Bekar çalışana 7 bin 500 lira destek

Çalışma hayatına yeni başlayıp da evli olmayanların tasarruf etmeleri amacıyla uygulanan çeyiz hesabından devlet teşviki yüzde 25’e çıkarıldı.

Bekar çalışana 7 bin 500 lira destek
Bekar çalışana 7 bin 500 lira destek
GİRİŞ 28.03.2018 06:25 GÜNCELLEME 28.03.2018 06:26
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Çeyiz hesabında devlet katkısı yüzde 25 artırıldı. Çeyiz hesabı, çalışma hayatına yeni başlayıp da evli olmayanların maaşlarından aylık küçük paralar yatırarak tasarruf etmeleri amacıyla 2016 yılında uygulanmaya başlandı.

Bu çerçevede de birikim tutarının yüzde 20 kadar ve en fazla 5 bin lira devlet katkısı sağlandı. Başlarda 100 binlerce genç çalışanın çeyiz hesabı açtıracağı tahmin edilirken, maalesef beklenen olmadı ve iki yılda toplam 35 bin kişi hesap açtırdı, toplam birikim tutarı da 25 milyon lirayı aştı.

 

 

Hal böyle olunca da uygulamayı cazip hale getirip, tasarrufları artırmak için çeyiz hesabında devlet katkısı oranı artırıldı. Geçtiğimiz hafta yasalaşan Torba Kanun tasarısı ile devlet katkısı oranı yüzde 20’den yüzde 25’e; en yüksek katkı miktarı da 5 bin liradan 7 bin 500 liraya çıkarıldı.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 9
  • Vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar destek değil caiz değil bir kere haksız kazanç ile yuva kurmak denir olsa olsa..Boşanmalar artıyor evlilikler düşüyor hem hayat pahalılığı hem de manen insanlar sorunlar yumağıyla boğuşuyor güzel ülkemde yaşam şartları sorunlu sosyologlar irdelemeli devlet çözüm olmalı...
    Cevapla
  • gülümserler... 6 yıl önce Şikayet Et
    devletimiz evleneceklere direk 10.000 tl verse daha iyi olur...insanları uğraştırmayın...işlerini kolaylaştırın...temennim odur ki...herkes evlenmek için yarış eder...
    Cevapla
  • F.Ç 6 yıl önce Şikayet Et
    kanunlarla kadın desteklendiği sürece hiçbir erkek evlenmeyecek bu ağır sorumluluğun altına kimse girmeye cesaret edememekredir hayat zor kardeşim işsizlik, enflasyon, kadın, cocuk, vergi, zam, fatura, kredi vs kim mücadele edebilir artık bunlarla
    Cevapla
  • vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Üzülüyorum. Birşeyleri düzeltmeye çalışırken başka şeyler bozuluyor. Ülke gittikçe daha da kötüleşiyor. Benzin 6 tl. olmuş. Dolar 4 tl olmuş. Yazık günah..
    Cevapla
  • mesud 6 yıl önce Şikayet Et
    döviz altın hersene en az yüzde on kazandırıyor. istediğin zamanda bozduruyorsun. e senin paranda hiçbir zaman kıymetlenmiyor. peki nerde bu yüzde yirmibeşin avantajı. 5 sene ödiycen paran %50 değer kaybedecek devlet %25 katkı verecek. güzelmiş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle