ABD yeni lazer silahı görüntülendi

ABD ordusu havada lazerle ses çıkartan bir silah üzerinde çalışıyor. Pentagon'un ölümcül olmayan silah laboratuvarı, havadayken ses dalgası yaratabilen lazer silahı üzerindeki çalışmaları devam ediyor.

GİRİŞ 22.03.2018 16:23 GÜNCELLEME 22.03.2018 16:27
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Uzmanlar Lazerle Uyarılan Plazma Etkisi (LIPE) ismi verilen silahın ürkütücü sesler, hatta anlaşılabilir kelimeler de üretebileceğini ve üç yıl içinde hazır olacağını belirtti. LIPE, Virginia merkezli Ölümcül Olmayan Silahlar Programı'nın icadıdır. Defense One'da yer alan habere göre, lazerden yapılan silah 10-15 saniye boyunca ışık patlaması yapabiliyor. Bu da plazmanın bir topunu oluşturan hava moleküllerinde değişim meydana getirmek için yeterince uzun bir süre.

Bir ultra hızlı darbe lazer, yaklaşık on saniye boyunca odaklanmış ışığı çeker. Bu da elektronlarının hava moleküllerini çıkarır ve küçük bir plazma bulutu oluşturur. Ve son olarak ince ayarlı lazer plazma alanını manipüle ederek hem ışık hem de ses üretir.

 

 

Uzmanlar, lazerlerden gelen bu enerjinin insanlar ve nesneler üzerinde zararsız etkilere sahip olduğunu söylüyor.
Konunun uzmanlarından olan David Law, "Silah belirli bir noktada gürültü yaratır, yani silah ile hedef arasında bulunan askerler sesi duyamazlar. Bu plazma 20 veya 30 kilometre mesafeden de ateşlenebilecek." dedi.

Law şöyle devam etti,"Silah, nerede bulunduğuna bağlı olarak uzayda belirli bir noktada gürültü üretir. Bu, ışığı manipüle etmek için kullanılan aynaların boyutuna bağlı olarak, sesleri silahın kendisinden uzak bir mesafede potansiyel olarak yaratabileceğiniz anlamına gelir."

Bu yüksek teknoloji ürünü cihazların gelecekte kontrol noktalarını şarj etmelerini engelleme veya sadece insanları korkutma amacını taşıyor.

Ölümcül Olmayan Silahlar Programı 2015'te, aynı lazer üzerinde çalışıyordu ancak sadece 330 metrelik bir mesafede test edebilmişti. O zamanlar yapılan tahmine göre silahın araştırması ve geliştirmesi 3 milyon dolara malolacaktı

KAYNAK: AKŞAM
YORUMLAR 4
  • hak 6 yıl önce Şikayet Et
    bu adamalar ne kadar geri kalmışlar. bizim cukkalı ahmeti nurettin yıldızı hudai hz.lerini kıbrisiyi adnan oktarımızı gönderelim bizi uçurdukları gibi onlarıda uçursunlar.
    Cevapla
  • TCHilal 6 yıl önce Şikayet Et
    bunlar daha öncede uzaya gittik ayak bastık diyorlardı RAMBO gibi foosss bu abd sadece masallla insanları kandırıyorlar
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Akıl sağlığı çok önemli
    Cevapla
  • ruzgar halil 6 yıl önce Şikayet Et
    masallar lazer gercekler afrin...
    Cevapla