CHP'li belediyeden taşeron kıyımı!

CHP’li Avcılar Belediyesi, taşeron işçileri kadroya almıyor. Belediye 130 işçiyi ‘sınavda başarısız’ diyerek eledi. Sendika ‘keyfi uygulama’ diyerek mahkemeye başvurdu

CHP'li belediyeden taşeron kıyımı!
CHP'li belediyeden taşeron kıyımı!
GİRİŞ 22.03.2018 09:40 GÜNCELLEME 22.03.2018 09:40
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Maaş alamadıkları için geçen yıl yaptıkları eylemlerle gündeme gelen İstanbul'daki Avcılar Belediyesiişçileri şimdi de kadro sorunuyla karşı karşıya. CHP'li Avcılar Belediyesi, çıktığı zaman eleştirdiği taşeron işçilerle ilgili Kanun Hükmünde Kararname'yi (KHK) skandal kararlarla uygulamaya başladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, KHK çıktıktan sonra, "Taşeron işçilerin bir kısmını sözde kadroya aldılar. Niye kadro vermiyorsunuz? Ankara'daki beylerin keyfi öyle istemiş" demişti. Kılıçdaroğlu'nun bu sözlerine rağmen, CHP'li Avcılar Belediyesi keyfi uygulamalarla 130 işçiyi eledi.

Avcılar Belediyesi'nde çalışan teşeron işçilerin örgütlü olduğu Belediye-İş Sendikası, bu karar üzerine harekete geçti. Belediye-İş 2 Nolu Şubesi, karara ilişkin olarak itiraz dilekçelerinin hazırlandığını açıkladı. Şube Başkanı Erol Öztürk, taşeron işçilerin sınavda başarısız oldukları gerekçesiyle elendiklerini belirterek, "Karar tamamen haksız. İşçilerin sınavda başarısız olma gibi bir durumları yok. Belediye kendi işine geldiği gibi hareket ediyor. Karara ilişkin itiraz dilekçelerimizi hazırladık" diye konuştu.

Belediye daha önce de işçilerden tüm hak ve alacaklarından ve idareye karşı açtığı tüm davalardan feragat etmesini isteyen belgeyi imzalamalarını istemişti.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 2
  • adalet 6 yıl önce Şikayet Et
    ilkdefa chp yi takdir ediyorum
    Cevapla
  • engin kaya 6 yıl önce Şikayet Et
    avcılar belediyesinin vukuatı çok.mesela esnafa rüşvet almadan ruhsat vermiyor gibi
    Cevapla