Ankara- Sivas arası 2 saate iniyor!

Ankara-Sivas arasındaki seyahat süresini 2 saate düşürecek Yüksek Hızlı Tren (YHT) Projesi’nin ilk ray serimi, 25 Mart Pazar günü törenle yapılacak.

Ankara- Sivas arası 2 saate iniyor!
Ankara- Sivas arası 2 saate iniyor!
GİRİŞ 23.03.2018 17:14 GÜNCELLEME 23.03.2018 17:14
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Yerköy’deki YHT şantiyesinde yapılacak törene, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da katılacak.

İşletmeye açılan bin 213 kilometre yüksek hızlı demiryolunun yanı sıra Ankara-Sivas ve Ankara-İzmir hatlarının inşasının da sürdüğü belirtilen açıklamaya göre, Küçük Asya ile İpek yolu güzergahındaki Asya ülkelerini birleştiren demiryolu koridorunun önemli akslarından birisi olan Ankara-Sivas YHT Projesi'nde üstyapı çalışmalarına geçilecek.

Kayaş-Yerköy ve Yerköy-Sivas arası olmak üzere üstyapısı iki etaptan oluşan YHT projesinin Yerköy-Sivas etabının üstyapı çalışmaları, Yerköy YHT şantiyesindeki ilk ray serimiyle başlayacak.

250 killometre/saat işletme hızına uygun, çift hatlı, elektrikli ve sinyalli olarak inşa edilen Ankara-Sivas YHT Hattı, Sivas-Erzincan ve Erzincan-Erzurum-Kars hızlı demiryolu hatlarıyla bütünleşerek, Bakü-Tiflis-Kars Demir İpek Yolu’na entegre edilecek.

Toplam 405 kilometre uzunluğundaki Ankara-Sivas YHT hattı tamamlandığında iki şehir arasındaki seyahat süresi 2 saat olacak.

YORUMLAR 11
  • samimi 6 yıl önce Şikayet Et
    Chp izmirde 1200 km hizli tren yapti bunda ne varki.
    Cevapla
  • Ramo 6 yıl önce Şikayet Et
    Sen ne içiyon öyle söylesene. İzmirin tek metrosunu bile Hükümet yaptı ne yazık ki.
    Cevapla
  • İstanbullu 6 yıl önce Şikayet Et
    KONYA+ANKARA, KONYA+İSTANBUL, KONYA+İZMİR, KONYA+GAZİANTEP, KONYA+ANTALYA, KONYA+KAYSERİ,vb. Yeni alınacak yüksek hızlı tren setler ile yüksek hızlı trenler 300km hızla mevcut hatlarda, ne zaman konforlu yolculuklar yapılacaktır? Mevcut olmayan hatlar ise ne zaman projelendirilip tamamlanacaktır? Bu konuda emeği geçen devletimize, siyasilere, her Türk vatandaşımıza çok teşekkür ederiz...
    Cevapla
  • m3hk 6 yıl önce Şikayet Et
    Daha cok sereler. İstanbulu bitiremediler sivas nire.
    Cevapla
  • bist 6 yıl önce Şikayet Et
    milletın 603 km saat hız yapiyor süper hızlı tren diye yazmiyor bizde ise 90 veya 100 km ye süper hızlı trenden bahsediliyor ne gülünç?
    Cevapla
  • yht? 6 yıl önce Şikayet Et
    tamamen katiliyorum..simdiye kadarda kimseden bir aciklama da yapilmadi..neden bu kadar dusuk anlamadim..
    Cevapla
  • ASİLBEY_ÇUBUK06 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyeye çivi çakılmadı, hizmet yapılmadı ,yol yapılmadı,köprü yapılmadı,tünel yapılmadı diyenler bu hizmetlerden en çok yararlananlardır ama yüzleride kızarmaz.Hem kullanırlar hemde göz Göre göre inkar ederler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle