İBB, dev konut projesini açıkladı!

İBB Başkanı Mevlüt Uysal, Silivri'de yapılacak sosyal konutların detaylarını açıkladı. Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili de bilgi veren Uysal, "Zorla kimseye kentsel dönüşüm yaptırmayacağız. İmzasını getirenlerin yerinde kentsel dönüşüm yapacağız" diye konuştu.

GİRİŞ 28.03.2018 14:07 GÜNCELLEME 28.03.2018 21:45
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

İBB Başkanı Uysal, KİPTAŞ Genel Müdürü  İsmet Yıldırım ile birlikte, İBB'nin Saraçhane'deki binasında Silivri'de KİPTAŞ tarafından yapılacak sosyal konut projesiyle ilgili bilgiler verdi. 

KİPTAŞ'ın bir dönem ticari gelir getirici konutlar yaptığını belirten Uysal, "İstanbul halkı 'KİPTAŞ artık eskisi gibi değil' diye düşünmüş olabilir.

Üst gelir gruplarına konut yapan şirketler var. Biz şu anda KİPTAŞ olarak yeniden sosyal konut, dar gelirlilere konut örnek projelere ağırlık verme kararı aldık" dedi.

2+1 DAİRE 195 BİN TL, 3+1 DAİRE 215 BİN TL OLACAK

 

Silivri'deki projeye ilişkin konuşan Uysal, "Bin 508 konut, Silivri 3. Etap'ta yine dar gelirliler, İstanbul'da evi olmayanlar için şu anda 195 bin TL 2+1, 215 bin TL 3+1. Her dairenin otoparkı, yeşil alanı, sosyal alanları. Sitede olması gereken tüm sosyal imkanların olduğu bir yapı" diye konuştu.

36 AY FAİZSİZ KREDİ İLE BAŞVURULAR BAŞLADI

Daire ücretinin 30 bin lirasının peşin olarak alınacağını söyleyen Uysal, "Geri kalan yüzde 80,'ini 36 ay faizsiz taksit yapma hakkı var ya da kredi kullanarak 120 ayı 0.92 ile çok daha düşük taksitlerle ödeme imkanı var. 24 ay satmama şartı var.

Maliyetinin altına veriyoruz. Hak sahipleri alsın, hemen alıp satmaya girmesin. En azından binası bitsin, anahtarını alsın, oturabilecekse devam etsin. Oturma imkanı yoksa ondan sonra atsın" dedi.

KAPASİTENİN ÜZERİNDE

İBB Başkanı Uysal , " Metrobüs şu anda normal kapasitesinin üzerinde. 500 bin yolcu olarak planlanmış. Şu anda 900 bin yolcu taşıyor. Bu Silivri’ye uzandığı zaman 1 milyon 300 bin- 1 milyon 400 bin yolcu demek. Bugün itibariyle Metrobüsü kullanan vatandaşların halini hepimiz görüyoruz.Şu anda var olan sıkıntıyı naslı aşarız onun çözümünü ararken, Silivri’ye uzatarak o çözülemez.

4 HAT YIL SONUNDA BİTİYOR

Eski Sirkeci-Halkalı dediğimiz şu anda Kazlıçeşme-Halkalı Banliyö hattı çözüldüğü zaman önemli bir rahatlama olacak. Halkalı- Esenyurt-Beylikdüzü metromuzun Esenyurt’a kadar ihalesi yapıldı. Dört tane hattın yıl sonuna kadar bitirilmesini çözmüş olacak.

UZATIRSAK KÖTÜLÜK YAPMIŞ OLURUZ

O zaman Silivri’ye metrobüsü uzayıp uzamayacağını düşünmemiz lazım. Bugün uzatılırsa Silivri’deki vatandaşlarımıza da kötülük yapmış oluruz" dedi.

YORUMLAR 23
  • MÜSLÜMAN TÜRK 6 yıl önce Şikayet Et
    Zorla olmaz bu işler ben istemiyorum 100 Yıl kalsın binam çok sağlam memnunum
    Cevapla
  • Ucuz mu! Şaka mı 6 yıl önce Şikayet Et
    Fakirin halinden anlayan yok tabi. Bu fiyatlar ucuz mu yani? Asgari ücret alan kişiler bu evleri yine alamaz. Yine zenginin ekmeğine bal sürülüyor. Yazık.
    Cevapla
  • merdin 6 yıl önce Şikayet Et
    4 yıl az değilmi 4 yıl sonra 3.dünya savaşındayız ztn
    Cevapla
  • Deli Dumrul 6 yıl önce Şikayet Et
    Gülmesi ve icraatı ters başkan
    Cevapla
  • anlamıyorum 6 yıl önce Şikayet Et
    babacım devlet bankanın kucağına itiyor al krediyi faizi diyor faizsiz olmaz diyor, Rabbimde faizi yasak ediyor hadi bakalım!!! birde ödenecek miktar 3000 TL maaş alan dar gelirli için çok yüksek hep zengine çalışın daha önce girdim çekilişe çıkmadı çıkanlarda satıyor nasıl iş bu yasa
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle