Trump, Türkiye'ye karşı hamlesini yaptı

ABD Ticaret Bakanlığı aralarında Türkiye’nin de olduğu bazı ülkelerden ithal edilen karbon ve alaşım çelik tel ithalatına ilişkin dumping ve sübvansiyon incelemelerini sonlandırdı.

Trump, Türkiye'ye karşı hamlesini yaptı
Trump, Türkiye'ye karşı hamlesini yaptı
GİRİŞ 21.03.2018 12:04 GÜNCELLEME 21.03.2018 12:05
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Bakanlık Türkiye, İtalya, Kore, İspanya ve Birleşik Krallık ihracatçılarının ABD´de karbon ve alaşım çelik tel fiyatlarında damping yaptığını belirlediğini açıkladı.

Açıklamada İtalya´nın yüzde 12.41-18.89, Güney Kore´nin yüzde 41.10, İspanya´nın 11.08-32.64, Türkiye´nin yüzde 4.74-7.94 ve Birleşik Krallık´ın yüzde 147.63 damping yaptığının belirlendiği belirtildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross, "Başkan (Donald) Trump en başından beri ABD sektöründeki adil olmayan ticaret uygulamalarını ticaret kanunlarımızla güçlü bir şekilde yöneteceğini açıkça belirtti" dedi ve ekledi:

 

 

"Bugün verilen bu karar, gerçeklerin tam ve adil bir şekilde değerlendirildiği  mevcut yasa, düzenleme ve uygulamalara uygun bir şekilde yürütülen açık ve şeffaf bir inceleme sonrasında verilmiştir."

Açıklamaya göre 2016 yılında ABD´nin karbon ve alaşım çelik tel ithalat rakamları şöyleydi: İtalya´dan 12.2 milyon dolar, Güney Kore´den 45.6 milyon dolar, İspanya´dan 40.7 milyon dolar, Türkiye´den 41.4 milyon dolar, Birleşik Krallık´tan 20.5 milyon dolar.

İncelemenin yapılması için başvuruda bulunan şirketlerin Gerdau Ameristeel US Inc. (Florida), Nucor Corporation (North Carolina), Keystone Consolidated Industries (Texas), and Charter Steel (Wisconsin) olduğu belirtildi.

Trump hükümetinin önceliklerinden birinin ABD ticaret kanunlarının uygulanması olduğu belirtilen açıklamada 20 Ocak 2017´den 20 Mart 2018´e kadar ABD Ticaret Bakanlığı 102 antidamping ve ek gümrük vergisi incelemesi başlattı. İnceleme sayısı bir yıl öncesine göre yüzde 96´lık bir artışa işaret ediyor.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 31
  • temel 5 yıl önce Şikayet Et
    sarı çiyan ABD HIRSIZLIKTAN ÖLÜM İŞGAL ve KATLİAMDAN başka bu dünyaya ne verdi. hiçbirşey. 20 de bir dünya nüfusuna karşılık ,dünya gelirinin dörtte birini ÇALIYOR dünyanın her yanında HIRSIZLIK ve İŞGALLERE devam ediyor. TERÖRÜ destekliyor (DEAŞI kurdu PKK yı ve PYD yi kurdu ve yönetiyor). abd TERÖRÜ DESTEKLEYEN ÜLKELER LİSTESİNİN EN BAŞINDADIR
    Cevapla
  • haydar 5 yıl önce Şikayet Et
    bakin arkadaslar dunyanin en cok metal olan ulkesi isvec yani bunlar savastan para kazaniyorlar bakin ve dusunun a merika ve isvec beraber tabi herzaman oldugu gibi isvec amerikayi one koyar hama karari veren isvec onlarin tek bir maksati var bu silahlarlan ne kadar musluman ulkelerini savasa gaydiririz bakin bunlar tam bir vitne geli beraber olalim a bunu da soyliyim bunlarin isine gelmiyenleri terorist listesine alirlar acik
    Cevapla
  • abdul aga 5 yıl önce Şikayet Et
    su turkceyi de konusabilsen yazabilsen cok guzel seyler olacak aslinda.
    Cevapla
  • Serdengeçti 5 yıl önce Şikayet Et
    Paraya ne kadar taptıklarını görün, milyon dolarlı rakamların bile peşine düşüyorlar! Onlar bize satarsa sorun yok, biz satarsak, çok çok az bile satarsak sorun var! Yabancı menşeili malları almayın aldırmayın! Ha şimdi sahibi yabancı, fabrika Türkiye'de olarak üretiyorlar, en azından ekonomimiz büyüyor, ehveni şer!
    Cevapla
  • abdul aga 5 yıl önce Şikayet Et
    kaliteli mal kaliteli iscilik gerektirir. iscilik demek maliyet demek. her ucuza aldigin malzeme ne olursa olsun iyi olamaz.
    Cevapla
  • Can 5 yıl önce Şikayet Et
    Bizim markalardan kaliteli yapıyorlar bizimkilerin gözünü para hırsı bürümüş
    Cevapla
  • Ahmed 5 yıl önce Şikayet Et
    ABD te tüm ülkeler satışı durdursa ucuz alacakken fiyat 10 katına çıkar
    Cevapla
  • Türk 5 yıl önce Şikayet Et
    Chinliler hem ucuz hem amerika düsmani artik hemde ithalat bankasi olmus millet niye amerikayla is yapsin
    Cevapla
  • ahmet kemal 5 yıl önce Şikayet Et
    çinliler bir numaralı amerikan dostu. tüm teknolojiyi amerika ve avrupadan alıyorlar.. doğu türkistanı düşününce çinlilere müslüman dostu demek çok zor..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle