Devletten milyonlarca çocuğa cep harçlığı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, dar gelirli ailelerin çocuklarının okul devamlılığını sağlamak, okul masraflarında ailelere destek çıkmak amacıyla 'şartlı eğitim yardımı' ve 'sosyal ve ekonomik destek' (SED) sağlıyor.

Devletten milyonlarca çocuğa cep harçlığı
Devletten milyonlarca çocuğa cep harçlığı
GİRİŞ 27.03.2018 06:51 GÜNCELLEME 27.03.2018 06:51
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Şartlı eğitim yardımı geçtiğimiz yıl 2.4 milyon çocuğa ulaşırken, 162 bin aileye de sosyal ve ekonomik destek (SED) verildi.

İlköğretime ve orta öğretime devam eden çocuklara sağlanan şartlı eğitim yardımı kapsamında, ilköğretim kız çocuklarına aylık 40, erkek çocuklarına aylık 35, ortaöğretim kız çocuklarına aylık 60, erkek çocuklarına aylık 50 liralık destek veriliyor. 

 

 

YORUMLAR 27
  • hlt01 6 yıl önce Şikayet Et
    bu paraları beğenmeyenlerin akıl yaşını merak ediyorum. 15 yıl önce bu paraları kimse vermiyordu. halkı düşünen bile yoktu. devlet kazandığını halkına dağıtıyor. burs adı altında, harçlık, aile yardımı, destek olarak her ay halka yansıtıyor bu paraları. insanda biraz vicdan olur, insaf olur. düşüncesizlik etmez, sığ ve dar kafalılık etmez. milyonlarca çocuğu hesaplayınca bu meblağ ne kadar tutar biliyor musun? 100 milyonlarca tl. bursları aile yardımını vb. saymıyorum bile. Allah insanı düşüncesiz etmesin.
    Cevapla
  • Ramo 6 yıl önce Şikayet Et
    Parası çok olanlara bakıyorum da ahkam kesiyorlar yok ne kadar azmışmış ta yok bilmem neymişte, siz ne zaman gördünüz ilkokul çağında öğrenciye para desteğini Devletin konuşuyorsunuz. Gariban bir çocuk için 40-50 lira ne demek siz biliyormusunuz?
    Cevapla
  • birkissadanbinhisse 6 yıl önce Şikayet Et
    guzel yorum eline saglik
    Cevapla
  • Gold man 6 yıl önce Şikayet Et
    Adam evden çıksa 30 tl gidiyor zenginden almadığı KDV alsa dar gelirliye verse yeter yol yaptı ama nede olsa İstanbul'a git gel 60 tl yol parası be sanki bedava ama bide millet suya 70 tl fatura ödemiyo ama internete zorunlu ödüyo bunun gibi niceleri.
    Cevapla
  • huysuz 6 yıl önce Şikayet Et
    sen git bunu parayı kurkuş kuruş gören gariban çocuğuna anlatsana. yokluk görmemişsin sallıyorsun bol keseden. git bir okula öğren bir garibanı o bir çıkışta harcadığın 30 lirayı ver o garibana bak nasıl kuruş kuruş harcıyor izle.
    Cevapla
  • Baba 6 yıl önce Şikayet Et
    Çocuğuma harçlığı ben bulurum Allah’ın izniyle siz eğitim ve ülkeye üretimi verin efendiler !
    Cevapla
  • melih 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu harçlığı küçümseyenler fakir şükreden bir fakir için kıymet bilene kanat edene ne kadar bereketli bir para. Az diyorsun üstünü sen tamamla 100tlye de görelim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle