu sonrası 24 milyar liralık ekonomi paketini açıklayan Başbakan Binali Yıldırım, 12 milyon emekliyi ilgilendiren bir açıklama yaptı.

Başbakan Yıldırım: "12 milyon emekli aylığı alan vatandaşımız var, bütün devletten maaş alanlar, her yıl Ramazan Bayramı öncesi, Kurban Bayramı öncesi olmak üzere birer ikramiye vereceğiz. Ramazan Bayramı öncesi bin TL, Kurban Bayramı öncesi bin TL.'' ifadelerini kullandı.

'ÖNEMLİ BİR MÜJDE!'

Şimdi önemli bir müjdeye geldik. Son madde emeklilerimizle ilgili. Emekli olmuş, aşağı yukarı 12 milyonun üzerinde vatandaşımız var emekli aylığı alan. Bunun dışında emekli olmadan aylık bağlanan gazilerimiz var, şehit yakınlarımız var, köy korucularımız var. Bunlar emekliliği hak etmesine gerek kalmadan, biliyorsunuz kanunda şehitlerimizin yakınlarına aylık bağlanıyor. Bunlar 12 milyon dışında. Diğerleri normal çalışıp yaşını dolduran emekliliği gelen emekliler, artı şehit yakınları, gaziler, sivil şehitler bu grup… Yani bütün devletten maaş alanlar, emeklilik dışında maaş alanlar.

MİKTARI BİN TL OLACAK

Bunlara da her yıl Ramazan bayramı öncesi ve Kurban bayramı öncesi olmak üzere birer ikramiye vereceğiz; bayram ikramiyesi. Miktar ne? Ramazan bayramı öncesi 1000 lira, kurban bayramı öncesi 1000 lira. Tabi bu 12 milyon üzerinde emekliyi düşündüğümüz zaman hatırı sayılır bir para ediyor. Emeklilerimiz daha fazlasına layık. Emeklilerin kendileri değil, dul ve yetimleri de dahil bundan istifade edecek. Dolayısıyla böylece 12 milyonun üzerinde emeklimize, ister az maaş alsın, ister çok maaş alsın bu bir bayram hediyesi, ikramiyesi olarak düşünülen bir şey.

 

 

YILDA İKİ KEZ BAYRAM İKRAMİYESİ 

 

KPDK görüşmesinde memura bayram ikramiyesi mevzusunda uzlaşma sağlanırsa emekliler yılda iki kez ikramiye alacaklar. 12 milyon emekli vatandaşın dört gözle beklediği emekliye ikramiyenin miktarı konusunda da iki ihtimal üzerinde duruluyor:

Memur-Sen, toplu sözleşme masasında dini bayram ikramiyesi tutarının 'en yüksek devlet memuru aylığının (ek gösterge dahil) 2 katı tutarında' olmasını istemişti. Bu rakam, toplu sözleşme döneminde bin 951 liraya tekabül ediyordu. Şimdi ise 2 bin 62 liraya denk geliyor. Bu tutar üzerinde anlaşma sağlanabilecek.

Bir diğer seçenek ise memurlara ve emeklilere aldıkları maaşları kadar ikramiye verilmesi. Anlaşma bu yönde sonuçlanırsa, memura ve emekliye maaşı neyse o tutarda ikramiye ödenecek.

BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR OLACAK?

Geçtiğimiz Ağustos ayında yapılan toplu sözleşme görüşmelerinde karara bağlanamayan memur ve memur emeklisine bayram ikramiyesi konusunun bu ay KPDK toplantısında gündeme gelmesi bekleniyor. İlk KPDK toplantısı toplu sözleşme görüşmelerinin ardından Kasım ayında gerçekleştirilmişti. Bu ay ikinci olarak toplanacak olan KPDK'nın bayram ikramiyesi konusunda bir karara varması bekleniyor. Ramazan Bayramında emekliye ikramiye verilmesi beklenirken henüz resmi bir rakam açıklanmadı.

KİMLER BAYRAM İKRAMİYESİ ALABİLECEK?

Toplu sözleşme görüşmelerinde bayram ikramiyesi konusunu gündeme getirerek taleplerinden bahseden Memur-Sen cephesi, daha evvel emekliye promosyon ödemesine de ön ayak olmuştu. Bütün emeklilerin faydalandığı promosyon ödemeleri sonrasında yeni gündem bayram ikramiyesi. SSK ve Bağ-Kur emeklileri için de hayata geçirilmesi beklenen emekli ikramiyesi Ramazan ve Kurban Bayramlarında birer defa olmak üzere yılda iki defa ödenecek.

RAMAZAN AYI VE RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Diyanet İşleri Başkanlığı internet sitesinde yer alan bilgilere göre Ramazan Bayramı, arefe günü ile 14 Haziran Perşembe günü başlayacak;

- 14 Haziran Ramazan Bayramı Arifesi (Perşembe günü) resmi tatil
- 15 Haziran Ramazan Bayramı 1.gün (Cuma günü) resmi tatil
- 16 Haziran Ramazan Bayramı 2.gün (Cumartesi günü)
- 17 Haziran Ramazan Bayramı 3.gün (Pazar günü)

Ramazan ayının ilk günü ise 16 Mayıs Çarşamba günü başlayacak. Ramazan ayının habercisi Berat Kandili ise 30 Nisan Pazartesi günü idrak edilecek.

YORUMLAR 110
  • 65 yaş 5 yıl önce Şikayet Et
    yaşlılık maaşı alanlara yatmamış ikramiye
    Cevapla
  • Ali kalay 5 yıl önce Şikayet Et
    Emekliye bayram ikramiyesi neden eksik
    Cevapla
  • hatice zagli 5 yıl önce Şikayet Et
    Annem babamdan maas aliyor bayram ikramiyesi 535 tl aldi herkez 750 tl almış neden
    Cevapla
  • EMEL AKBABA 5 yıl önce Şikayet Et
    ben dulum eşimin bayram ikramiyesin yatmamış neden acaba vereceklerini söylemişlerdi
    Cevapla
  • bülent adana 5 yıl önce Şikayet Et
    özürlü maaşı alanlar bayram ikramiyesi aldımı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle