GSS borcu olanlar dikkat! Siliniyor

Bakan Sarıeroğlu, GSS borcu olanlara ‘2 Nisan’ uyarısı yaptı. Bu tarihe kadar teste girip geliri az çıkanların borcu silinecek

GSS borcu olanlar dikkat! Siliniyor
GSS borcu olanlar dikkat! Siliniyor
GİRİŞ 26.03.2018 06:49 GÜNCELLEME 26.03.2018 11:28
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

1 Nisan 2017 öncesine ait Genel Sağlık Sigortası (GSS) borcu olanlar dikkat! 2 Nisan'a kadar teste başvurup geliri brüt asgari ücretin 3'te 1'inden az çıkanların borcu silinecek. Üstünde çıkanların da borcu düşecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, "Gelir testine girenlerin Genel Sağlık Sigortası borcu siliniyor. Bunun için verilen süre 2 Nisan'da doluyor" dedi. GSS kapsamındaki vatandaşların, 1 Nisan 2017'den önce ödenmemiş prim borçları için çıkarılan yasayla önemli bir kolaylık sağlandı. Bu borçlar başvuru şartı aranmaksızın yapılandırıldı. 

 

 

1 Nisan 2017 öncesine ait gecikme zammı ve cezası silindi, borçlar da aylık 53,33 lira üzerinden yeniden hesaplandı. Bu borçların ödenmesi için verilen süre 30 Nisan'da doluyor. Ayrıca yasayla, gelir testine hiç başvurmamış vatandaşlara, 2 Nisan'a kadar gelir testine müracaat etme imkanı getirildi. Test sonucunda geliri brüt asgari ücretin üçte birinden az olduğu tespit edilenlerin GSS borçları silinecek.
 

YORUMLAR 29
  • Hasan ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Gss borclarinin silinmesi ve kisinin istegine gore yapilmasi icin lutfen kampanyayi imzalayin ve paylasin
    Cevapla
  • Ali Osman 5 yıl önce Şikayet Et
    Eğer ki devleti yönetenler halkından çalıyçalıyorsa o devlet ya batıyordur yada maalesef yıkılış başlamış demektir.Allah Teala içimizde ne kadar vatan haini ve Islam düşmanı varsa helak eylesin.Amin.
    Cevapla
  • ylmaz17 5 yıl önce Şikayet Et
    devlt her ay 60 tl borç yazacğım eninde sonnda faizyle ödeyeceksn ama aksatırsn sana sağlık hizmti vermm diyr.aslnda borcu olanlarda hizmet vermesi gerekiyr devlt burada bankalarn uyguldığı haksz kazanç sistemni uyguluyr. zaten sistm baştan yanlış işsizdn para almak amaç burada devlet yeşil kartlılara bütçeden para ayırıyordu gss diye birşey icat etti bu parayı vatandaşın sırtına yükledi bütçeden ayrılacak katrilyonlar devlete kaldı. arkadaşlar uzun lafın kısası devlet yeşil kartlıların sağlık giderlerini gss adı altında bize ödtiyor burda büyük kurnazlık yapıyr devlt. devletn bu tek meşrulaştrma yolu var o da 60 tlyi 3 - 5 gün neyse sigortya gün yazmsı o zaman seve seve öderim...
    Cevapla
  • oktay 6 yıl önce Şikayet Et
    gss
    Cevapla
  • Elif 6 yıl önce Şikayet Et
    Neden her hastaneye gidişte 60 lira katılım ödemiyoruz da her ay ödüyoruz. Senede bir iki ancak hastaneye giderim o da en fazla grip olursam. Her ay niye ödeyeyim 60 lira. Böyle anlamsız şey görmedim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle