İhracat Pusulası rotayı Arjantin'e çevirdi

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) ihracatçı firmalara hedef pazarları daha yakından tanıtmak amacıyla, Coface'ın destekleriyle düzenlemeye başladığı "İhracat Pusulası" etkinlik zinciri bu yıl da devam ediyor.

 İhracat Pusulası rotayı Arjantin'e çevirdi
İhracat Pusulası rotayı Arjantin'e çevirdi
GİRİŞ 28.03.2018 14:43 GÜNCELLEME 28.03.2018 14:43

TİM'den yapılan açıklamaya göre, Fildişi Sahili, Brezilya ve Malezya’nın ardından yılın dördüncü toplantısında tüm yönleri ile Arjantin pazarı ele alındı. Arjantin'in iş yapma kültürünün ve ülke hakkında dikkat edilmesi konuların ele alındığı toplantının açılış konuşmasında TİM Genel Sekreteri Halil Bader Arslan, TİM'in ihracatçılara yönelik verdiği hizmetler arısında yer alan İnovalig, İnosuit ve İhracat Bilgi Platformu konusunda ihracatçıları bilgilendirdi.

Firmalara rehberlik gücü olan İnovalig'e katılımın geçen yıl 971 olduğunu aktaran Arslan, bu yıl başvuruların 4 haneli sayılarda olmasını hedeflediklerini bildirdi.

İnosuit projesinin bir danışmanlık hizmeti olduğunu ve başvuran firmalardan aldıkları geri dönüşün çok iyi olduğunu belirten Arslan, kısa süre sonra açılacak İhracat Bilgi Platformu sitesi hakkında da katılımcılara bilgi verdi.

Arjantin'in İstanbul Başkonsolosu Diego Alvarez Rivera da Arjantin'in yılda 58 milyar dolar ihracat ve 64 milyar dolarlık ithalat yaptığını aktararak, Türkiye'den 112 milyon dolarlık ithalat yaptıklarını ve Türkiye'ye 342 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Rivera, "Arjantin, Latin Amerika içerisinde çalışanlarının eğitim seviyesi en yüksek olan ülke. Özellikle İngilizce konuşulma oranı bakımından Latin Amerika’da birinci sırada. Dünyadaki en büyük yiyecek ihracatçılarından biriyiz. Arjantin'de iş yapmak isteyen yabancı yatırımcılar, Arjantin Yatırım Ajansı'mızın internet sitesinden detaylı bilgi alabilirler." ifadelerini kullandı.