Bunu yapmayan yandı! 240 lira cezası var

TBMM Genel Kurulunda kabul edilen torba yasa ile fatura veya fiş düzenlemeyen, gerçek meblağdan farklı bir fatura veya fiş kesenlere ceza geliyor.

Bunu yapmayan yandı! 240 lira cezası var
Bunu yapmayan yandı! 240 lira cezası var
GİRİŞ 22.03.2018 18:15 GÜNCELLEME 22.03.2018 18:16
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Meclis'te kabul edilen yeni torba yasa ile beraber E-Fatura, fatura veya fiş düzenlemeyen, gerçek meblağdan farklı bir fatura veya fiş kesenlere her bir belge için asgari 240 lira ceza kesilecek.

Vergi Usul Kanunu kapsamında kesilen usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezalarında, kanunda yer alan şartlara uyulması durumunda kesilen cezanın yarısı oranında indirim uygulanacak.

YORUMLAR 16
  • Cihad 6 yıl önce Şikayet Et
    BIrakın artık küçük esnafla uğraşmayı. Yeter İLLALLAH ediyor millet. Vallahi yeter. Sütü Sağılmış inek gibi ortalarda geziyor esnaf. İş yok Tİcaret dönmüyor. Bi de fiş fatura derdi başlasın. Gidin Büyük kodamanlara bulaşın Yeter Ufak Esnaftan eliniz çekin Zaten bitirdiniz.
    Cevapla
  • küçük esnaf 6 yıl önce Şikayet Et
    çuvalla para kazanan büyük şirketler tabiki öderler.küçük esnaf ın eline ay sonunda asgari ücret kadar para geçiyor farkındamısın acaba ekonomist
    Cevapla
  • ekonomist 6 yıl önce Şikayet Et
    bana göre yanlış, büyük şirketler her türlü denetime tabiler ve vergilerini ödüyorlar. Türkiye'de asıl küçük esnaf vergi kaçırıyor, asgari ücretli kadar vergi ödemeyen esnaflar var.
    Cevapla
  • abdullah coskun 6 yıl önce Şikayet Et
    yeni bir olay degilki yillardir uygulaniyor
    Cevapla
  • 1111 6 yıl önce Şikayet Et
    sırtımızdaki çuvalın ne çok hamalı olmak isteyen varmış be...
    Cevapla
  • zafer gülten 6 yıl önce Şikayet Et
    büyük hiparmarketler dışında çoğu esnaf fiş vermiyor,ufak bakkallarda,ufak giyim dükkanlarında fiş diye birşey yok gibi,hele telofon satan dükkanlarda yurt dışından kaçak getirilen telofonlar su gibi satılıyor,fiş alamadığın gibi,bide biraz ucuz diye aldığın telofona kayıt dışı mesajı geliyor.ucuz diye fişsiz aldığın cihaz sana daha pahalıya patlıyor. zabıta polisin yetkisi yokmu,yoksa ortada rüşvet mi dönüyor . devletin işi çok zor,önce rüşvetin,bunlara göz yumanların önü kesilmeli.görevini kötüye kullanan memurların cezası artırılmalı.
    Cevapla
  • Alper 6 yıl önce Şikayet Et
    75 yıldır bir vergi toplamasını halledemedik ya,az kazanandan çok,çok kazanandan az vergi alırsan hem bu dünyada hem de öbür dünyada mutsuz olursun.Vergi adalati gelmden bu ülke bir adım öte gitmez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle