Paradan 3 sıfır atacaklar

Venezuela'da hükümet yüksek enflasyonla birlikte para birimi bolivarın değerindeki azalmaya çözüm olarak paradan üç sıfır atma kararı aldı. Yeni basılacak banknotlar 4 Haziran'dan itibaren piyasaya sürülecek.

Paradan 3 sıfır atacaklar
Paradan 3 sıfır atacaklar
GİRİŞ 24.03.2018 10:42 GÜNCELLEME 24.03.2018 11:32
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Devlet Başkanı Nicholas Maduro, devlet televizyonunda yaptığı açıklamada, para biriminin değerini korumak üzere 3 sıfırın atılacağını belirtti. Maduro, yeni basılacak banknotların 4 Haziran'dan itibaren piyasaya sürüleceğini bildirdi.

ABD ve Avrupa Birliği'nin ülkeye uyguladığı yaptırımlar nedeniyle Venezuela'nın acımasız bir ekonomik savaşın kurbanı olduğunu savunan Maduro, "Bolivarı müdafaa etmeliyiz." ifadesini kullandı.

 

 

Maduro, yeni basılacak banknotların ülkedeki nakit sıkıntısına çözüm olacağını vurguladı.

Paradan sıfırların atılmasıyla birlikte, geçen yıl kasım ayında sistemdeki mevcut banknotlara ilave olarak basılan 100 bin bolivarlık banknot tedavülden kalkacak. Tedavüle girecek yeni paralar, 2 bolivardan 500 bolivara kadar 8 banknot ve 2 bozuk paradan oluşacak. Paranın kur değeri değişmeyecek.

Dünyanın en büyük petrol rezervlerine sahip ülkesi olan Venezuela, küresel petrol fiyatlarındaki düşüş nedeniyle tarihinin en büyük ekonomik krizlerinden birini yaşıyor. Ülkede şubat ayı sonu itibarıyla tüketici enflasyonunun son 12 ayda yüzde 6000'i aştığı bildirildi. Bu, gıda ve temel tüketim ürünlerinin fiyatlarının son bir yılda ortalama 60 kattan fazla arttığı anlamına geliyor. Gıda ve nakit sıkıntısı nedeniyle vatandaşlar kuyruklarda beklemek zorunda kalıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • Aziz Altıntaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Venezueladan bolivya diye bahsetmiştim parasının adı bolivar olmasından dolayı olsa gerek
    Cevapla
  • Aziz Altıntaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye ile bir ticaret mekanızması kurarak hem ülkemiz kazanabilir hem bolivya kazanabilir biz petrolu alır işleriz onlarada her türlü gıda satışı yapılabilir
    Cevapla
  • Ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Paradan 3 degil 6 sifirda atsan para ayni para Hele bizom para ise degeri 5 para etmez oldu
    Cevapla
  • Ata 6 yıl önce Şikayet Et
    Kemali n haberi varmi bu isten.
    Cevapla
  • ahmet38 6 yıl önce Şikayet Et
    3 de bisey mi biz 6 sıfır attık
    Cevapla
  • Vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Attın da ne oldu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle