Başkan duyurdu! THY'den rekor müjdesi

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, "İnşallah, 2018'in ilk çeyreğinde size rekor müjdesi vermek üzere hazırlanıyoruz" dedi.

Başkan duyurdu! THY'den rekor müjdesi
Başkan duyurdu! THY'den rekor müjdesi
GİRİŞ 28.03.2018 14:22 GÜNCELLEME 28.03.2018 14:22

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, "İnşallah, 2018`in ilk çeyreğinde size rekor müjdesi vermek üzere hazırlanıyoruz. 15 binden fazla yolcuya sorulan, örneklemle yapılan en son anketlerde dünyada en çok bilinen 2. havayolu konumuna geldik. Uçuş emniyeti denildiğinde, yolculara sorulduğunda dünyada en iyi üçüncü şirket konumundayız" dedi.

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra  Komitesi Başkanı İlker Aycı,  2018'in ilk çeyreğinde rekor müjdesi vermek üzere  hazırlandıklarını bildirdi. 
 
THY Spor Kulübü çatısı altında faaliyet gösteren THY Bayan Voleybol  Takımının, Vestel Venus Sultanlar Ligi'ne yükselmesi nedeniyle düzenlenen törene  şirket çalışanları, voleybolcular ve şirket yöneticileri katıldı.
 
THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Aycı ile çalışanlar,  şampiyon voleybolcuları THY Genel Müdürlük binasının girişinde karşılayarak çiçek  verdi.
 
Törende,  "Havada karada şampiyon biziz" sloganıyla yola çıkarak,  büyük başarı elde eden THY Bayan Voleybol Takımı'yla ilgili hazırlanan videolar  gösterildi
 
THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Aycı, burada yaptığı  konuşmada, başarının sebebinin THY'deki ekip çalışması olduğunu söyledi. Aycı,  yapılan planlamalarla başarının geldiğini ifade ederek, "Benim genç kardeşlerim,  değerli hocamız ve değerli teknik ekibimiz... Benim oyuncu kardeşlerim  yüreklerini, her şeylerini sahaya koydular ama önce planlama şuradaki (yönetici)  arkadaşlarımıza aittir. " dedi.
 
Hormonlu bütçeler yerine organik altyapıyı tercih eden yönetici  bakışına sahip olduklarına dikkati çeken Aycı, hayata, şirket yönetimine ve  kulübe böyle baktıklarını vurguladı.
 
Aycı, işlerinin özünün gençlere güvenmek olduğuna değinerek, gençlerin  ve tecrübeleri birleştirmelerinin tek nefes, ruh ve kalpten oluşan bir takım  ortaya çıkarttığını kaydetti.
 
THY'de çalışan ve sporcularla aile olduklarını ifade eden Aycı,  konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
"Şirkette beraberce aile olduğumuzda, birlik olduğumuzda 2017'de  rekorları kırdık, 2016'dan sonra 2017'de de hep birlikte muhteşem bir geri dönüşe  imza attık. THY ailesi, sizler bunu iyi bilirsiniz. Sizler gibi kulübümüz de  aynısını yapıyor. Aynı ruh, aynı heyecan, aynı nefes, aynı yürek, kulübümüzde de  var. Bu ruh, farklı bir karakteri sahaya koydu. Herkes şampiyonluklar  kazanabilir, dev bütçelerle, dev sponsorluklarla büyük yıldızlarla, büyük  şampiyonluklar gelir ya da gelmeyebilir, son anda kaçabilir ama güzel olan,  finallere gelen 8 takım içinde 6. bütçeye sahip olmak. Yani en yüksek bütçeyle bu  işi yapmamak. Kimisi motivasyondan önce, teknik, taktik, fiziksel kapasiteyi önce  sağlar.  Eğer bu iş sadece motivasyonla olsaydı bizim milli takımımız, İskoç  milli takımı, İrlanda milli takımı her turnuvanın şampiyonu olurlardı. Gönlümüzde  milli takımımızın da şampiyonalar kazanması var elbette. Akdeniz Oyunları  şampiyonluğundan beri milli takımın şampiyonluğunu çok özledik."
  
Aycı, bu şampiyonluğun arkasındaki ruhu, planlamayı, takımdaşlığı ve  tek yürek olmayı kimsenin küçümsemesi gerektiğine dikkati çekti.
 
Bu başarıların devam edeceğini kaydeden Aycı, "Göklerin hakimi olarak  uçan THY pilotlarıyla, kabin memurlarıyla, teknisyenleriyle, yer hizmetleriyle,  yakıt şirketi çalışanlarıyla, bu ailenin tüm fertleriyle, en alttan en yukarıya  hepsi birlikte büyük aile olarak bugün dünyanın havacılık dendiğinde en çok  bilinen ikinci şirketi oldular. 15 binden fazla yolcuya sorulan, örneklemle  yapılan en son anketlerde dünyada en çok bilinen 2. havayolu konumuna geldik.  Uçuş emniyeti denildiğinde, yolculara sorulduğunda dünyada en iyi üçüncü şirket  konumuna geldik. Hedef, her zaman çıtanın en yukarıda olması ve hep çıtayı  yükseltmek." ifadelerini kullandı.
 
Aycı THY olarak 2016 yılından çok dersler aldıklarını, buradan  aldıkları derslerle geçen yıl rekorlar kırdıklarına vurgulayarak, "İnşallah,  2018'in ilk çeyreğinde size rekor müjdesi vermek üzere hazırlanıyoruz. Daha henüz  bilanço bitmedi ama çıktığı zaman inşallah Murat Şeker bey bize o müjdeyi  verecektir." değerlendirmesinde bulundu.
 
Konuşmanın ardından Aycı, voleybolcularla birlikte şampiyonluk  pastasını kesti.
 
"ASTRONOMİK BÜTÇELERLE İŞE GİRMEYECEĞİZ."
 
İlker Aycı, kutlama töreninin ardından basın mensuplarının sorularını  cevapladı.
 
THY Bayan Voleybol Takımı'nın başarılarının süreceğini ifade eden  Aycı, milli takımlara sporcu yetiştirmek istediklerini bildirdi.
 
Aycı, Sultanlar Ligi'ndeki ilk sezonda bu hedefe yöneldiklerini dile  getirerek, spor kulübünün kendi yollarını ve kaderlerini daha sonra  belirleyeceklerini kaydetti.
 
En büyük bütçeye sahip olarak başarı elde etmek yerine bu konuda  yapılabilecek en makul harcama ve bütçeyle en yüksek hedefleri başarmak  istediklerini anlatan Aycı, "Astronomik rakamlarla ve bütçelerle işimiz hiç  olmadı. Hiç öyle başarı elde etmedik. Bugün de yine göreceksiniz ki bu tasarruf  kültürümüz, bu bakış açımız organik alt yapıya verdiğimiz önem, her zaman  şirketimizde olduğu gibi, kulübümüzü de daha yukarıya doğru taşıyacaktır." dedi.
 
Bir gazetecinin "Vestel Venus Sultanlar Ligi'ndeki hedefleriniz  neler?" sorusuna Aycı şu cevabı verdi:
 
"Vestel Venus Sultanlar Ligi şu anda dünyanın en pahalı ligi. Dünyanın  en büyük bütçelerini kullanan 4 takım buradalar. Onun altında da hemen iki tane,  yine orta bütçeli takımlar var. Biz o 4 takım kadar bütçe harcamayacağız.  Astronomik bütçelerle işe girmeyeceğiz. "
 
Aycı, "2018'in ilk çeyreğinde THY'de rekor beklenebilir" şeklinde  açıklama yaptığını, bu bereketin ilk çeyrekteki bilançoya yansıyacağını ve  müjdeli haberleri herkese vereceklerini kaydetti.
 
İlker Aycı, üçüncü havalimanında THY'ye ait inşaatların yükseldiğini,  hazırlıkların ve çalışanlara verdikleri eğitimin devam ettiğini dile getirdi.
 
Taşınma süreciyle ilgili danışmanlık da aldıklarına dikkati çeken  Aycı, "İnşallah en güzel şekliyle hazırlıklarımızı tamamlayıp gurur duyacağımız  evimize giderken büyük bir gururla, iyi bir hazırlıkla, iyi bir stratejiyle, iyi  bir organizasyonla görevimizi yapacağız." diye konuştu.
 
THY Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamaya göre, 1979 yılında  kurulan ancak 1993-94 sezonu sonrasında sportif faaliyetlerine ara verilen THY  Spor Kulübü, 2016 yılında THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker  Aycı'nın girişimiyle yeniden liglere döndü.
 
Kurulduğu 2016-2017 sezonunda 2. Lig'de mücadele eden ve sezonu  şampiyon olarak tamamlayan THY, başarısını 2017-2018 sezonunda da sürdürdü.  Bayanlar Voleybol 1. Lig'de 26 maçlık normal sezonu 24 galibiyetle bitiren ve  final etabını da yenilgisiz tamamlayan THY, şampiyon oldu ve iki sezonda en üst  lige yükselmeyi başardı.
 
THY Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı M. İlker Aycı, elde edilen  başarıdan dolayı teknik heyet ve oyuncuları tebrik etti.
 
Takımın kendilerine büyük mutluluk yaşattığını belirten Aycı, şunları  kaydetti:
 
"Uzun yıllar atıl durumda kalan spor kulübümüz için iki yıl önce bir  girişimde bulunduk ve bu iki yılda başarı için kenetlendik. İki yılın sonunda  adımızı en üst lige yazdırarak da emeğimizin karşılığını aldık. Türk Hava Yolları  markası ile ülkemizin gençlerine havacılığı sevdirdiğimiz gibi Türk Hava Yolları  Spor Kulübü ile onlara sporu sevdirmeyi hedefliyoruz. En büyük hedeflerimizden  biri de altyapımızı güçlü tutarak milli takımımıza oyuncu yetiştirmek, bunun  yanında takımımızın Sultanlar Ligi'nde de zirvedeki yerini koruyacağından eminim.  Türk Hava Yolları markasına daima yükselmek yakışır."