Piyasalarda Mehmet Aydın korkusu!

Çiftlik Bank mağdurları gün geçtikçe çoğalıyor. Şimdi de Çiftlik Bank bayilerine ürün veren tedarikçi firmaların çek ile yaşadığı sıkıntı ortaya çıktı.

Piyasalarda Mehmet Aydın korkusu!
Piyasalarda Mehmet Aydın korkusu!
GİRİŞ 19.03.2018 16:56 GÜNCELLEME 19.03.2018 16:57
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Binlerce katılımcısını 700 milyon TL dolandırarak Uruguay’a kaçan Mehmet Aydın’ın piyasaya sürdüğü çekler karşılıksız çıkıyor. Aydın ürün tedarik ettiği firmalara aldığı mal karşılığında binlerce lira değerinde çek vererek ödeme yapmış. Firmalar da bu çekleri almış. Elinde Mehmet Aydın’a ait çeki olan kişiler parasını tahsil edemiyor. Firmalar tarafından yapılan açıklamaya göre bu çeklerin karşılıksız olduğu ve paralarını alamadıkları belirtildi. 

NAKİT SIKINTISI ÇEKİYORDU
 
Çiftlik Bank, bayilerinde kaşar peynir, bal, sucuk ve zeytinyağı satıyordu. Bu ürünleri her birini ise farklı şirketlerden tedarik edip ve kendi üretmiş gibi ‘Çiftlik Bank’ logosunu basıp satıyordu. Üreticilere ilk başta ödemeler tıkır tıkır yapılırken son zamanlarda çeke dönülmeye başlanmıştı. Firmalar da şirketin eski kredibiltesine güvenip çekleri aldı.
 
ÇOK FAZLA ÇEK VAR
 
Sözcü'nün haberine göre Çiftlik Bank’ın son zamanlarda çekle ödeme yapmasından dolayı mal vermeyi kestiğini anlatan Ceylan Et Sorumlu Müdürü Ali İlhan Akın yaptığı açıklamada “Şuan Çiftlik Bank’ın piyasada çok sayıda çeki var. Bu şekilde de birçok firma sahibi mağdur oluyor. Biz de bu yüzden ürün vermeyi bırakmıştık. Zararın neresinden dönersen kar. Eğer bırakmasaydık daha çok zararımız olacaktı.”dedi.
 
ESKİDEN HAFTALIK ÖDERLERDİ ŞİMDİ TELEFONU AÇAN YOK
 
80 bin TL’lik ürün verdiğini ve parasını alamadığını söyleyen Hisar Mandıra’nın sahibi Erkan Diken ise Çiftlik Bank’ın çek teklifini kabul etmediğini açıkladı. Diken Mehmet Aydın kaçmadan önce şirkette bir tuhaflık olduğunu hissettiğini söyledi ve “Eskiden ürün verdiğimizde paralarını haftalık yatırırlardı.Ancak son dönemde bir aksilik olduğu belliydi. Para vermiyorlar çek teklif ediyorlardı. Ancak biz çek almadık. Paramız öylece kaldı. Arıyoruz açan da yok. Ne yapacağız bilmiyorum” diye konuştu.

 

 

YORUMLAR 27
  • Bekir 6 yıl önce Şikayet Et
    Bizim beldede şimdi mahalle oldu. 2 kardeşin küçük bakkal bile değil büfesi vardı. Uzaktan da olsa Akrabam sa olurlaBir anda dükkanlarının içi motorsiklet parçası hatta motorsiklet bile satmaya başladılar. Herkes takdir ederken Biz yılların esnafıyız biz şaşırmaya başladık içimize de kuşku düşmeye başladı. Bir kaç ay sonra balın patladı. Meğer bunlar en yakınlarının arkadaşlarının kredi kartlarını alarak sermaye yapmak istemişler. Bankalara Geri ödemeler geldiği zaman ödemeler yapılamayınca o anda balon patlayıverdi. Ekonomiyi finansı ve yatırım yapacağın sektörü bilmeden bir işe girişirseniz. Neyiniz varsa kaybedersiniz
    Cevapla
  • Celal 6 yıl önce Şikayet Et
    Çek kaldırılsın,senet yasaklansın parası varsa ticaret yapsın ,kimse dolandırılmasın
    Cevapla
  • sessiz 6 yıl önce Şikayet Et
    yazık yazık yazık yazık herkez kısa yoldan köşeyi dönme peşinde kardeşim şu çiflik bank sahibi bile sizi kandırmak için ter dökmüş bakın bu üçkagıt işi bile ter dökmeden olmuyor ahanda burdan bir pay çıkarın kendinize
    Cevapla
  • ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    dünkü çocuk milleti söğüşlemiş hayret
    Cevapla
  • A günay 6 yıl önce Şikayet Et
    ula şu tosunun yaptığına bak , aferin demicem bu kadar insanın ahını almış bu sahtekar çok yaşamaz.zavallı kendini karda sanıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle