Yeni yetenekleriyle uçuşa başladı

ANKA İHA sistemi, SAR Radarı, Silah ve Kamera Faydalı Yüklerine ilave olarak yeni yetenek, Elektronik Harp ve İstihbarat Sistemleriyle (ELINT VE COMINT) uçuşlarına başladı.

GİRİŞ 24.03.2018 16:24 GÜNCELLEME 24.03.2018 17:36
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Savunma ihtiyaçlarının yüzde 100 yerli kaynaklarla karşılanması amacıyla yapılan çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Türkiye de son dönemde yaptığı yerlileştirme ve yerli projeleri geliştirme çalışmaları ile göz kamaştırıyor. Bu doğrultuda Türkiye’nin insansız hava aracı kategorisinde sınıf atlamasını sağlayan ANKA yeni yetenek ve sistemleriyle uçuşa başladı.

Savunma Sanayi Müsteşarlığı sosyal medya hesabı Twitter’dan yaptığı açıklamada ANKA İHA SİSTEMİ’nin, SAR Radarı, Silah ve Kamera Faydalı Yüklerine ilave olarak yeni yetenek, Elektronik Harp ve İstihbarat Sistemleriyle (ELINT VE COMINT) uçuşlarına başladığını açıkladı.

 

18 SAAT GÖREV SÜRESİ

23 bin fit irtifada 18 saat görev yapabilen ANKA-S İHA sistemi halihazırda sahip olduğu kabiliyetlere ilave olarak, uydu üzerinden kontrol, telsiz rölesi, kriptolu veri linki, milli uçuş kontrol bilgisayarı ve yüksek çözünürlüklü milli tasarım EO/IR kamera özelliklerini içerecek.

Özellikle uydudan kontrol yeteneği ile görev menzili binlerce kilometreye ulaşacak olan ANKA-S İHA sistemi ile birlikte Türk Silahlı Kuvvetlerine stratejik anlamda önemli bir katma değer ve yetenek sağlanmış olacak.

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 39
  • türk 6 yıl önce Şikayet Et
    çok şükür
    Cevapla
  • ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    allahima şükürler olsun
    Cevapla
  • reiss rte 6 yıl önce Şikayet Et
    hayirli ugurlu olsun allah ordumuzu guc kuvet versin kiyamete kadar zaferler nasip etsin
    Cevapla
  • senol 6 yıl önce Şikayet Et
    bizim nükleer enerji alanında çalışmamız gerekiyor bakın abd savaş gemisini nükleer yakıtla 20 yıl kullanabiliyor bor denen stratejik bir madenimiz var uranyumdan daha verimli daha çevreci toryum madenimiz var eksik olan bunları kullanmamızı sağlayacak teknoloji....
    Cevapla
  • Can 6 yıl önce Şikayet Et
    sonunda uyduya baglamislarmi? dogrulandimi bu haber? daha 2020 ye kadar sürer saniyordum ben.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle