Binlerce kişi bekliyordu! Bakan müjdeyi verdi

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, sağlık çalışanlarına yıpranma hakkına ilişkin, "Yasa paketi hazır, Bakanlar Kurulu'ndaki ilk sunumu yaptık ve önümüzdeki ilk günlerde Meclis'e gelecek. Son şekli Meclis'te sunulacak metinde görülecek ama şu kadarını söyleyeyim, yıpranma yer alacak." dedi.

Binlerce kişi bekliyordu! Bakan müjdeyi verdi
Binlerce kişi bekliyordu! Bakan müjdeyi verdi
GİRİŞ 29.03.2018 15:14 GÜNCELLEME 29.03.2018 15:38
Bu Habere 62 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, CNN Türk'ün canlı yayınında konuştu. Bakan Ahmet Demircan, sağlık çalışanlarına yıpranma müjdesi verdi. 'Çocuk programlarında gıda reklamlarında kısıtlama olacağını dile getiren' Bakan Demircan'ın açıklamalarının satır başları şöyle: 

ACİLLERDEKİ YOĞUNLUK AZALACAK

 

"Acilllerde büyük yoğunluk var. Türkiye genelinde değerlendirdiğimizde 60-65 hastanemiz yoğunlukla karşı karşıya kalıyor. Günlük 8 saate dayanan hizmet anlayışı ihtiyaçları karşılamaya yetersiz kalıyor. Acile başvuran hastalarımızın yüzde 70'i ertesi gün polikliniğe gelebilecek durumda. Ama vatandaşımız acile gelmişse buna hekim karar vermeli. Yüzde 30 'u gerçek acil, geri kalanı acil olmayabilir. Bizim yüzde 70'i de değerlendirerek tedavisini yapmamız gerek. Acillerdeki hekim bekleme süresini düşürdük. Esas kalıcı çözüm aile hekimliğini etkin hale getirip, birinci basamakta çözülebilecek sorunları çözmektir. Aile hekimlerimizi vatandaşımızla etkin bir biçimde buluşturacak çalışma yapıyoruz. Bunun için Türkiye'de pilot il çalışmaları yapacağız. 

SAĞLIKÇILARA YIPRANMA PAYI MÜJDESİ

Bakan Demircan, sağlık çalışanlarıyla ilgili yasa paketi hazırlığı ve yıpranma hakkındaki bir soru üzerine, "Yasa paketi hazır, Bakanlar Kurulu'ndaki ilk sunumu yaptık ve önümüzdeki ilk günlerde Meclis'e gelecek. Sağlığın ihtiyaç duyduğu yasal düzenlemeleri de hazırladık bir paket olarak. Bu, önümüzdeki günlerde Meclis'e sunulacak. Son şekli Meclis'te sunulacak metinde görülecek ama şu kadarını söyleyeyim, yıpranma yer alacak." yanıtını verdi.

YORUMLAR 62
  • Serkan 6 yıl önce Şikayet Et
    Biz özel sektörde çalışıyoruz. Ateşin karşısında hem de 12 saat. Sorarım şimdi en çok kim yipraniyor . (Fırıncı)
    Cevapla
  • Ben 6 yıl önce Şikayet Et
    Bir sağlık çalışanı olarak bu kadar tepki toplayacağını düşünmememiştim. Şahsen hiç üzülmedim ama biraz şaşırdım öğle arası geldiğinde kendi işini yaptırmak için kırk takla atıp yapmayıncada bela okuyan bir toplumun tepkisi böyle olur. Artık insanlara şöyle dua ediyorum inşallah yakının sağlıkçı olur diye onlara göre dua bana görede beddua
    Cevapla
  • ümit zorlu 6 yıl önce Şikayet Et
    hastanelerde acile gitmenin hiç bir anlamı yok.3 yıl önce 2 göğüs hastalıkları uzmanının önemsememesi yüzünden zatürre oldum antibiyotik tedavisi yeterli dedi ağır bronşit cevirdi zatürreye zamanla azalır diyorlar ama azalmıyor tam tedavi yapmıyorlar.
    Cevapla
  • Siirt_56 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu yasada saglikta calisan kamu işçisini kapsarmı acaba...
    Cevapla
  • Ertug han 6 yıl önce Şikayet Et
    Saglik calisanlarinin yipranma payi ve emekli hekimlerin durumunun duzeltilmesi konusunda son 6 yildir 3 basbakanimiz ve 3 degisik saglik bakanimiz ayni sozleri verdi insallah sozlerini gerceklestirirler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle