Taksici UBER gerilimi kime yaradı?

Son günlerde yaşanan Taksici UBER gerilimi UBER'e yaradı. UBER’in telefona indirilme sayısı 10 günde 5’e katlanıp 24 bin 500 oldu.

Taksici UBER gerilimi kime yaradı?
Taksici UBER gerilimi kime yaradı?
GİRİŞ 21.03.2018 12:27 GÜNCELLEME 21.03.2018 12:27
Bu Habere 104 Yorum Yapılmış

Taksi-UBER çekişmesinin taraflara etkilerine yönelik Habertürk'te yer alan habere göre, gerginlik UBER'e yaradı.

Son günlerdeki yaşananların taksi piyasasında plaka fiyatlarının düşüşüne neden olduğu bilgisinin verildiği haberde, UBER’in Türkiye verilerine yer verildi. 

 

Buna göre; gerginlik başlamadan bir gün önce yani 6 Mart’ta UBER’in İOS ve Android telefonlara indirilme rakamı 5 bin iken, trafikte saldırı olaylarının başladığı 7 Mart’tan itibaren indirilme rakamları hızla arttı.

7 Mart’ta 7 bin, 8 Mart’ta 8 bin 500, 9 Mart’ta 12 bin, 10 Mart’ta 14 bin, 11 Mart’ta 16 bin, 12 Mart’ta 15 bin, 13 Mart’ta 22 bin ve 14 Mart’ta 24 bin 500’e çıktı.

Yani son 10 günlük sürede UBER kullanıcılarının sayısı 5 kat arttı. UBER’in verileri incelendiğinde sadece mart ayında değil, 9 Ekim 2017’de taksicilerin yaptığı UBER protestosu sonrasında da yine telefonlarına bu yazılımı yükleyenlerin sayısında hatırı sayılır bir artış oldu.

YORUMLAR 104
  • Kocaeli41 5 yıl önce Şikayet Et
    Taksiciler somurgenin krallari.. Kusura bakmayin.. Ozellikle Uber'e degil tum taksi uygulamalarina destek veriyorum. Devlet kdv odeme arabani yenile der bilmem yuzde kaci bundan faydalanir ama hala 2006 model araclarla ve fahis fiyatlara tasirlar ve kisa mesafeye gitmezler. Artik eski dunya yok. Kaliten yoksa sende yoksun. Ucuz degilsen tercih edilende değilsin. Saygili değilsen kazananda degilsin!
    Cevapla
  • dede 5 yıl önce Şikayet Et
    kendi esnafını bitiren bir hamle..... bakın bakalım bu işin arkasında hangi bakan var veya kimin ne menfaati var.....ABD eyl işbirliği yapan hangi hain var.
    Cevapla
  • Yaren 5 yıl önce Şikayet Et
    Kendi aracım var ama sırf taksicilere inat uberi yükleyeceğim,ankara da askerlik yaptım terminalden kışlaya gitmek için taksi ye binmek zorundaydım bindim binmez olaydım 10 dakikalık yolda bütün ankarayı dolandırdı bana askerin üç kuruşluk parasına bile göz diken taksiciler bırakın kim neye binmek istiyorsa ona binsin CUMHURBAŞKANINI bile kendimiz seçtiğimiz bir ülkede taksi seçemiyorsak durum vahim bu olaylarda insanların taksicilerden nekadar bıktığının kanıtıdır şimdi gelmiş diyorlar kırıp dökmek istemiyoruz diğerleri gibi , bu ülkeyi kırıp döktüğünüz gün bittiğiniz gündür.
    Cevapla
  • Doğru 5 yıl önce Şikayet Et
    Duyamadım. Kısa mesafe gitmezmisin ozaman rekabete saygı duy
    Cevapla
  • Ersin 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu uber neden yolculara yazılan cezayı ödemiyor? 2 ay önce kullandım polis çevirdi hem araca hemde bana ceza yazdı uberi aradım ödeyeceklerini söylediler 2 ay oldu ne arayan var ne soran. Araştırdım benim gibi çok şikayet var insanları kandırmayın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle