Taşeronun maaşı kadro sonrası ne kadar oldu? Maaşlarda iyileştirme var mı?

Taşerona kadro sürecinde son olarak kadro için sınava giren taşeron işçilerinin sınav sonuçları ilan edilmeye başlandı. Taşerona kadro süreci sonunda 2 Nisan tarihinde bütün işçiler kadroya geçmiş olacak. Peki, Kadroya geçen taşeron işçilerin maaşı ilk ne zaman yatacak? Taşeron işçiye kadro sonrası ne kadar maaş verilecek?

Taşeronun maaşı kadro sonrası ne kadar oldu? Maaşlarda iyileştirme var mı?
Taşeronun maaşı kadro sonrası ne kadar oldu? Maaşlarda iyileştirme var mı?
GİRİŞ 24.05.2018 12:10 GÜNCELLEME 24.05.2018 12:10
Bu Habere 69 Yorum Yapılmış

Taşeron işçilerin kadro işlemleri devam ederken kadroya geçecek olan işçiler en çok maaşlarında herhangi bir iyileştirme olup olmayacağını merak ediyor. Kadro için başvurularını gerçekleştiren taşeron işçileri birer birer sınava giriyorlar. Pek çok kurum sınavını tamamlamış hatta sonuçlarını ilan etmiş durumda. Taşerona kadroya geçiş için verilen son tarihe az bir zaman kaldı. 2 Nisan itibariyle kadrolu olacak olan taşeron işçileri kadroya geçiş sonrasında ilk maaşlarını ne zaman alacaklarını merak ediyorlar. Peki, taşeron işçiler kadroya geçtikten sonra maaşları ne kadar olacak? Hangi işçi kaç TL maaş alacak? Kanuna göre kamu kurum ve kuruluşlarında işçi statüsünde çalışanların maaşları ne zaman ve ne kadar ödenir? 

Taşeron işçinin kadroya geçişi tamamlandı! Eski hükümlüler ne olacak?

BAKAN SARIEROĞLU'NDAN SON DAKİKA MAAŞ AÇIKLAMASI

Bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'ndan taşeron işçilerin maaşlarına ilişkin bir son dakika açıklaması geldi. Bakan Sarıeroğlu, taşeron işçilerin maaşlarında yüzde 10 zam yapılacağını açıkladı. Bakan Sarıeroğlu taşeron işçilerin izin süreleriyle ilgili olarak da, "İzin sürelerinde de bir düzenleme gerçekleştireceğiz" açıklamasını yaptı.

KADROYA GEÇEN TAŞERON İŞÇİNİN MAAŞI NE KADAR OLACAK?

 

Taşeron işçilerin kadro sürecine dair yapılan geçmiş açıklamalara göre kadroya geçen işçiler aynı hakları ile geçiş yapacaklardı. Bu nedenle kadrolu olan işçinin maaşında anormal bir artış beklenmediği söylendi. Kamu kurum ve kuruluşlarında işçi statüsüne geçecek olan taşeron işçinin mevcut ücretlendirmesinin devam etmesi bekleniyor. Bunun yanında daha önceden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapılan açıklamaya göre kadroya geçen taşeron işçiye 52 günlük ikramiye verilecek.  

BAKAN SARIEROĞLU'NDAN PROMOSYON AÇIKLAMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıerğlu'nun taşeron işçilerin kadroya geçtikten sonra alacakları promosyon hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Taşeron işçilerine müjdeyi veren Bakan, taşerondan kadroya geçenler geçmişte aldıkları maaşın 1.5 katını promosyon alacaklarını duyurdu. 

TAŞERON FİRMAYA ÖDENEN TUTAR İŞÇİLERE VERİLİR Mİ?

Devlet ve işçi arasında aracı olan taşeron şirkete yapılan ödemeler kadro işlemleri sonunda ortadan kalkmış olacak. Bu durumda aracı firmaya ödenen tutarın direk olarak işçiye verilmesi yani maaşına zam olarak yansıması söz konusu olabilir. Ancak bunun bir varsayım olduğu bilinmelidir. Hükümet kanadından taşeron işçinin maaşına ilişkin herhangi bir açıklama geldiği vakit detayına haberimizden ulaşabilirsiniz.

KADROYA GEÇEN TAŞERONUN MAAŞI NE ZAMAN ÖDENECEK?

Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışan memur ve işçilerin maaşları “Devlet Memurları ile Diğer Kamu Görevlilerinin Aylıklarının Ödenme Zamanının Değiştirilmesine Dair Kanun Hükmünde Kararneme” de yer alan hususlara göre ödenmektedir. Bu durumda kamu kurumunda işçi statüsüne geçiş yapacak olan taşeron işçinin maaşı da aynı usule göre verilecek.

Kamu Kurum ve Kuruluşlarında İşçi Statüsünde Çalışanların Ücretlerinin Ödenme Zamanı;

289 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 4 üncü maddesinde “kamu kurum ve kuruluşlarında işçi statüsünde çalışanların aylık ücretlerinin ödenmesinde de yukarıdaki hükümler dairesinde işlem yapılır” denilmektedir.

Bu nedenle, “ay başı” ve “ay” kavramı konusunda tebliğin yukarıdaki bölümünde yapılan açıklamalar, kamu kesiminde çalışan işçiler için de geçerli bulunmaktadır. Ancak, işçiler Devlet memuru ve diğer kamu görevlilerinin aksine, ücretlerini çalıştıktan sonra ay sonlarında aldıklarından yeni uygulamaya göre kamu kesiminde çalışan işçiler ücretlerini ay sonu olan her ayın 14’ünde alacaklardır.” hükmü yer almaktadır.

İlgili hükümlerin birlikte değerlendirilmesi neticesinde kamu kurum ve kuruluşlarında kadroya geçen taşeron işçilerin ilk maaşları 14 nisan tarihine kadar çalışmış oldukları sürelere göre ödenmesi gerekmektedir.

Buna göre taşeron işçiler taşeron firmalarda çalışmış oldukları mart ayına ilişkin maaşlarını aldıktan sonra 14 Nisan tarihinde de nisan ayında çalışmış oldukları döneme ilişkin maaşlarını alacaklardır.15 Nisan-14 Mayıs Dönemine ilişkin maaşlar ise mayısın 14 inde ödenecektir.

Yönetmelik hükümlerine göre her ayın 14 ünde ödenmesi gereken maaşları bazı kurumlar ayın 15 inde bazı kamu kurum ve kuruluşlarında ise işçi maaşları ayın 1. gününde ödenmektedir.

YORUMLAR 69
  • Atilla saglam 5 yıl önce Şikayet Et
    Kadro verdiniz maaşımız düştü nasil kadro bu vede emekli olursam 900 tl aylık bağlanacak bunu siz düzelteceksiniz ben deyil ayip
    Cevapla
  • T,,,, 5 yıl önce Şikayet Et
    4d temizlik işçilerinin görevlendirme yazısını istiyoruz 657 keyfi çalıştırmalarından bıktık her işi temizlik 4d işçilerine hastanelerde yaptırılırken temizlik personeli hakkını arayamıyor görevlendirme yaısı istiyoruz
    Cevapla
  • Anne 5 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş maaşınız ne kadar?
    Cevapla
  • ALİ 5 yıl önce Şikayet Et
    ya kpss ile atanamıp torpil olmadığından işe giremeyenin hakkı ne olacak, adamını bul işe gir, sonrada kadro al vay uyanık vay..
    Cevapla
  • belediyeci bitler 5 yıl önce Şikayet Et
    Belediyelere bit (belediye şirketi)yerine, belediyenin asli kadrosunu (4D'yi) istiyoruz.yani ssürekli işci kadrosunu (657 4D'yi)...
    Cevapla
  • Adanalı 5 yıl önce Şikayet Et
    Devletimizden Allah razı olsun.Evet kadroya geçtik ama SAYIN Bakanımızın belirttiği ne bir promosyonu aldık ne bir 52 günlük ikramiye ne de zam diğer arkadaşların yorumunu da okudum evet taşeron maaşından düşük aldık.ÇALIŞTIĞIMIZ KURUMA SORDUĞUMUZDA daha bize yasa ile ilgili kesin yazı gelmedi.Bence böyle önemli bir şey DEVLETİMİZİN BİZİM LEHİMİZE VERDİĞİ ŞEYLERİ sorgulamanızı sosyal medyada bir an önce bu konularla ilgili acilen açıklama yapılması gereklidir.Tüm işçiler karamsar,üzgün.SAYGILAR
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle