ABD'den savaş açıklaması: Korkmuyoruz

ABD`nin getirdiği gümrük vergileri dünyada ticaret savaşı korkularını tetiklerken ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, "Ticaret savaşlarından korkmuyoruz" dedi.

ABD'den savaş açıklaması: Korkmuyoruz
ABD'den savaş açıklaması: Korkmuyoruz
GİRİŞ 21.03.2018 13:44 GÜNCELLEME 21.03.2018 13:46
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış


ABD Başkanı Donald Trump'ın ithal çelik ve alüminyuma gümrük vergisi kararı için muafiyet talepleri devam ederken ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, "Ticaret savaşlarından korkmuyoruz" dedi.
 
Öte yandan Mnuchin, " Metal vergisi muafiyetlerine dair müzakereler devam ediyor, ABD, Çin'e "Ya bu deveyi güdersin, ya bu diyardan gidersin" demiyor" şeklinde konuştu.
 
Bakan Mnuchin, "Korumacılık arayışında değiliz. Ticarette ABD'nin çıkarlarını korumaya hazırlıklı olmalıyız." vurgusu yaptı. 

G20'DEN KARŞI BİLDİRİ
 
Öte yandan Buenos Aires'te bir araya gelen G20 ülkelerinin maliye bakanları ve merkez bankasıyöneticileri, korumacı ekonomi politikalarına karşı ortak bildiri yayımladı.
 
G20 toplantısının kapanışında yayımlanan ortak bildiride, "ABD'nin gümrük tarifeleri gibi ticarikonularında daha fazla diyalog ve eylem gerekli" denildi.
 
Korumacı politikalarla mücadele ve serbest ticaret vurgusunun dikkat çektiği bildiride, "Uluslararası ticaret ve yatırım, büyüme, verimlilik, yenilik, istihdam ve gelişimin motorudur" ifadeleri yer aldı.
 
ABD Başkanı Donald Trump'ın ithal çelik ve alüminyuma gümrük tarifesi uygulama kararı, korumacılıkla ilgili tartışmaları alevlendirmişti.
 

YORUMLAR 9
  • Yorumsuz 6 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada sadece çin doları ortak para birimi görmekten vszgecse abd ertesi gün batar daha birde çıkıp böyle blöf yapmazlarmi insanı verem ediyorlar
    Cevapla
  • peki ya? 6 yıl önce Şikayet Et
    cinin elinde 3 trilyon abd dolari var bu dedigini yaparsa en buyuk kaybeden o olur cunku dolari. degeri 0 olur
    Cevapla
  • elm soağı 6 yıl önce Şikayet Et
    Mezarlık cesaretli insanlarla dolu.. Fazla cesaret yenilgiyi getirir
    Cevapla
  • korkma 6 yıl önce Şikayet Et
    hırsızsınız niye korkasanız biyerlerden nasıl olsa çalarsınız
    Cevapla
  • habib akalın 6 yıl önce Şikayet Et
    .... dünyanın en güzel nimetini yisen dahi onun posasını çıkartmak zorundasın rahatlaman için ama sizler dünyanın hepsini semirdiniz onun çokluğu sizi zehirliyecektir.
    Cevapla
  • selami 6 yıl önce Şikayet Et
    bu amerikanın sonudur çinin yükselişidir herkese hayırlı olsun.
    Cevapla
  • erbat 6 yıl önce Şikayet Et
    abd kefereleri her seyin hesabini yapmistir inşallah Allah in hesabina tikilirlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle