Roketsan`a dev teşvik

Roketsan 4 adet teknoloji platformuna yatırım teşviği aldı.

Roketsan`a dev teşvik
Roketsan`a dev teşvik
GİRİŞ 26.03.2018 11:10 GÜNCELLEME 26.03.2018 11:12
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Roketsan 4 adet teknoloji platformu için yatırım teşvik belgesi aldı.
 
Toplam teşvik 868 milyon TL'lik yatırımı kapsıyor.
 
Teşvik belgesinin ithalat makina teçhizat tutarı 171,8 milyon dolar olarak belirlendi.
 
Öte yandan şubat ayında düzenlenen toplam yatırım teşvik belgesi 516 ve belge alan projelerin sabit yatırım tutarı 25 milyar 584 milyon 243 bin 973 lira olarak hesaplandı. Söz konusu yatırımların gerçekleştirilmesiyle 28 bin 708 kişinin istihdam edilmesi planlanıyor.

 

 

 

YORUMLAR 4
  • Selim AKIL 6 yıl önce Şikayet Et
    171 milyon dolar yani 680 milyon lirası İTHALATA gidecek. Bunun ülke ekonomisine katkısı değil zararı var. Müjde gibi sunulan haber aslında son derece üzüntü verici. Ha bu makineler yerli üretim olsaydı o zaman son derece mutlu olurduk. Ama değil, yine yabancı kazanacak..
    Cevapla
  • Selim AKIL 6 yıl önce Şikayet Et
    İtirazımın nedeni yıllardır, som umtas omtas tork gibi süper işler başardığını düşündüğüm roketsanın ithalatla bu işleri yapmasına, haklı olarak! 2. İtirazım ise haberin TEŞVİK başlığıyla verilmesi; Teşvik evet ama kime teşvik? Amerikan yahudisine mi rus yahudisine mi yoksa g. Kore yahudisine mi? Türke değil tabi.
    Cevapla
  • Gerçek1 6 yıl önce Şikayet Et
    İyide siha örneği var koskoca ,ANKA nasıl oldu kardeşim önce yerli yazılım sonra ? Gece gündüz her ortamda görüntü alan yüksek çözünürlüklü yerli kamerayla sonra ? Yerli ankanın gövdesi kanatları ? Sonra motorda geçen ay takıldı ? roketlerde yerli uyduda yerli ? Burda önemli olan biryerlerden başlamak gerisi çorap söküğü şimdiye kadar ne yapıldı olan biten şu 15 senede yapıldı ondan önceki 80 sene ne yapmışlar onun hesabını sorun ee tabi birşeyler yapılmayınca neyin hesabını soracaksın demi ?
    Cevapla
  • izmir 6 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah
    Cevapla