Tarihin en büyük uçak siparişi

Yunanistan'ın en büyük havayolu taşıyıcısı olan Aegean, eskiyen filosunu yenileme işini Airbus'a verdi. 12'si opsiyonel 42 adetlik sipariş Yunanistan havacılık tarihindeki en büyük toplu sipariş olmasının yanı sıra, 4 milyar euro ile ülkedeki ekonomik kriz sonrası özel sektörün en büyük yatırımlarından biri oldu.

Tarihin en büyük uçak siparişi
Tarihin en büyük uçak siparişi
GİRİŞ 29.03.2018 07:46 GÜNCELLEME 29.03.2018 07:55
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Yunanistan'ın en büyük havayolu şirketi Aegean Airlines, tek koridorlu yolcu uçağı filosunu yenilemek için Fransa merkezli Airbus ile anlaştı. 42 adet Airbus A320neo siparişi veren Yunan şirketi 4 milyar euro ödeyecek.

Aegean Airlines tarafından geçilen 42 uçaklık siparişi bir Yunan taşıyıcının tarihteki en büyük alımı olmasının yanı sıra Yunanistan'da 2010 yılından bu yana yaşanan ekonomik kriz sonrası özel sektörün yaptığı en büyük yatırımlardan biri oldu.

 

 

NET KÂRI YÜZDE 87 ARTMIŞTI

Star Alliance üyesi olan Yunan şirketi, eskiyen filosunun bakım masraflarını düşürmek için bir süredir Airbus'un yanı sıra Boeing üretimi 737 MAX seçeneğini de değerlendiriyordu. Habertürk'teki habere göre, 12 aylık çalışma sonucunda ise Airbus ile anlaşıldı.

2013 yılında özelleştirilen ülkenin bayrak taşıyıcılarından Olympic Airlines'ın da sahibi olan Aegean, geçen yıl toplam 13.2 milyon yolcu taşımıştı. Net karını yüzde 87 arttıran şirket Yunan turizminin gittikçe ilerlemesiyle satışlarında tarihinin en iyi dönemlerini yaşıyor.

YORUMLAR 4
  • murat 5 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan bunlari AB veya Almanyaya ödetir.
    Cevapla
  • Yalan 5 yıl önce Şikayet Et
    Sakın. inanmayın yunan. Bir uçak bile alamaz Türkiye nin yükselişinin korkusuyla sow yapiyor
    Cevapla
  • Samil 5 yıl önce Şikayet Et
    Bunlarin aga babalari var ab ve abd batmasina musade ederlermi sizce yunanistani
    Cevapla
  • ramazan37 5 yıl önce Şikayet Et
    Eeee hani bunlar ülke olarak gümlemişti???
    Cevapla