Boztaş'ın tekerine çomak kaçtı

Adana'da seçime katılan antifırıldak aday Abdurrahman Boztaş, seçim sonuçlarını Haber 7 Com'a değerlendirdi. 4 bin 88 sandık müşahidi olan Boztaş, nasıl oldu da 798 oy aldı:

Boztaş'ın tekerine çomak kaçtı
Boztaş'ın tekerine çomak kaçtı
GİRİŞ 23.07.2007 12:39 GÜNCELLEME 23.07.2007 12:39
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Temiz siyaset adına hamamda seçim propagandası yapan, traktörden inip eşek üzerinden halka seslenen seçimin en renkli adayı Abdurrahman Boztaş,  seçimlerden umduğunu bulamadı.


'Biz fırıldak değiliz' sloganı ile seçim gündemine oturan, 'Bu tekere çomak sokmayın' diye kendisine gönül verenlerden oy isteyen Boztaş, Adanalı seçmenden 798 oy alabildi. Resmi olmayan kesin sonuçlar üzerine görüşlerine başvurduğumuz  Abdurrahman Boztaş, sonuçlara ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.


Seçim sonuçlarını Adana da değil de İstanbul'da çeşitli televizyon kanallarından takip ettiğini söylen Boztaş, hayal kırıklığına uğradığını söyledi.


Seçimden 160 bin kadar oy almayı beklediğini söyleyen Boztaş, sandıktan kendisine 798 oyun çıkmasını şöyle yorumladı: 'Adana'da bana büyük bir oyun oynadılar, hükümet kendi adamalarını devreye koyarak oylarımı değiştirdi. Oylarımı çaldılar başka türlü mümkün değil böyle bir şey. Hükümet direk Ankara'dan benim oylarıma müdahale ettirdi'.


Seçim propagandalarında, 'Bu tekere çomak sokmayın' sloganını dillendiren Boztaş, seçim sonuçlarına ilişkin, kendi deyimiyle 'Tekerime iktidar partisi (Ak Parti) çomak soktu.'  AK Parti'nin direk  Merkez'den, Adana'ya talimat verdiğini söyleyen Boztaş, her şey rağmen yoluna devam edeceğini söyledi.


'Bana büyük oyun oynadılar'


2004 yerel seçimlerinde de belediye başkanı adayı olara seçimlere katıldığını söyleyen ve bu seçimlerde bin 600 oy aldığını söyleyen Boztaş, 'Nasıl olur da bugün 700-800 oy  çıktı bana. Herkes bana destek veriyordu. Köylerde ilçelerde bana gönül veren binlerce insan vardı.'


Binlerce insanın kendisi için gönüllü çalıştığını söyleyen Boztaş, Adana'da muhaletefe olma görevini sürdüreceğini söyledi. Hükümetin icraatlarını ve AK Parti'li belediyenin icraatlarını takip etmeye devam edeceğini söyleyen Boztaş, seçimlerde  4 bin 88 sandık müşahit görevlendirdiğini, ancak sandıktan çıkan oy miktarına şaşırdığını söyledi. 'Acaba müşahitleri de mi kendisine oy vermedi' sorusunu yönelttiğimiz Boztaş, 'Yalnızca müşahitelerim bana oy verse 4 bin oyu geçiyorum. Bu seçimlerde büyük oyun var. Ama ben bu oyunu bozacağım. Bunun için, şimdi havaalanındayım Adana'ya gidiyorum' şeklinde konuştu.


'Ailem yüzünden kendi muhitime giremedim'


Seçim çalışmlarında ailesinin kendisine yardımcı olmadığını söyleyen Boztaş, 'Bir darbeyi de onlardan yedim. Onların yüzünden kendi muhitime bile giremedim. Ailemeden büyük darbe yedim. Kendi muhitimde bile seçim çalışması yapamadım'.


Hazırladığı tanıtım klipleri Youtebe adlı video paylaşım sitesinde en çok izlenen klibi hazırlayan Boztaş, seçim propagandası içen 100 bin YTL kadar bir harcama yaptığını söyledi.


'CHP'liler benim afişlerimin üstüne kendi afişlerini yapıştırdılar'


57 yaşındaki Boztaş, seçim sonuçlarında 160 bin oy beklemesine karşın 798 oy almasına rağmen, durmayacağını, Adana'ya döner dönmez, kendisine gönül verenlerle durum değerlendirmesi yapacağını söyledi. Hükümetin kendisine oynadığı oyun kadar,  kendisine oy vermeye söz verip de oy vermeyenlerden de hesap soracağını söyleyen Boztaş, kendisine en büyük 'oyunu' oynayan hükümetin oyununu bozacağını yineledi.


Boztaş ayrıca, seçim çalışmalarında CHP'nin de kendi tekerlerine çomak soktuğunu söyleyen Boztaş, 'CHP'liller geceleri benim afişlerimin üzerine, bilbordlarımın üzerine kendi afişlerini yapıştırıyorlardı. CHP'lilerde bana darbe vurdu'  şeklinde konuştu.


Adana'da kendisini destekleyen kararlı bir kesimin olduğunu söyleyen Boztaş, siyaset gündemine ilişkin de çarpcı bir iddiada bulunarak sözlerine son verdi: Yüzde 46 oyu alan AKP hükümeti dahi kuramayabilir önümüzdeki dönemede.'


İlgili Haberler için tıklayın


Boztaş'ın tekerine çomak soktular!


Abdurrahman Boztaş, tanıtımda sınır tanımıyor


Antifırıldak aday Boztaş eşeğe bindi


Haber 7 Com


 

YORUMLAR 13
  • orhan kalaycı 16 yıl önce Şikayet Et
    FIRILDAK. Adam kırık olabilir ama doğru söylüyor FIRILDAK değil. Bizim siyasilerimiz için de de gerçekten gömlek çıkaran,giyen dönek, fırıldak var. Adama hak vermek lazım...
    Cevapla
  • sehzades 16 yıl önce Şikayet Et
    . bunun akli dengesi bozuk mu, yoksa saka mi yapiyor halen anlamis degilim
    Cevapla
  • Enes AKSOY 16 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Boztaş\'a bir örnek :. Zayıf alan bir öğrenci çevresindekilere hiç bir zaman ben zayıf aldım demez, Ya ne der diyecekseniz hemen söyliyeyim : \"Öğretmen zayıf verdi\" der!. İyi not aldığında ise tam tersi : \"ben aldım\" der. Şimdi beyefendi az oy aldı diye hemen hükümete yükleniyor, Ankaradan talimat verdi oyları değiştirdi. Tabi bizde hemen inandık sayın Boztaş\'a. Herkez ancak ve ancak hakettiğini alır...
    Cevapla
  • ercüment hakverdi 16 yıl önce Şikayet Et
    vah vah. sevgili editör şimdi sen bunuda yayınlamazsın bu adam kim nedir araştırında bu cidddi sayfanızda haber yapın yazıktır arkadaş siz magazincimisiniz
    Cevapla
  • ahmet pulatl 16 yıl önce Şikayet Et
    Ne günlere kaldık!. Bu ne ya Allah aşkına adam kendisini rezil ediyor bizde bunu haber diye okuyoruz yazık valla yazık...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle