Pınar Güneş Karsak: Hedefimiz katkı sağlamak

Bir çok gazete ve dergilerde, ekonomi bültenlerinin önde gelen isimlerinden ünlü ekonomist Pınar Güneş Karsak, 2017 ve 2018 yıllarının değerlendirme toplantısında konuştu.

Pınar Güneş Karsak: Hedefimiz katkı sağlamak
Pınar Güneş Karsak: Hedefimiz katkı sağlamak
GİRİŞ 25.03.2018 13:13 GÜNCELLEME 12.09.2018 10:46

Pınar Güneş Karsak, yaptığı açıklamada "Gün geçtikçe ülke ekonomimizi daha hızlı gelişmesi için bilgilerimizi ve tecrübelerimizi okurlarımızla paylaşıyorum. Tek hedefim daha fazla istihdam sağlamak ve ülkemizin ekonomisine katkı sağlamaktır" dedi.

Pınar Güneş Karsak: Ülkemiz Büyümeye Devam Ediyor

 

Turizm, ulaşım, enerji gibi daha birçok sektörde hizmet veren firmaların 2017 ve 2018 yılında büyüme ve cirolarında artış sağladığını belirtti.

Türkiye'nin sanayileşerek büyüdüğünü belirterek, bunun çok önemli olduğunu dile getirdi. Pinar Gunes Karsak, "Büyüme verisindeki tek olumsuzluk, yan dış talebin katkısındaki düşüş" dedi.

Ayrıca 2017 yılını değerlendiren Ekonomist Pınar Güneş Türkiye ekonomisi, 2017 yılının üçüncü çeyreğinde yüzde 11.1 büyüdüğünü belirtti.

"İŞSİZ VATANDAŞIN ÇALIŞMASI, ÜLKE EKONOMİSİNE  KATKI SAĞLAYACAKTIR"

Karsak, "Gün geçtikçe daha da büyüyen ekonomimiz, yatırımlarla tüm hızıyla devam etmektedir, "Daha fazla yatırım yapıp, istihdam artışı sağlamaktayız. İstihdam, sosyal ve ekonomik olarak iki boyutuyla da önemli bir konudur" dedi. İşsiz vatandaşın çalışmasının, ailesine ve çevresine katkı sağlaması, çocuklarının eğitimini karşılayabilmesi, terör ve benzeri oluşumlardan uzak kalabilmesi gibi önemli pozitiflikler barındırdığını aktaran Pınar Güneş, istihdam artışının ekonomik olarak çarkların daha fazla dönmesi, daha fazla üretim, daha fazla katma değer ve kalkınma hızının artması anlamına geldiğini belirtti.

Pınar Güneş Karsak Kimdir?

Koç Lisesi’nden 1993 yılında IB diplomasıyla mezun olan Pınar Güneş, not ortalamasını okul yılları boyunca 4.50 üstünde tutarak her sene takdir aldı. Okulda iki kere onur ödülüne laik görüldü. Harun ve Demet Güneş’in kızı olan Pınar, lisedeyken en büyük savaşı aşkla bağlı olduğu basketbolla, eğitim hayatını dengelemek oldu. Pınar, hem okul takımında, hem de İstanbul Üniversitesi Spor Kulübünde basketbol oynadı. Her gün Tuzla’dan çıkıp, Türkiye’de spor ile okul eğitiminin bir arada yürümemesi ve Pınar gibi spora karşı çok tutkulu insanların spordan uzaklaştırılması onu en çok üzen şeylerden biri. Kulüp takımıyla Türkiye şampiyonalarında 2. ve 3. sırada yer aldı. İstanbul Turnuvalarında bir kez şampiyon, iki kez de ikinci oldu. Koç ile katıldığı özel okul turnuvalarında ise iki sezon üst üste MVP seçildi. NYU’ya (New York University) başvururken ne okumak istediği hakkında kararsızdı.

Bu yüzden eğitimine temel bölümlerde başladı. Ortalamasını iki dönem 4 üzerinden 4 getirdikten sonra, NYU’nun en prestijli, girmesi en zor bolumu olan Stern School of Business’a başvurdu. Burada İşletme Ekonomisi ve Pazarlama olarak iki anadal yaptı. Stern’de Pazarlama Topluluğu ve Yönetim Danışmanlığı Grubunun aktif üyesiydi. Ayrıca NYU’nun Türk Politik Derneği’nde toplantılara katılarak Türkiye’nin politik gündemi hakkındaki tartişmalarda yer aldı. 3.769 ortalama ile ‘Magna Cum Laude’ derecesi aldı. Pinar Gunes, 4 sene boyunca Dean’s List de yer alıp ‘Founders Day Award’ a layık görülerek Golden Tassle’la mezun oldu. Üniversitenin ilk yazını Barcelona’da Grey Global firmasında stajyer olarak çalıştı. İkinci yazında Türkiye’de İstanbul Entertainment Group’ta, üçüncü yazında ise CNN Türk ve yeni gelişmekte olan BluTV’de çalıştı. Gelecek planları arasında New York’ta Startup’larda çalışmak var. Kendisini Amerika’da besleyip Türkiye’ye yeni bir fikirle dönmek istiyordu.

Türkiye’ye gelen Pınar Güneş arkadaşı aracılığıyla tanıştığı İş adımı ile hayatını birleştirdi. Şu sıralar Türkiye’de yayınlanan bir çok gazetede ekonomi bültenlerinin köşe yazarlığını yapan Pınar Güneş Karsak günümüz ekonomisinin en önemli ve detaylı bilgilerini tüm okurları ile paylaşmaktadır.